Ännu ett fint Kristianstadsminne & de goda nyheterna att toppspelare kanske hittar vägar blir än bättre då centermarknaden granskas – lista med nytt namn

Från det heta playoffdramat våren 2018 då VIK slog ut favoriten Kristianstad. Bägge lagen har nu gått från Ettan till den Allsvenska toppen. Och Freddans #12 hissas ganska snart... ARKIVFOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Kristianstad har blivit en plats för väldigt bra gulsvarta minnen. Platsen där Conny Strömberg alltså sköt VIK till seger i playoff 3 våren 2018 och nu där man vände 0-3 till en 8-4-seger på 35 minuter hösten 2019.

Det var goda nyheter att VIK:s offensiva spetsspelare äntligen ser ut att kunna komma igång och närma sig sina högstanivåer. Ty kan man få sina spetsforwards att spela på sitt max finns det många 30-40-poängsspelare där. Det vet vi sedan tidigare. Det gäller ”bara” att hitta vägar och omgivningar att få fram det.

Att Lukas Zetterberg kunde delta förstärker givetvis de positiva känslorna ordentligt. Detta kan vara sista säsongen på oerhört länge vi får njuta av Lukas hockeyspelande. En anledning så god som någon att försöka utnyttja denna säsong till något stort i slutändan.

Lägg till backarnas fina offensiv (försvaret var högst inblandat i sex av åtta mål i Kristianstad) och att Jesper Myrenberg har tiden på sin sida att utvecklas så k-a-n det bli riktigt bra.

***

Nyheterna blir ännu lite bättre att VIK verkar hitta vägar trots att man saknar en beprövad och naturlig topp-2-center. Detta då man tittar lite mer på marknaden för centrar, som verkar ganska tuff just nu. Bloggen har fått lite mer info från insidan om några centernamn, mer eller mindre realistiska, på marknaden som bloggen alltså listat tidigare:

> Jimmy Hayes – ”Fina NHL-meriter men frågetecken för skridskoåkningen gör kanske att många tvekar…”

> Cole Cassels – ”Tredjecentertyp med begränsade skills som tvingades spela högre upp i Tyskland på grund av skador. Just nu tryout i AHL.”

> Ryan Garbutt – ”Välmeriterad veteran som dock inte kanske passar svensk hockey så bra, tar många utvisningar bland annat.”

> Zach Boychuk – ”Riktigt fin C/W, bra fötter och händer. Vill ha stora pengar och agenten tror han kan få det fortfarande. Vi får se…”

> Chris VandeVelde – ”Var bra i Österrike. Stark, skapade en del saker. Bra tvåvägscenter. Hittade dock inte nätet i slutspelet. Salzburg funderade länge på att behålla honom. Men har inte hört något på länge, kanske funderar på att sluta?”

Ett nytt intressant centernamn på marknaden här är emellertid John Albert, 30. Just nu i ECHL och låter som det vore en bra värvning som toppcenter i HA, med rutin från stora rinkar och bra produktion. Missade dock hela förra säsongen…

2 svar

  1. PatrikH skriver:

    Kanske att kedjan Hertzberg, Benker och Tessier som center fungerar ganska bra?