Andra raka riktiga bottennappet då Karlskoga fick enkel resa – men lovande debut av magnifika Frölundalånet Simon Edvinsson

 

Den eventuella transportsträckan mot slutspel är inte rolig just nu. VIK gjorde andra plattmatchen i rad hemma mot Karlskoga på fredagskvällen. BIK kunde utan att behöva förta sig minsta lilla vinna med 3-1.

BIK var som förväntat bättre trots att de gick nog gick lite på halvfart. Detta mycket tack vare att de har en ordnad defensiv, till skillnad från VIK. Dock är det fler lag än VIK som åkt på pumpen mot numera defensivt ramstarka BIK.

Vekt pucktitt av Åkerström före 0-1 i BP, kanske var inte Kruse heller riktigt beredd. Younan och Ehrnberg förlorade en massa dueller före 0-2. 5-2 chanser BIK 5v5 i första. Nye backen Simon Edvinsson dock bra.

Lite pinsamt att BIK kunde glida på en skridsko och göra 3-0. Ehrnberg hade en ny jobbig kväll och tog en bandysväng före 3-0 och gled bara hem och lät BIK ostört lägga in trissan. Gustav Berglund också väldigt passiv där.

Att man började försvarsspelet på så låg nivå denna säsong straffar sig. Ingen glöd i backarna, det kan man ju kräva i alla fall.

Edvinsson dock majestätiskt i förarbetet före Lunsjös 3-1 i matchminut 59. Men ridå ändå.

SAMMANFATTNING

Detta var inte mycket att skriva hem om. Obefintligt passningsspel och fortsatt suspekt försvarsspel, där de flesta av backarna saknar mycket glöd.

Niclas Lundgren saknas oerhört mycket. Nu finns det inte en enda back med den glöden och defensiva kompetensen att sätta stopp i spelet. Om Lundgren varit kvar hade exempelvis troligen aldrig 2-0-målet kommit till då Younan och Ehrnberg förlorade närkamp på närkamp där.

Som det känns nu är det knappt någon back som kommer få ett nytt kontrakt här. Dock glädjande att Frölundalånet Simon Edvinsson direkt visade upp en annan högre nivå, trots ringrost.

Nu är det bara att köra Edvinsson stenhårt resten av matcherna så vi får något roligt att titta på – och forwards bättre puckar att jobba med. Gärna med 25 minuter per match för Edvinsson resten nu och given i PP. Ingen social coachning. Tack.

Övriga backar var mer eller mindre puckspridare. De hanterar pucken som en handgranat och verkar nästan tycka synd om sig själv att de tvingas vara hockeyproffs, inte välbetalda, men ändå.

Lite oroväckande att påläggskalven Calle Ehrnberg, som haft en lovande start på sin karriär här, nu är i en djup formsvacka eller vad det är. VIK har inte råd att inte utveckla de unga spelare man har.

Framåt var alla forwards väldigt osynliga. Hetta gjorde dock sitt jobb i närkampsspelet. Filip Karlsson har ännu inte visat spetskompetenser sista tredjedelen utan verkar hittills stressad och tappar puck där, men det är såklart tidigt.

Jesper Myrenberg kom in efter halva matchen då Kruse släppte in sitt tredje, oklart varför. Men den förstnämnde släppte i alla fall inte in något mer mål.

Det är liksom ingen mening att gräva ner sig för mycket just nu, utan vi får helt enkelt hoppas att VIK kan få ihop grejerna lite bättre inför slutspurten och ta sig till slutspel.

Men min nyligen publicerade artikel ”Spaning efter en förlorad utveckling – är kraven höga nog i Gulsvart?” är fortsatt aktuell.

