Podden tar paus & inför Vita Hästen: ”Uppdaterat intro och spännande när VIK får ihop defensiven och offensiven i samma match”…

Hur mycket kan trion till vänster höja sin jämnhet 20/21? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På onsdagskvällen väntar Leif Strömbergs Vita Hästen i ABB Arena. Gästerna har varit ganska mycket upp och ner på sistone, kanske mest ner:

  • Leksand – Hästen 1-2 övertid
  • Hästen – Karlskrona 2-3
  • Tingsryd – Hästen 5-3
  • Karlskoga – Hästen 2-1
  • Hästen – Västervik 2-3
  • Hästen – Modo 6-3
  • Hästen – Oskarshamn 2-6

Norrköpingslaget verkar alltså vinna mot de bättre lagen (har lagt ner Modo och Leksand) men har torskat mot de lite sämre gängen. Återstår att se vilken sida Strömbergs gäng kommer visa i Västerås. Dock har man förlorat fyra av de sex senaste och laget ligger beskedlig tia i tabellen.

Som vanligt gäller det att stoppa starka duon Jesper Samuelsson och spelgeniet Marcus Eriksson, som tillsammans redan gjort 20 poäng. Eriksson påminner en del om Södertäljes Nikolai Meyer, men är mer av en renodlad playmaker och har kanske inte samma intensitet i 60 minuter.

***

Det är många som undrat över när nästa avsnitt av Centralens hockeypodd kommer att släppas. Nu står det klart att podden tar en paus när Jimmy Gerdin kliver in i Västerås IK:s mediagrupp.

– Jag kommer att jobba med mediakuben under matcherna och även hjälpa till med VIK-TV där det behövs, säger Jimmy till bloggen.

– Så det blir lite som förr, fast i mindre utsträckning. Men riktigt kul att vara med och hjälpa till med något man startade för över tio år sedan. Dock har det varit väldigt stimulerande att köra podden ihop med Micke det senaste året. Han har stått för kunnandet och jag har haft uppgiften klämma ur honom det mest intressanta. En både rolig och lärorik tid.

En av de första uppgifterna för Gerdin och mediagruppen blir att uppdatera klubbens introfilm som visas inför matcherna.

– Det har funnits tankar på att få in lite mer historik i introt. Nu har vi fixat ihop en uppdaterad version som sträcker sig från 40-talet till nutid. Tillsammans med den fina hymnen passar det bra att uppmärksamma både det som varit och det som komma skall, säger Jimmy avslutningsvis.

***

Undertecknad vill passa på att rikta ett stort tack till Jimmy för allt tid han lade ner på podden och allt det tekniska runt omkring, särskilt då man själv är ungefär lika teknisk som Fred Flinta. Det har varit lärorikt att jobba med ett sant kommunikationsproffs.

***

I VIK saknas Kenny Källström (ljumske enligt VLT.se). Annars gäller för VIK, som imponerat spel- och energimässigt, att få ihop defensiven och offensiven i en och samma match. När man lärt sig detta kommer det bli mycket gulsvart kul…