Västerås uppges jaga Conny Strömberg

Enligt Aftonbladet ska VIK vara sugna på 37-årige spelgeniet Conny Strömberg, vars kontrakt med Tingsryd går ut så tidigt som den 12:e januari. Conny har gjort 3+21 för 24 poäng kombinerat för bottenlagen Asplöven och Tingsryd på 31 matcher.

Det blir säkert omdiskuterat om VIK plockar in den omskrivne liraren med det tveksamma CV:et bredvid isen. På isen är dock det inget tvivel om att den tripple assistkungen och dubble poängkungen i Allsvenskan skulle tillföra VIK en dimension. VIK skulle knappast bli slätstrukna på isen med Conny. Särskilt skulle Conny lyfta power play.

Och vad vill vi se? Slätkammade och trevliga helyllekillar bredvid isen som även är släta på isen? Eller lirare vid sidan av isen och som även är sevärda lirare på isen? Jag tror båda typerna behövs men att vi måste ha råd med en Conny-typ i laget.

VIK-fansen verkar vilja se Conny då 57 % sa ja till Conny, 17 % var kluvna och bara 26 % sa blankt nej i en omröstning på Centralen tidigare då 329 röstade om huruvida man ville se Conny i VIK.

En ny tänkbar kedja skulle kunna vara Lundbohm – Kimby (om man nu tror att Kimby kan hitta sin 40-poängsform igen) – Strömberg som andrakedja bakom Zettergren – Fornataro – Eriksson. Eller att man plockar in en ny toppcenter om man inte tror att Kimby kan lyfta offensivt.

Det kommer bli ytterst spännande dagar fram till transferfönstret stänger då VIK:s ordförande Johan Fägerblad flaggat för att det finns pengar att värva för.

2 svar

  1. Dc skriver:

    Tycker det låter bra faktiskt. Jag är för att Conny kommer 🙂

  2. Ludde skriver:

    Kan ingen bara fatta att det är kört?