Williams centerpreferens, Mora landade fin center & Malmö, VIK, Djurgården och Karlskrona fortsätter jaga?

028 (1)

Den mycket sympatiske Jeremy har klart för sig vilken centertyp han behöver för att lyckas utnyttja sitt skott bäst. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Centerjakten i Allsvenskan rullar på. Först ut var Södertälje som ”stal” DeSimone mitt framför näsan på Niklas Johansson, där även Malmö och Djurgården var intresserade.

Sedan idag signade Mora intressante och hårt arbetande centern Emil Lundberg som spelat på väldigt hög nivå och bitvis gjort bra med poäng. Känns på pappret som en bättre version av Peter Öberg som Mora lyckats ”stjäla” där.

Undrar om inte VIK var intresserade av Lundberg? På Thalbergs blogg nämndes att VIK enligt uppgift skulle varit intresserade av en svensk center. Eller hur många svenskcentrar finns där ute?

Så vad jag vet är Karlskrona, Malmö och Djurgården intresserade av att värva en center. Tuff konkurrens för NJ där.

***

Så här sa klasscentertörstande Jeremy Williams nyligen till Centralens redaktion. (Ett längre ”feature-reportage” kommer snart där vi fördjupar Centralens innehåll med denna långa intervju med paret Williams/Leggat.)

– Jag försöker hålla i pucken mer och jag har försökt jobba mer med min skridskoåkning, men som skytt behöver jag någon center som kan hålla i pucken och hitta de där ytorna.

– I Tyskland senast hade vi grunderna för att det skulle fungera med mina kedjekamrater Brandon Dietrich och Aaron Lee. De gick rakt på mål och drev på. Vi hade jättebra kemi i den kedjan men nu ska Brandon bli brandman och Lee hade lite klena meriter i övrigt för att NJ skulle våga satsa på honom nu, berättar Jeremy. Nu lirar faktiskt Lee i Holland av alla ställen!

– Men det är inte enkelt att få sådana centrar som ska vara bra i Allsvenskan. De är dyra och svåra att få tag i, för alla vill ha dem, sa Jeremy till Centralen då.

1 svar