Avstämning från bussen med Wictor Malmlöv då J20 inleder i Södertälje: ”Att vi förra säsongen utbildade tre spelare som skrev kontrakt med A-laget ett kvitto”

 

Under onsdagskvällen har VIK J20 seriepremiär i Södertälje. Bloggen fick tag i Wictor Malmlöv, analytiker i VIK J20 (se tidigare intervju här med mer om Wictor).

– Det här laget känns inte som att det står och faller med någon enskild spelare så som med (Filip) Wiberg och (David) Göransson gjorde förra säsongen.

– Därför blir det ganska många som blir viktiga: Marcus Lindström, Zétény Hádobas, Alfred Aalto, Gustaf Kangas, Hugo Lejon, Rasmus Larsson, Casper Nässén och Olle Fagerström. Sen bubblar Karl Andersson, Wille Gullhav och Sebastian Ehrencrona.

Backen Zétény Hádobas har redan gjort en träningsmatch i A-laget och verkar bra med pucken.

– Ja, nästan halva laget är nämnt här ovan. Vi känner att alla kommer kunna göra poäng och växeldra så vi kan förhoppningsvis ta oss långt på det viset.

– Sedan förra säsongen så har vi tappat fyra spelare till andra föreningar. Det är Gustav Norén som vände hem till moderklubben Örebro HK, Karl Persman som spelar i USHL för Omaha Lancers, USA nästa säsong, Hugo Frylén som går i pappas fotspår till Djurgårdens IF samt Felix Söderlund som kommer spela med BIK Karlskogas J20.

– Vi har plockat in totalt tre spelare. En på varje position. Det handlar om målvakten Lucas Johansson från Clemensnäs, den ungerske juniorlandslagsbacken Zétény Hádobas samt forwarden Olle Fagerström från Örebro HK.

– Vi har försökt fortsätta där vi avslutade förra säsongen som var mer framgångsrik än på några år tidigare. Vi ledare pratar mycket om vår värdegrund, vad den innebär och hur gruppen vill uppfattas som grupp och som individer.

– Det spelar ju liten roll hur vi vill göra taktiskt i situationerna om inte glädjen, engagemanget, hälsan och lojaliteten finns med. Utöver det så har vi individuella utvecklingsplaner för alla spelare i juniorerna där vi under säsongen går igenom med spelaren individuellt vad den vill utveckla, vad den är bra på och hur den kan göra för att ta nästa steg.

– Utifrån det använder vi det när vi feedbackar spelaren med video eller på något annat vis. Det upplever vi som enklare för spelarna att spela på sina styrkor och att utveckla sina utvecklingsområden.

– Rent resultatmässigt har försäsongen varit bra med 5 vinster och 2 förluster. Spelet har dock varit väldigt upp och ner med vissa perioder fantastiskt för att i andra perioder varit helt åt andra hållet.

– I den senaste matchen mot Mora spelade vi som jämnast under 60 minuter och träffade rätt i mycket och vann den med 6-2.

– Vårt mål och ambition med den här säsongen är att hjälpa våra killar att ta steg mot att bli seniorspelare och knacka på dörren in till a-laget. Att vi förra säsongen lyckades utbilda tre spelare som skrev kontrakt med a-laget ser vi som ett gott kvitto på att vi gör något bra med skrala resurser i jämförelse med vilka vi tävlar mot.

– Samtidigt att vi lyckas med det inför den här säsongen så är det inte något som vi kan räkna med i framtiden då det är många faktorer som spelar in. Nu när höstserien startar så har vi vårt resultatmål klart för oss.

– Målet är att sluta topp-5 i serien för att få spela mot de lagen från Norra Serien som även de slutade topp fem. Om vi gör det så kan vi tydligare och mer effektivt titta på utveckling och utbildning även på matcher då vi inte riskerar att behöva spela negativt kval.

– Som hockeyspelare så har vi alla komponenter som behövs för att spela en rolig hockey med fart, kraft och en skicklighet för att slå motståndaren med hjärnan. Nu sitter vi på bussen till Södertälje.

– Vi har dragit laget för truppen och våra nycklar ikväll är:

  • Vårt spel
  • Disciplin
  • Ha kul,
  • Spela,
  • Vinn!

– Truppen känns väldigt fin. Pojkarna är bra på att ta hand om varandra och hjälper varandra i mångt mycket mer än bara spelet ishockey. Det är allt från relationstips till matlagning och husmorskurer för hur man får bort fläckar på köksbänken, säger Wictor avslutningsvis.

***

Nedsläpp 19.00 i Scaniarinken.

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1662563276
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:238:"a:1:{i:0;a:8:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;}}";

2 Kommentarer

  1. Peter Svara

    En fråga till dig Micke nu när du skriver om J20. Har du någon aning om varför Karl Persman står utan kontrakt i J20?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tweets

Kenneth Larsson - AvatarVIKen1964Kenneth Larsson

@VIKFanCentral @marcuswikman Krüger vrider upp ryggen och vet att Jansson kommer. Jansson tar två skär innan från p… https://t.co/PLv5deKRM3

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@SeClaes @drazenragge Tack detsamma Claes! Precis, att sakligt diskutera och vrida och vända på saker är kul och givande 🙂👍

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral @drazenragge Ja, se det inte som någon kritik mot dig Micke. Du vet hur mycket jag uppskattar att ta… https://t.co/Cu6gedgro1

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@drazenragge @VIKFanCentral Håller med dig och tycker att VIK gav sig chansen att vinna i andra perioden och mycket… https://t.co/8Mlsg6umB2

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto