Vi kan nog få se annan Daniel Öhrn framöver & andra gulsvarta isbitar efter Kristianstad och inför Södertälje

Daniel Öhrn spelade tennis med framgång i tredje och därmed fick VIK en poäng. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Daniel Öhrn var dominant under försäsongen. Då centern värvades talades även om SHL-intresse. Sedan kom en tidig skada och toppcentern missade några matcher. Det talades inte mer om skadan, men Öhrns dominans från försäsongen gick inte att finna i seriespelet.

Trots detta har Öhrn ändå nu gjort 3+9 för 12 poäng på 19 matcher, vilket motsvarar 8+25 för 33 poäng på 52 matcher. Nu kommer rapporter att Öhrn under dagens träning tagit av ett skydd för skadan och genast såg rappare ut.

Alltså ytterligare en god nyhet nu efter vändningen i Kristianstad då Lukas Zetterberg så snabbt kom tillbaka.

***

Signaler är också att VIK-ledningen är nöjda att Kelsey Tessier allt mer anammar centerspelet. Det bidrar nog till att man inte anser sig behöva stressa gällande eventuella förstärkningar på en tuff centermarknad.

Däremot är det nog så att man tycker sig behöva få in en forward till för konkurrensens skull, så att alla tvingas gå 100 % både på varje träning och match.

***

Erik de la Rose gjorde mål i Kristianstad och även här kanske VIK-ledningen börjar känna sig lite mer nöjd. De la Rose är nog inte PP-backen man trodde (verkar inte ha förmågan att ”dansa på blå” på små ytor med puckkontroll som exempelvis Leduc & Jansson), men kan kanske tack vare helt okey toppfart och hårda passningar bli en bra breddback.

En kanske ännu viktigare backfråga är hur man får August Nilsson att mer utnyttja sina fina fötter och sin räckvidd att bli en solid allroundback, istället för att stressa uppåt och mot PP.

2 svar

  1. Jeppe Å skriver:

    I August så tror Jg vi ser ett klassiskt ”ung talang tyngd av förväntningar”.. det vi inte får glömma bort är att det var en liten Annan sitts förra säsongen där Thomas och Lasse nog hade lite mer tid till att mellan matcherna få spelarna att landa. Nu har resultaten gått lite emot sett från media och fans ståndpunkt o därmed stressat på det lite tror jag. Men med ett par bra prestationer till så kommer många spelare, Bla August att explodera. Det är min känsla.
    Gulsvart kommer bli en obehaglig motståndare fram i vår

  2. Open Ice skriver:

    Just August hade jag väntat mig mer av. Känns samtidigtat som attt han kan växa framöver . En riktig talang .