Andra raka riktiga bottennappet då Karlskoga fick enkel resa – men lovande debut av magnifika Frölundalånet Simon Edvinsson

Jansson får klart mest istid i VIK, men BIK sliter än hårdare på sina toppar. FOTO: RUNE ÅHLÉN

13 Responses

 1. Robert jonsson skriver:

  Bara att konstatera att Karlskoga var klassen bättre. De uppvisade ett gediget o övertänkt grundspel vilket man inte kan beskylla VIK:s spel för att vara.
  Känns som rejält rörigt i egen zon o verkar som man inte ens tar upp den markering som är ens egen. Tur att de bägge målvakterna är på ”tårna” i match efter match.
  Sedan bör Kangas ges ökad speltid när flera forwards bara ”glider runt” i match efter match.
  Kul o se Edvinsson som var klart bäste back i VIK.

 2. Örjan skriver:

  Känns som Marklund var en paniklösning bara för att göra något
  Lite mer pengar slängda i Mälaren
  Har nog vart bättre att satsa på ex spela in Hagman och Kangas rejält i truppen istället
  Satt och prata med legenden Inge Hammarström för något årsedan på läktaren
  Han sa ser många matcher per säsong
  Och ser då hur föreningar försämrar sina talanger
  Plockar upp dom i A-laget och ger dom ett par byten per match och åka ec antal mil buss det blir dom inte bättre av
  Istället för att plasera dom i en kedja med rutinerat folk runt i kring sig
  Låt dom få spela mycketvi typ 5-6 matcher sen avgöra om dom håller för A-laget

 3. Icing skriver:

  Totalt mörker!!
  Jag förstår inte varför viks sämsta backar match efter match #23 och #62 loggar mest istid……även med Lundgren i laget som loggade bara runt 15 min.per match… bara fjärde mest bland viks backar får dessa två spela nästan 20 min och ställa till det match efter match.. plocka genast bort dom och spela edvinsson och hurtig…..
  Bloggen gnäller om saknaden efter Lundgren med rätta, men även med Lundgren i laget vägrade vik spela försvarspel vissa matcher (rätt många) …minns Löven borta..bl.a…
  Lundgren är bra men det krävs backar som kan leverera i båda riktningar som Edvinsson….se o njut den korta tid han är här…. och får han inte spela så mycket han orkar är det tjänstefel av ledarteamet…

 4. Musse skriver:

  Passningsspelet har väl mer eller mindre sett ungefär likadant ut hela säsongen. Att vi trots det har så många poäng är ju tack vare våra målvakter. Även om det är svårt att se en ljusning efter en sån här match så blir det ju tråkigt om man inte fortsätter att hoppas på en formtopp till slut.
  Det positiva var ju att se Edvinsson! Fantastisk att se en så ung spelare komma in och dominera direkt, bara hoppas att vi får njuta av honom resten av säsongen. Även Iacobellis gjorde några riktigt starka byten och kanske varvar upp om han får förtroende. En back till ska in och en återställd Tornberg är tillbaka om några veckor. Så vem vet, det är långt kvar till slutspel….

 5. Lson skriver:

  Det har letat sig in en ny svågerpolitik i VIK.
  Man hade hoppats att den var borta för gott men den måste sitta djupt i väggarna i den 55-åriga Rocklundahallen. Någon utifrån måste komma in som sportchef helst nästa säsong om VIK ska kunna ta nästa steg mot SHL. Det fungerar inte länge att få speltid match efter match bara för att man är gammal kvalhjälte.. Eller att man hade en vass bössa för några år sedan. Detta är historia och det går inte att leva på det år efter år.
  Otroligt ändå att de lyckats tagit så många poäng som de tagit. Grunden är bra men det fattas spets. En förstakedja som levererar varje match. VIK har helt tappat sin identitet. Annat var det när Johnér, Urbas, Angel och Williams spelade i Västerås

  • Bozo skriver:

   På den tiden hade VIK en ledande spelarbudget. Som jag förstår är arenafrågan det som skiljer nu från då. Men visst Västerås stad lägger hellre stora pengar på att få arrangera SM-veckan istället.

  • Rs sektion skriver:

   No shit. Man kan låta som ett bittert fan men med det man får höra från initierade så är ju det precis ett problem som tornats upp.

   Den mentala coachen, exakt på vilka grunde och exakt vad har luft föreningen med förutom att vara gammal kompis med Z? Den 25% heltidslönen kan väl investeras bättre?

   Viks fokus? CSR arbetet! Jättebra intiativ men vad exakt har Jens åstadkommit med det?

   Värdegrund är jättebra men det är en IDROTTsförenibg. Sporten kommersiella skymundan då klubben verkar ha otroligt svårt att hålla 2 tankar i huvudet samtidigt.

   Ungdomssatsningen? I 2 säsonger avlönade man en ansvarig genom höjda spelaravgifter och andra beting. Inget av ungdomslagen såg röken av denna resurs som man finansierade.

 6. Bozo skriver:

  Motivationen är självklart bortblåst sedan länge. Nu försvann även spelglädje med Lundgrens sorti. Nu gäller det att inte skämma ut sig resten av serielunken. Inte helt fel att ligga 7-8 med 5 matcher kvar och då kamma till sig. Hockey är slutspel, allt avgörs där och det sitter i spelarnas dna.

  Dock är det coachernas val nu som avgör säsongen, som vi först vet hur den slutar efteråt. Så sätt inte nästa års kontrakt nu varken på ledare eller spelare. Misslyckas VIK totalt så ska även den sportsliga ledningen bytas ut, ingen bör vara helig för då har vi problem.

 7. Gurkan63 skriver:

  Karlskoga har en likvärdig ekonomi om inte mindre än vik. Ändå får Karlskoga till det i stort sätt varje säsong, Hur kommer det sig ?
  Vik har spelare som kom för 2 säsonger sedan och för att göra mål men tyvär har målen uteblivit hur kommer det sig att många blir sämmre när dom kommer till vik ?
  Backarna kan söka sig nya jobb . Varför floppar så många värvningar i vik ? Tex amerikanen?
  Vi fans svammlar in mycket extra pengar varje säsong och vad gör ansvariga i styrelsen med pengarna ? Jag upplever att hela vik har kört fast i ett ekorrhjul som dom inte kommer ta sig ur om det inte börjas ageras i klubben.

  • Bozo skriver:

   Världsmästare i serielunk har aldrig belönats. Men inte ens när det gäller serielunk stämmer ditt påstående.

   • Gurkan63 skriver:

    Bozo du spyr både ris och ros omkring dig , det är bara dinna ständiga innläg/åsikter som gäller. Du skriver med kluven tunga . Du är på och hackar på folk , Hur vore det att lära sig att respektera andra folks inlägg? Du behöver inte älska men respektera andra . Du har mycket kvar att lära . Om du inte håller med sluta och läs/svara på andras innläg . Du är bara en lång trågig följetong.

    • Bozo skriver:

     Det är väl så livet är, ris och ros. Så jag blir glad att du uppfattar mina alster så. Men just ditt senaste påstående anser jag att du faktiskt har faktafel. VIK har inte sämre facit än Karlskoga. Sen kan jag tycka det är pinsamt att en stad av Västerås storlek som dessutom ska vara en hockeystad ska ehöva jämföras med Karlskogs och inte kan kraftsamla till bättre förutsättningar för klubben.

 8. Pelle skriver:

  Var är snipern??västerås är alldeles för omständiga och håller mest till i sarghörnen där inte mycke händer.. .saknar verkligen en som är glödhet framför målet