Niklas Johansson tänkte bjuda Västeråspubliken på ett riktigt drömlag

De tre NHL-lirarna VIK hade vara bara början. Nu avslöjar Niklas Johansson för VIK.se att han hade klart med starka NHL-spelarna Matt Stajan, Kyle Okposo, Brian Gionta och möjligen TJ Oshie. Om nu lockouten hade fortsatt.

Otroliga uppgifter och bra att NJ och VIK med sponsorer visar stora ambitioner. Vi får hoppas att spelarna i dagens VIK-trupp tar det på rätt sätt och inte som en misstroendeförklaring.

Nu ska helst plötsligt de killar som flera skulle placerats på läktaren vara de som tar VIK till kvalserien, eller åtminstone förkvalserien.

***

Hur ser då laget ut just nu? Egentligen ingen katastrof på pappret – duglig allsvensk kvalitet som bör kunna bärga en topp-7. Om nu de flesta kan spela relativt nära sin egen högstanivå.

Förstakedjan lär vara: Zettergren – Fornataro – Eriksson

Andrakedjan kan vara: Lundbohm – Kimby – Leisenring

Tredjekedjan kan vara: Bergquist – Kinisjärvi- Backman

Fjärdekedjan blir nog fortsatt: Berg – Söderkvist – Jonsson

Jokrar i leken: Mikael Frycklund, Kevin Weiskog, Fredrik Johansson och Viktor Mårtensson.

Vad ser ut att behövas mest: En beprövad toppcenter då det är osäkert hur mycket Kimby och Kinisjärvi kan lyfta laget nu efter väldigt mager utdelning hittills för dessa och kanske rejält stukat självförtroende.

Detta talar kanske lite emot en värvning av Conny Strömberg i första hand, som väl helst är ytter utan defensivt ansvar.

***

Backsidan då?

Warg – Emmerdahl har funkat bra.

Björklund – Lindh har funkat skapligt men tyvärr inte mer.

Heed – Nilsson lär nog bli alldeles för spännande och äventyrliga tillsammans. Men båda har ju stor offensiv uppsida.

Helmerssons status är osäker efter svår axelskada och Helmer brukar tyvärr behöva nästan en hel säsong för att komma igång.

Kanske öppnar det upp för solide defensivbacken Fredrik Winge eller rent utav att man flyttar ner Marcus Söderkvist som defensiv back. En rejäl nöt ser backsidan ut att bli att knäcka för Fagervall/Hellgren.

Kanske är det trots allt backsidan som är i störst behov av en förstärkning? Vem har kontakt med Nicklas Lidström…

8 svar

 1. dfg skriver:

  Jag hoppas att näringslivet fortsätter att ställa upp på VIK som man gjort under hösten/vintern med att täcka av Bulan, Brendans och Mickis kostnader. Detta borde ju rimligen räcka till minst två bra allsvenska lirare.

 2. Mikael Norén skriver:

  Läktarplats, det stämmer så klart angående att tradition är viktigt! Men en quick fix som Växjö verkar ju ha etablerat sig också. De visade att det går även med små medel och mycket värvningar utifrån som en väldigt ny förening.

  Men vi får jobba på traditionen i Västerås. Varför tror du på Mårtensson som center? Kan han exempelsvis teka överhuvudtaget?

 3. Läktarplats skriver:

  Visst är det nålsöga att ta sig till elitserien, titta bara på Leksand hur dom kikar genom nålsögat år efter år utan att ta sig igenom. Titta även på Rögle, troligen blir det rutchkana tillbaks till allsvenskan. Skulle det bli så att Leksand tar sig upp i år så är det däremot högst troligt att dom med sitt unga lag åter etablerar sig i högsta divisionen. Hockey är kultur där uppe och det är därför som man alltid är topp tre i allsvenskan. En liknande kultur måste även vi bygga upp i stan om VIK ska ha något i elitserien att göra.
  Jo jag tror på Mårtensson som center i fjärde linen!

 4. Mikael Norén skriver:

  Läktarplats, att ta sig upp till elitserien är att ta sig upp genom ett nålsöga, när man väl är där får man 25-30 miljoner i TV-pengar att värva för. En ny värld öppnar sig. Så jag tror nog Niklas Johansson med dessa pengar skulle kunna få ihop ett skapligt elitserilag där man plockar hem VIKare som ex Dennis Rasmussen. Men visst är det bra om man har en grundstomme att stå på.

  Intressant med en ungdomskedja, men frågan är vilka som ska sitta istället för Frycklund och Weiskog?

  Mårtensson som center?, kanske skrev du fel namn? 🙂 Tror inte det skulle funka.

 5. Läktarplats skriver:

  Det var väl tur då att NHL-lockouten är slut så att vi slapp NJs tänkta tokvärvning av ytterligare fyra NHL;are. Visst det hade varit kul att se ännu mer NHL-kompetens och som antagligen burit VIK ända upp i elitserien, men sen då? Hur skulle VIK lyckats få ihop ett elitserielag till nästa säsong? Lite som att pinka i brallorna, det värmer en stund.
  Nä nu gäller det för killarna och Fagervall att få ihop en lagmaskin som är på topp när seriespelet är slut och hungrigt tar sig an förkvalet. För visst kommer nuvarande lag att klara minst sjundeplatsen!

  Nu tycker jag Fagervall ska röra om ordentligt i formationerna.
  BACKAR
  Warg + Heed: Wargen får stå för det parets trygga defensiv och Heed för back med offensivlusta.

  Lind + Emmerdahl: Erfarenhet och ungdom stimulerar varandra.

  Söderkvist + Björklund: Kämpande VIK-hjärta och Nykomling har nog en hel del att tillföra både varandra och laget.

  BOXPLAY
  Har ju varit VIKs starkaste kort under hösten så fortsätt i samma anda!

  FORWARDSLINER
  Satsa på en ungdomskedja: Weiskog +Kinisjärvi + Frycklund
  Kan Leksand satsa på ungdomarna så är det nu dags även för VIK. Det visar att det inte bara den här säsongen VIK satsar på utan framtiden!

  De tre övriga centrarna bör då bli Fornataro, Kimby och Mårtensson och låt dessa tre centrar välja sina ytterforwards. Ett välfungerande recept som jag själv provat när det gäller att sätta ihop projektgrupper i näringslivet.

  POWERPLAY
  Det har väl hittills varit VIK;s och Fagervalls sämsta gren under hösten. Så sluta med speciella PP-formationer utan ge de fyra ordinarie linerna PP-förtroende!

  MÅLVAKT
  Givetvis Lasse! Jag tror han kan växa ytterligare ett snäpp i snålblåsten när nu Bulan, Mickis och Mikkelson dragit västerut.

 6. NisseB skriver:

  Tänkte direkt på Kalle jag med. Förstår inte riktigt hur Örebro tänker, nog för att Conny är en riktigt duktig spelare som Örebro verkligen är i behov av. Men att sparka ta tillbaka sparka ta tillbaka känns väldigt oproffsigt..

  Det ska bli intressant att se vad NJ kan ta fram för spelare.

 7. Mikael Norén skriver:

  Nisse B, ok, intressant. Kan det vara Kalle Olsson som är Thalbergs källa på det mån tro? 🙂 Lär bli ytterst spännande fram till 31:a januari, men ska det bli topp-3 måste NJ snabbt presentera en tung center och en tung back tror jag.

 8. NisseB skriver:

  Conny klar för Örebro enligt Thalberg 🙁