AIK och Mora säkrar upp fina centrar & VIK:s sökande fortgår: Hillding nog sista realistiska svenska namnet innan det blir dags att titta på alla importer…

Johan Johnsson är ytterligare ett starkt nyförvärv på centerplats till AIK utöver Fredric Weigel. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Under dagen blev det klart att Johan Johnsson går till AIK och Daniel Ljunggren stannar kvar i Mora. Sedan tidigare är Jacob Blomqvist och Christoffer Liljewall klara för Timrå.

Patrik Zetterberg har nog blivit snuvad på några svenska toppcenternamn. VIK har uppenbarligen ännu inte resurser att mäta sig med de rikaste i HA.

Det sista (?) realistiska svenska namnet är nog Joakim Hillding, som dock troligen trivs bra i det enligt uppgift ”speciellt” coachade Graz, som också med stor sannolikhet vill behålla. 32-åringen var väldigt bra som center i förstakedjan där föregående säsong enligt folk på insidan.

Inte många realistiska svenska namn kvar nu…

Det verkar mest troligt att VIK får titta på en importcenter. Det behöver inte vara negativt då utbudet är enormt och chansen att hitta något riktigt bra namn på uppgång bör vara väldigt i dessa tider.

Ett axplock av namn som tidigare diskuterats här:

Bloggen har tidigare skrivit om AHL-centrarna Kevin Porter och Ben Street som vill till Europa. AHL-stjärnor som dessa är i normala fall spelare för SHL, NLA eller KHL.

Sedan tidigare är det klart att en stor mängd andra nordamerikaner vill flytta till Europa. I princip hur många som helst ska det vara.

Nu är det också klart att AHL har flyttat fram sitt preliminära startdatum till den 4:e december. Med en runt halverad säsong där borta lär ännu fler bra nordamerikaner börja titta hitåt.

***

Har annars hört väldigt bra saker om Brant Harris i Mora, en kraftfull ledartyp med skills som tar tag i saker på isen. Har väl kanske dock mest tidigare spelat ytter. Många hyllar honom i Mora.

Frågan är också om Jesper Jensen, 33, har någon bensin kvar i tanken? Vissa insatta verkar vara tveksamma på det. Har även hört gott om Findlay som en av de vassaste playmakers på denna lista.

Och är hur imponerande VIK är av en sån som Rob Bordson? Har många intressanta attribut samt rutin från stora rinkar.

Flera av ovanstående kan annars dock eventuellt redan signat någonstans (troligen i deras gamla lag), men vet att Yogan (spelat mest ytter dock), Herbert (ska vara en bra playmaker och ledare) och Arniel fortfarande letar klubbar.

***

Spännande tider väntar då VIK alltså måste hitta något riktigt bra för att ha en chans i den allsvenska kapprustningen som leds av Timrå och Björklöven.

Modo lär väl snart komma igång med några riktigt tunga värvningar. Karlskoga har plockat in David Lindqvist från Björklöven. AIK har också en riktigt bra centerduo med Weigel och Johan Johnsson nu. Plus en Jacob Svensson på uppgång.

Den allsvenska toppen blir ett veritabelt getingbo…

3 svar

 1. Pelle skriver:

  Såg nu att Ranford gjort som mest 59 poäng en säsong i AHL, och Harris 83 poäng en säsong i ECHL. 93 poäng om man lägger till PO-spelet. De borde ju inte varit helt billiga för Mora med sina meriter i Europa också.

 2. Pelle skriver:

  Harris och Ranford gick från Mora till HC Slovan Bratislava idag.

  Såg att Harris är storväxt också. Ovanligt att hitta spelare som både är fysiska och poängproducerande på den här nivån. Gjorde 29 mål för två år sen.

 3. Magic skriver:

  ”Det sista (?) realistiska svenska namnet är nog Joakim Hillding” 🙂 True that.