Avstämning med Thomas Paananen efter Södertälje, AIK och Modo: ”Tror inte på sådana typer av lösningar mot bra lag – men vi vet hur till nästa match”

Hassel hyllar ledarskapet i VIK. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK har gjort en bra säsongsinledning spelmässigt. Men resultatmässigt skulle det kunnat gå bättre, då man börjat släppa in mer mål då plötsligt offensiven lossnat. Centralen fick byta några ord med Thomas Paananen:

Hur ser du på balansen offensiv-defensiv nu när ni börjat göra mycket mål? Se ex. Södertälje senast. Vad är nycklarna för att ni ska bli tightare bakåt igen?

– Vi gjorde en bra match mot SSK i 58 minuter. Vi hade ett bra och vinnande spel med puck, något som vi utvecklat under säsongen. Resterande två minuter är en kombination av skicklighet av SSK:s 1:a line och individuella misstag av oss.

– Tycker ändå vi hanterar balansen bra. Men det är klart chanser uppstår åt motståndarna ibland, men vi lär oss varje dag hur vi ska få balansen bättre. Vi behöver ett eget spel för att kunna hota alla lag och det är vi på väg att skaffa oss.

”Måste” det offensiva vara lite på bekostnad av defensiven?

– Defensiven har ju varit helt ok långa stunder men målen vi släppt in har varit för ”lätta” för våra motståndare: markeringsmissar och felbeslut. Det har inget att göra med att vi varit för offensiva. Dock jobbar vi på detta varje dag. Allsvenskan är en tuff liga och vi lär oss varje dag, det är viktigast. Många spelare blir ju bättre och bättre för varje match vilket är glädjande.

Hur hantera en på allsvensk nivå överlägsen spelare som Nikolai Meyer, som låg bakom alla Södertäljes mål senast?

– Meyer är skicklig, inget snack om det. Gäller att ligga nära honom. Bra lag och spelartruppen lär sig. Vi har svaret nästa match vi möter dem.

Ni har ju släppt väldigt lite mål mot de kanske lite ”sämre” lagen men betydligt mer mot topp-8-lagen. Ingen konstigt egentligen, men går det att ”punkta” de utpräglade spetsarna i topplagen och krypa innanför skinnet mer på dem, hur tänker du här?

– Nej. Inget speciellt. Tror inte på det eller sådana typer av lösningar. Samma grunder och saker oavsett motstånd. Sedan behöver man ess i rockärmen, men det håller jag för mig själv…

Men som spelare gick du själv hårt åt vissa, du får väl säga att spelarna ska göra som du gjorde med Anders Myrvold i norska slutspelet (skratt)? (Thomas berättade tidigare för bloggen hur han körde hårt med den norska stjärnan i samråd med tränarlegenden Tommy Sandlin, klicka här)…

– Precis! (skratt).

Hur ser du på MV-situationen?

– Jag tycker att det känns bra, de stöttar varandra. Dahlbom har verkligen hjälpt Ersson att komma in i allt. De har samma konkurrens som spelarna. Vi kommer att behöva alla för att lyckas infria vår målsättning, säger Thomas avslutningsvis.