Bloggens stora tabelltips 2021-2022 med betyg på alla lags målvakter, backar och forwards: HV71, VIK, Björklöven i topp – Almtuna, Troja, Tingsryd och Hästen kan få det jobbigt

Johan Gustafsson visade klassen. FOTO: JIMMY GERDIN

11 svar

 1. Karl skriver:

  Många experter har tokhyllat HV:s trupp och särskilt forwardsidan. Vore intressant att höra lite om motiveringen till varför du menar att Löven har vassare forwards.

  • Mikael Norén skriver:

   Hej Karl,

   tycker helt enkelt Liss, Perron, Hutchings, Gropp, Bengtsson, Fitzgerald, Ottoson, Possler, Viklund och Girard är lite, lite hetare än flera lite stukade spelare som Netterberg, Bröderna Davidsson, Kokkonen och många som inte producerat på ett tag. Det vad HA handlar om.

   Inte helt lätt bara att trycka på en knapp att börja ösa in poäng igen i en lägre division. Det har vi sett många gånger. Men visst är Forsberg en extrem spets, och är tillsammans med Önerud, Vesel jättebra såklart.

   • Kalle aNKa skriver:

    Efter 10-2 borta i scaniarinken mot ssk, så ser det nog ut som att du har riktig i den analysen. 😉 om løven.

 2. Jan Santaniemi skriver:

  Hej Micke

  Tack för din fina analys av serien och jag vill tvärt emot Pelle säga att färgsättningen från starkt grön till starkt röd är logisk och mycket lättöverskådlig.

  Mvh
  Janne

 3. Bosse skriver:

  Hej Micke. Gillar din blogg och uppskattar allt arbete du lägger ner!

  Har en fråga som är ställd lite med glimten i ögat. Varför får bara tex Västervik 2 på sina målvakter medan Vita Hästen får 3.5? Ser inte de stora skillnaderna förutom att namnet ”Myrenberg” förekommer i hästens trupp. 😉

  • Mikael Norén skriver:

   Hej Bosse, och tack för de fina orden!

   Lite osäker på Henrik Lundberg, verkar vara på väg neråt, tycker han inte gått att känna igen från då han var så bra i bland annat VIK tidigare. Och Olofsson är oprövad i HA, bara nio matcher med svaga siffror.

   Jag tycker Myrenberg är en bra målvakt redan idag, som kommer bli bättre och 91 % totalt i HA är bra samt att även Ohre ligger över 91 % och bägge är nog ännu utvecklingsbara.

 4. Pelle skriver:

  Aha, jag tror att jag missuppfattat. Du jämför med snittet i varje grupp, eller hur?

 5. Pelle skriver:

  Såg nu att det bara var på forwardssidan som det såg ut så. MV såg annorlunda ut.

 6. Pelle skriver:

  Funderar lite på färgsättningen. Petitess men ändå.
  3,5 är svagt rödaktig medan 3 är vit.