Avstämning bloggens tabelltips – Oskarshamn, Pantern & Karlskrona underskattades och Björklöven & Södertälje överskattades – VIK jämna och lite som förväntat

AIK som förväntat i topp. Men det var lättippat... FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Bloggen tippade före säsongen följande sluttabell:

Centralens tips från tidigt i september var kanske inte fullständigt fel ute…

Och så här ser det ut nu efter 16 omgångar:

Bloggen underskattade Panterns driv och missade helt att Oskarshamn skulle göra sådan braksuccé, annars ligger många ungefär som förväntat.

Dock missade bloggen även att Karlskrona skulle vara så bra och att Björklöven skulle falla igenom inledningsvis, även om laget är lite på G nu:

Formtabell senaste fem matcherna, källa: Scoreboard.com

Kanske är formtabellen en indikation på att Västervik och Tingsryd kommer trycka på lite uppåt, samt att Karlskoga och Modo är på väg ner?

Södertälje, som inte alls imponerat under tre matcher (två försäsongsmatcher) mot VIK, verkar ha hittat lite mer rätt på sistone, men är väldigt beroende av Dyk och Meyer. Modo har tappat rejält, trots en bra start med en tuffare attityd under Björn Hellkvist. Vad händer där om motlutet fortsätter?

Läskigt är dock att det inte finns någon uttalad slagpåse. Ett lag som Vita Hästen såg ganska bra ut då de gästade Västerås nyligen. Sannolikt kommer det åter skilja mycket lite mellan plats åtta och det potentiella helvetet på plats 13.

Många lag har värvarplaner och vissa har redan förstärkt en del, senast plockade Västervik stortalangen Ken Jäger från Rögle och Björklöven jagar en skicklig playmaker som Teemu Ramstedt, vilket sannolikt kommer tighta till tabellen än mer.

***

Västerås har varit jämna över de första 16 omgångarna, man har i princip vunnit två, förlorat två, vunnit två och förlorat två osv. Den jämnheten kommer nog löna sig över säsongen.

Oro dock att man kanske levt för mycket på ett bra power play i Västerås samt att tänkta nyckelspelare och vissa andra inte producerat som förväntat.

Spelet (kanske främst produktionen?) i 5-mot-5 måste upp om Gulsvart ska orka hänga med över tid. Detta även om man imponerat spelmässigt i vissa matcher. Emellertid har man inte glänst de senaste fem omgångarna, då man haft ett litet energi- och kvalitetstapp av någon anledning.

Det mentala blir nog, som sagt, också extra viktigt i Västerås. Detta då man som nykomlingar med många spelare utan färsk HA-rutin trots en okey start måste orka mentalt att vara hungriga varje omgång och fortsatt sträva efter ständiga förbättringar.

1 svar

  1. Gurkan 63 skriver:

    Tror inte Oskarshamn kommer att ha detta flyt hela säsongen inte Pantern heller. Lagsport har en mycket viktig poäng och det är att kollektivet ger sitt allra bästa varje match /byte . Alla lag kommer få sina dippar och skador . Jag tycker att man kan se efter 16 OMGÅNGAR Hur det kommer se ut och jag tycker att vik har bra häng på lagen ovanför men sässongen är lång och allting kan hända.