Bloggens NP-spelarbörs och tankar efter Örebro & Södertälje, Kemps av vissa sågade backcheck – i denna hockeyårstid vill alla vara den bästa versionen av Saida och förutspå vem som floppar eller flippar

Brett Kemp. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

7 svar

 1. johan skriver:

  bra blogganalys som vanligt,
  nu inför en ny säsongen vore det bra med en liten uppdatering om vad som avgör om det blir NP+/NP-.

  jag har enbart sett matchsammanfattningen motSSK på vik.se men utgår från att de visade BP-spelarna spelar i samtliga BP-tillfällen, dvs fyra BP, liksom de andra, såsom skedde förra säsongen.

  i tabellen får Skedung NP+=3
  min reflektionen är att när ett BP inte resulterar i ett baklängesmål är detta en NP+ för alla som försvarat laget, oavsett om de rört pucken eller inte, de har förhindrat ett baklängesmål.
  Utifrån detta borde Skedung åtminstone ha haft fyra NP+, om han spelat någon gång i de fyra BP, liksom övriga.

  Det verkar som att ”grannens gräsmatta är grönare än vår” gällande kommentarerna om nyförvärv kontra de kvarvarande spelarna, som är ”bleka”!!! man har ju i tidigare kommenaterna varit nöjda med de som blivit kvar från fjolåret!!!

  • Pelle skriver:

   Jag tror nog att nya spelare känner mer press att prestera i träningsmatcherna. Gamla spelare känner sig mer trygga i att de får stanna och vill inte riskera skador i betydelselösa matcher. Det är min teori.

 2. Peter T skriver:

  Nått som va bra i matchen mot Tälje är att Hutch markerade, mot va han först uppfattade som en knätackling.

 3. Loozen skriver:

  Det tar tid för alla spelare att synca ihop sig nu, särskilt för amerikanerna som ska lära sig stor rink, större ytor osv… Får räkna med att försäsongen enbart är ett förstadie.. liksom 13 nya spelare.. de får man inse tar tid..
  Sen är de bra för Kemp o co att inse hur mkt hårdare de måste jobba!

 4. C skriver:

  Jag tycker att det kan bli ganska missvisande att välja ut ett enda klipp och såga en spelare som det gjorts här (inte av dig Micke).

  Jag tror att Kemp tror att det står en back på blå precis då och när han ser att han missbedömt situationen börjar han trampa på hemåt (för sent). Värre är spelare som ser att motståndarna kontrar men inte tar i fullt hemåt.

  Det där är helt enkelt inget bra exempel tycker jag men Nicklas Granberg har ju skrivit ett frågetecken i texten också.

  En bra spelare tar till sig och lär sig av sina misstag så vi får väll se hur Kemp agerar i framtiden. Sen kommer ju inte alla NJs värvningar att lyckas men transatlanterna har ju knappt kommit iordning i klubben än.

 5. Peter T skriver:

  Man ser ju att Kemp tvekar lite, innan han börjar åka ifatt efter pucktappet.
  Beteende mönstret vid olika situationer sitter inte i ryggmärgen än.
  Sanna mina ord, detta lag kommer bli bra, gäller bara att få ihop det först.

 6. Mathias skriver:

  Jag är en av de som håller med om att Kemp inte ser så bra ut för tillfället. Dock kommer jag även ihåg hur Logan Roe såg ut på försäsongen och hoppas att liknande förvandling kan ske på Kemp. Vi måste ändå någonstans komma ihåg att det är stor skillnad på svensk hockey och stor rink än vad dessa spelare är vana med.