Tack för allt Patrik, Mikael och Brendan och lycka till i NHL!

SSK mister Cam Fowler och VIK Backlund, Berglund och Mikkelson…

NHL drar igång. VIK valde helt rätt i att göra denna satsning trots att det slutar på detta sätt. Tack vare denna satsning har VIK en ganska bra utgångsposition för att antingen komma topp-7 eller i bästa fall topp-3.

Dessutom har en ung spelare som Mikael Frycklund fått en hel del lärdomar och utveckling tack vare spel bredvid dessa (innan sjukdom satte stopp).

Stort tack till Patrik Berglund och Mikael Backlund som mer eller mindre spelat gratis för sin moderklubb. Imponerande. Tänk om Nicklas Lidström plötsligt skulle få samma känslor för VIK…

Farväl till Patrik Berglund och nu blir det viktigt att Marcus Eriksson & Co. tar vid. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Även ett stort tack till Brendan Mikkelson som visade ett enormt hjärta för VIK under sina 17 matcher här.

Mikkelson har garanterat fått en skara fans i Västerås som kommer följa de vidare NHL-äventyren. Brendan borde ju ett ett litet försprång nu för att kunna ta en säker tröja i Tampa. Det samma gäller ju ”Bulan” och ”Mickis” som bör ha goda chanser att göra sin bästa säsonger i NHL nu när de ska börja matcha mot sin matchotränade kollegor och konkurrenter. Vi är många som kommer följa deras NHL-resor med förnyat och förstärkt intresse nu.

***

För VIK:s del då? Vi kan inte längre ha kravet och en överdrivet stor förväntan att VIK ska komma topp-3, tar man en topp-7 får det anses vara godkänt.

Men samtidigt känns det trots allt som lagen runt VIK inte övermänskliga då VIK faktiskt mer eller mindre spelat ut varje lag vid något tillfälle denna säsong. Givetvis med stöd av NHL-proffsen – men ändå – för Djurgården hjälpte det inte med NHL-proffs tidigare och Mora har inte direkt glänst trots riktiga världsstjärnor. VIK har ett bra grundspel att falla tillbaka på och en tät defensiv.

De flesta lagen VIK tampas med nu är främst energilag som pumpar på stärkta i övertygelsen om sin egen förträfflighet – en bubbla som inte bör vara helt omöjlig att slå hål på även för ett VIK utan NHL-proffs.

Det blir spännande att se vilka som kliver fram nu. Det finns en rad forwards med potential som nu kommer få mycket mer istid och chanser att motbevisa kritiker.

Dave Lundbohm lär få chansen igen och det blir allt viktigare att Fredrik Johansson och Per Helmersson snabbt blir friska plus att Robin Nilsson får en chans med nytt självförtroende efter fina fem poäng på sju matcher i starka Kallinge.

En annan förhoppning är att de som sponsrat VIK med pengar till NHL-killarnas lilla löner och försäkringar kanske vill fortsätta med öronmärkta pengar till förstärkningar. Kanske Conny Strömberg som skulle ge VIK en välbehövlig kreativitet och finess i power play.

2 svar

  1. Dc skriver:

    Tack för allt ni gjort Backlund, Berglund och Mikkelson! It´s been a blast to have you here, and wish you the best of luck in NHL! 🙂
    Nu kör vi på för fullt bara och att de grabbarna som är kvar visar varför dom är här. Ta in Lundbohm och tillbaka med Nilsson och Weiskog, och så hoppas vi att F Johansson är på g. Kommer ju bli kanon 🙂

  2. Strada skriver:

    på något sätt är dett bitterljuvt det skulle ta slut nångåång och om man ser det posetiva i detta så får ju killar som kinnisjärvi kimby börja spela centrar igen även marcus ”lill firsov”eriksson spela center igen , dave lundbohm kommer tillbaka robin nilsson på blå , även helmersson kanske tillbaka plus freddan johansson såk kan ju detta blir rätt okej iaf med lite flax