Bloggens stora tabelltips 2021-2022 med betyg på alla lags målvakter, backar och forwards: HV71, VIK, Björklöven i topp – Almtuna, Troja, Tingsryd och Hästen kan få det jobbigt

Johan Gustafsson visade klassen. FOTO: JIMMY GERDIN

 

Har stött och blött lagens trupper och kommit fram till följande sluttabell:

HV71 blir automatiskt favoriter i denna kalkyl, men VIK och Björklöven kommer, och givetvis något/några överraskningslag, nog i slutändan kunna pressa giganterna ganska bra. Sedan spelar ju mycket annat in än vad som betygssätts ovan…

Björklövens forwardssida är bäst i serien och blir oerhört tung att möta om de får ordning på kemin. Denna tabell bygger mycket på befintliga trupper och hur de kommer hålla över tid och då brukar de mer rutinerade och beprövade stå där som segrare i slutändan.

Att vara bra i september-oktober är något helt annat än att dominera i mars-april…

Men som ni ser är tabellen tight och får exempelvis AIK och Modo (med två rinkrostiga målvakter i Ö-vik) ordning på målvaktsspelet kommer de pressa starkt uppåt.

Mora kommer säkert förstärka ett redan bra lag ytterligare (främst backsidan) och blir då såklart att räkna med på allvar. Fått behålla starka forwards som fortsatt kommer ösa in poäng.

Många lag verkar ha frågetecken på målvaktssidan och det får Almtuna att hamna i botten då upplänningarna även har en oprövad backsida på pappret. Mer om detta här.

Kanske överskattar bloggen VIK:s backsida men med Daniel Gunnarsson och Jimmie Jansson kommer det bli vasst, samt att även övriga sett bra ut tidigt. Då blir det lite annorlunda bedömning (på gott och ont) för de lag bloggen sett mer.

Västervik har återigen tagit in många, som alltid svårbedömda, importer och deras GM Emil Georgsson brukar ju lyckas. Då blir betyget lite högre än exempelvis Kristianstad som kört samma importspår. Men kanske visar det sig att KIK också lyckas med sina nordamerikaner?

Jesper Myrenberg lär få jobba hårt då Vita Hästen ser ut att ha seriens sämsta backar framför sig, och då är bloggen bland annat färgad av denna scoutrapport av tänkte toppbacken Jonathan Racine…

Södertälje har rensat ut många vassa forwards och lite gåtfullt ersatt dem för att få ”bättre karaktärer”. Men den satsningen förefaller lite tveksam och kanske har man plockat bort någon för mycket, även om Brett Pollock är en lirare.

Tingsryd har haft en tung försäsong och har målvaktsutmaningar, men samtidigt smarta värvningar på utespelarsidan (Öhrn, Tallberg, Lindelöf, Mellberg) kan nog hjälpa.

I Troja får Joakim Hillding dra ett tungt lass tillsammans med Cameron Brown, men smarta backvärvningar i August Nilsson och Calle Ehrnberg där tycker nog många VIK:are. Kanske är dock betyget på forwardssidan lite högt för Troja…

***

Vore intressant att få höra vad insatta tycker om betygen och tabellen!

11 svar

 1. Karl skriver:

  Många experter har tokhyllat HV:s trupp och särskilt forwardsidan. Vore intressant att höra lite om motiveringen till varför du menar att Löven har vassare forwards.

  • Mikael Norén skriver:

   Hej Karl,

   tycker helt enkelt Liss, Perron, Hutchings, Gropp, Bengtsson, Fitzgerald, Ottoson, Possler, Viklund och Girard är lite, lite hetare än flera lite stukade spelare som Netterberg, Bröderna Davidsson, Kokkonen och många som inte producerat på ett tag. Det vad HA handlar om.

   Inte helt lätt bara att trycka på en knapp att börja ösa in poäng igen i en lägre division. Det har vi sett många gånger. Men visst är Forsberg en extrem spets, och är tillsammans med Önerud, Vesel jättebra såklart.

   • Kalle aNKa skriver:

    Efter 10-2 borta i scaniarinken mot ssk, så ser det nog ut som att du har riktig i den analysen. 😉 om løven.

 2. Jan Santaniemi skriver:

  Hej Micke

  Tack för din fina analys av serien och jag vill tvärt emot Pelle säga att färgsättningen från starkt grön till starkt röd är logisk och mycket lättöverskådlig.

  Mvh
  Janne

 3. Bosse skriver:

  Hej Micke. Gillar din blogg och uppskattar allt arbete du lägger ner!

  Har en fråga som är ställd lite med glimten i ögat. Varför får bara tex Västervik 2 på sina målvakter medan Vita Hästen får 3.5? Ser inte de stora skillnaderna förutom att namnet ”Myrenberg” förekommer i hästens trupp. 😉

  • Mikael Norén skriver:

   Hej Bosse, och tack för de fina orden!

   Lite osäker på Henrik Lundberg, verkar vara på väg neråt, tycker han inte gått att känna igen från då han var så bra i bland annat VIK tidigare. Och Olofsson är oprövad i HA, bara nio matcher med svaga siffror.

   Jag tycker Myrenberg är en bra målvakt redan idag, som kommer bli bättre och 91 % totalt i HA är bra samt att även Ohre ligger över 91 % och bägge är nog ännu utvecklingsbara.

 4. Pelle skriver:

  Aha, jag tror att jag missuppfattat. Du jämför med snittet i varje grupp, eller hur?

 5. Pelle skriver:

  Såg nu att det bara var på forwardssidan som det såg ut så. MV såg annorlunda ut.

 6. Pelle skriver:

  Funderar lite på färgsättningen. Petitess men ändå.
  3,5 är svagt rödaktig medan 3 är vit.