Det är inte bra att ett lag som Karlskoga, som troligen har mindre resurser än VIK, ligger långt före i tabellen och kommer hit och nästan utklassar hockeylaget i Sveriges sjätte största stad – både skicklighets- och inställningsmässigt…

PUCKLIGAN

5 Simon Edvinsson

4 Henrik Hetta

3 Jesper Myrenberg

2 Fredrik Johansson

1 Alexander Lunsjö

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1611952797
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1355254377217470467";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1355254377217470467";s:5:"pDate";s:19:"2021-01-29 20:39:57";}}";

13 Kommentarer

 1. Robert jonsson

  Bara att konstatera att Karlskoga var klassen bättre. De uppvisade ett gediget o övertänkt grundspel vilket man inte kan beskylla VIK:s spel för att vara.
  Känns som rejält rörigt i egen zon o verkar som man inte ens tar upp den markering som är ens egen. Tur att de bägge målvakterna är på ”tårna” i match efter match.
  Sedan bör Kangas ges ökad speltid när flera forwards bara ”glider runt” i match efter match.
  Kul o se Edvinsson som var klart bäste back i VIK.

 2. Örjan

  Känns som Marklund var en paniklösning bara för att göra något
  Lite mer pengar slängda i Mälaren
  Har nog vart bättre att satsa på ex spela in Hagman och Kangas rejält i truppen istället
  Satt och prata med legenden Inge Hammarström för något årsedan på läktaren
  Han sa ser många matcher per säsong
  Och ser då hur föreningar försämrar sina talanger
  Plockar upp dom i A-laget och ger dom ett par byten per match och åka ec antal mil buss det blir dom inte bättre av
  Istället för att plasera dom i en kedja med rutinerat folk runt i kring sig
  Låt dom få spela mycketvi typ 5-6 matcher sen avgöra om dom håller för A-laget

 3. Icing

  Totalt mörker!!
  Jag förstår inte varför viks sämsta backar match efter match #23 och #62 loggar mest istid……även med Lundgren i laget som loggade bara runt 15 min.per match… bara fjärde mest bland viks backar får dessa två spela nästan 20 min och ställa till det match efter match.. plocka genast bort dom och spela edvinsson och hurtig…..
  Bloggen gnäller om saknaden efter Lundgren med rätta, men även med Lundgren i laget vägrade vik spela försvarspel vissa matcher (rätt många) …minns Löven borta..bl.a…
  Lundgren är bra men det krävs backar som kan leverera i båda riktningar som Edvinsson….se o njut den korta tid han är här…. och får han inte spela så mycket han orkar är det tjänstefel av ledarteamet…

 4. Musse

  Passningsspelet har väl mer eller mindre sett ungefär likadant ut hela säsongen. Att vi trots det har så många poäng är ju tack vare våra målvakter. Även om det är svårt att se en ljusning efter en sån här match så blir det ju tråkigt om man inte fortsätter att hoppas på en formtopp till slut.
  Det positiva var ju att se Edvinsson! Fantastisk att se en så ung spelare komma in och dominera direkt, bara hoppas att vi får njuta av honom resten av säsongen. Även Iacobellis gjorde några riktigt starka byten och kanske varvar upp om han får förtroende. En back till ska in och en återställd Tornberg är tillbaka om några veckor. Så vem vet, det är långt kvar till slutspel….

 5. Lson

  Det har letat sig in en ny svågerpolitik i VIK.
  Man hade hoppats att den var borta för gott men den måste sitta djupt i väggarna i den 55-åriga Rocklundahallen. Någon utifrån måste komma in som sportchef helst nästa säsong om VIK ska kunna ta nästa steg mot SHL. Det fungerar inte länge att få speltid match efter match bara för att man är gammal kvalhjälte.. Eller att man hade en vass bössa för några år sedan. Detta är historia och det går inte att leva på det år efter år.
  Otroligt ändå att de lyckats tagit så många poäng som de tagit. Grunden är bra men det fattas spets. En förstakedja som levererar varje match. VIK har helt tappat sin identitet. Annat var det när Johnér, Urbas, Angel och Williams spelade i Västerås

  1. Bozo

   På den tiden hade VIK en ledande spelarbudget. Som jag förstår är arenafrågan det som skiljer nu från då. Men visst Västerås stad lägger hellre stora pengar på att få arrangera SM-veckan istället.

  2. Rs sektion

   No shit. Man kan låta som ett bittert fan men med det man får höra från initierade så är ju det precis ett problem som tornats upp.

