Silly: Här hamnar Kevin Goumas (ex Björklöven och Mora) & vad ska VIK göra?

Kevin Goumas i Mora då dalkarlarna till slut gick upp. FOTO: RUNE ÅHLÉN.

 

Kevin Goumas var ett hett namn på spelarmarknaden efter sin succé i Mora, dit han handplockats av Jeremy Colliton – numera huvudcoach i Chicago Blackhawks (!).

Sedan bar det nyligen av till Björklöven där det inte funkade efter en knäskada från skidåkning efter säsongen i Mora.

Nu har Kevin Goumas fått en try-out av Villach i Österrike. Återstår att se om Goumas kan få karriären på rätt köl.

***

En diskussion är om VIK ska värva eller inte. Diskuterade med en före detta VIK-tränare på Twitter som menar att det kan vara farligt att röra om i grytan och att man bör vänta till senare om behoven blir uppenbart stora.

Denna blogg menar istället att det kan vara farligt att vänta för länge, då poängen räknas lika mycket nu som i januari-februari. Men givetvis ska det bygga på en rejäl behovsanalys och en bedömning hur sannolikt det är att vissa spelare lyfter sig en eller två klasser.

Vad tycker Du? Rösta på startsidan! (Tidigare var det många fler som deltog i våra omröstningar, kanske hittar ni inte dit längre? Se startsidan till vänster eller längre ner om Du har en mobil enhet!)

7 svar

 1. Bozo skriver:

  Backsidan är den bästa sedan säsongen vi vann HA. Inte där det behöver förbättras.

 2. Gurka är gott skriver:

  Enkelt svar levereras här. Det behövs en eller två målskyttar, det är det enda som fattas gulsvart för att klättringen i tabellen kan börja

 3. Gurkan 63 skriver:

  En svår fråga/balansgång. Risker med värvningar är mycket stor . Vad en spelare gjorde förra sässongen ger inga garantier . Jag tycker vik har gissat mer än väll att det finns hopp för bra spel framöver. Ska det värvas så ska det finnas ett klart behov och ekonomin går i första hand. Personligen så är jag trött på transatlanter dom kostar mera än dom smakar. Fynda i div ett Enköping går bra och där är många Västeråsare.

 4. Mattias skriver:

  Nog för jag tror att Beck är nyttig men byt han mot Markus Persson sen vore det kul med en transatlant föra att bryta mönstret.

 5. Stalle skriver:

  Jag skulle nog vilja se 2 stabila defensiva backar och en ny målvakt i stället för Dahlbom till laget. Dahlbom gjorde det jätte bra i div1 men han hänger inte riktigt med i allsvenskan, vilket är väldigt synd för han verkar bidra mkt utanför isen positiv och trevlig men det vinner man tyvärr inga matcher med

 6. Patrick skriver:

  Behövs 2 spetts forwards, och att göra av sig med Beck som är direkt usel finns inte tid att vänta på att han ska börja leverera ge han 50% av lönen och säg tack och hej. Back sidan är bra. Ersson är bra. Dahlbom är okej som andra målis.

 1. 2018-11-10

  […] Efter misslyckandena hos Mora och Björklöven tycks det bli spel i Österrike för Kevin Goumas. Det uppger VIKFancentral. […]