   Den mentala coachen, exakt på vilka grunde och exakt vad har luft föreningen med förutom att vara gammal kompis med Z? Den 25% heltidslönen kan väl investeras bättre?

   Viks fokus? CSR arbetet! Jättebra intiativ men vad exakt har Jens åstadkommit med det?

   Värdegrund är jättebra men det är en IDROTTsförenibg. Sporten kommersiella skymundan då klubben verkar ha otroligt svårt att hålla 2 tankar i huvudet samtidigt.

   Ungdomssatsningen? I 2 säsonger avlönade man en ansvarig genom höjda spelaravgifter och andra beting. Inget av ungdomslagen såg röken av denna resurs som man finansierade.

 6. Bozo

  Motivationen är självklart bortblåst sedan länge. Nu försvann även spelglädje med Lundgrens sorti. Nu gäller det att inte skämma ut sig resten av serielunken. Inte helt fel att ligga 7-8 med 5 matcher kvar och då kamma till sig. Hockey är slutspel, allt avgörs där och det sitter i spelarnas dna.

  Dock är det coachernas val nu som avgör säsongen, som vi först vet hur den slutar efteråt. Så sätt inte nästa års kontrakt nu varken på ledare eller spelare. Misslyckas VIK totalt så ska även den sportsliga ledningen bytas ut, ingen bör vara helig för då har vi problem.

 7. Gurkan63

  Karlskoga har en likvärdig ekonomi om inte mindre än vik. Ändå får Karlskoga till det i stort sätt varje säsong, Hur kommer det sig ?
  Vik har spelare som kom för 2 säsonger sedan och för att göra mål men tyvär har målen uteblivit hur kommer det sig att många blir sämmre när dom kommer till vik ?
  Backarna kan söka sig nya jobb . Varför floppar så många värvningar i vik ? Tex amerikanen?
  Vi fans svammlar in mycket extra pengar varje säsong och vad gör ansvariga i styrelsen med pengarna ? Jag upplever att hela vik har kört fast i ett ekorrhjul som dom inte kommer ta sig ur om det inte börjas ageras i klubben.

  1. Bozo

   Världsmästare i serielunk har aldrig belönats. Men inte ens när det gäller serielunk stämmer ditt påstående.

   1. Gurkan63

    Bozo du spyr både ris och ros omkring dig , det är bara dinna ständiga innläg/åsikter som gäller. Du skriver med kluven tunga . Du är på och hackar på folk , Hur vore det att lära sig att respektera andra folks inlägg? Du behöver inte älska men respektera andra . Du har mycket kvar att lära . Om du inte håller med sluta och läs/svara på andras innläg . Du är bara en lång trågig följetong.

    1. Bozo

     Det är väl så livet är, ris och ros. Så jag blir glad att du uppfattar mina alster så. Men just ditt senaste påstående anser jag att du faktiskt har faktafel. VIK har inte sämre facit än Karlskoga. Sen kan jag tycka det är pinsamt att en stad av Västerås storlek som dessutom ska vara en hockeystad ska ehöva jämföras med Karlskogs och inte kan kraftsamla till bättre förutsättningar för klubben.

 8. Pelle

  Var är snipern??västerås är alldeles för omständiga och håller mest till i sarghörnen där inte mycke händer.. .saknar verkligen en som är glödhet framför målet

Tweets

Mathias - AvatarjaghetermathiasMathias

@trucken021 @JoeLongplay @VIKFanCentral Haha jag är allvarlig 😂 Jag gillade honom!

SvaraRetweetFavorit
Albin Lundin - AvatarAlbinLundin14Albin Lundin

@VIKFanCentral Läge att kika på Lundgren om Warg är ute ur bilden?

SvaraRetweetFavorit
Niclas Gustafsson - AvatarnisselovuddNiclas Gustafsson

@VIKFanCentral Skulle gärna se mylläri i vik. Men Warg däremot tror jag inte på. Han har sett slö ut sedan han lämn… https://t.co/r7eBKGRdsF

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto