Inför den efterlängtade premiären mot Tingsryd med TAIF-kännare då Anton Svensson ställs mot sitt gamla lag: Ett harmoniskt och samtidigt mer argsint VIK ställs mot flera tidigare lagkamrater

En stor nyckel kommande säsong är att få Anton Svensson närmare siffrorna i Tingsryd. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

Efter en ohyggligt lång försäsong är det under fredagen äntligen hockeyfest i ABB Arena då Tingsryd gästar i den allsvenska premiären. Ett tusental åskådare tillåts då denna match ligger i kläm innan restriktioner gällande Covid19 lyfts den 29:e september.

Så detta blir nog en bra förfest inför den ”riktiga” premiären med förhoppningsvis massor av publik kommande fredag mot Vita Hästen.

VIK.se hade uppesittarkväll under torsdagen med Kevin Johansson som ciceron där även undertecknad fick äran att delta (vill du se hela eventet, klicka här):

Det verkar vara ett VIK i harmoni då sportchef Patrik Zetterberg och coach Thomas Paananen var avslappnade och på gott humör så här dagen före. Måste säga att hela VIK från kansli, styrelse till lagledning verkar vara ett bra team med avsaknad av människor som söker egna egotrippar, utan det är VIK det handlar om.

Har ju börjat sponsra VIK mer via vårt företag HUAros AB (hitta gärna skylten i arenan) och har sprungit mycket på kansliet. Jag har då fått positiva vibbar kring hela klubben. Det är lätt att dras med i den familjära känslan.

***

Anton Svensson deltog också och berättade bland annat om den sunda interna konkurrensen gällande vilken PP-enhet som ska kallas ”nr.1” och om dusterna med Ludvig Jardeskog.

Thomas Paananen hade också bara ”njutit av PP” under torsdagens träning. Återstår att se om det omsätts till praktik i verklig match med start mot Tingsryd. Paananen talade också om hur Jardeskog verkar trivas med att vara arg hela tiden…

***

Enligt VLT ställde VIK upp så här dagen innan Tingsryd:

 • Jardeskog – Gunnarsson
 • Jansson – Roe
 • Östman – Tornberg
 • Persman

Kedjor (samma som i genrepet mot Södertälje)

 • Zetterberg – Skedung – Lunsjö
 • Bergman – Frycklund – Lavoie
 • Svensson – Karlsson – From
 • Wikman – Rauchenwald – Johansson
 • Kangas

Power play:

 • PP1: Gunnarsson, Frycklund, Skedung, Zetterberg & Lavoie
 • PP2: Jansson, Svensson, Rauchenwald, From & Lunsjö

***

– Vi möter ett favorittippat Västerås, ett lag som har spänt bågen rejält och jag tycker det är en kanonlottning, säger Tingsryds coach Magnus Bogren till Taif:s hemsida.

– För oss gäller det att vara med från start det kommer säkert gå fort. Det kommer vara viktigt att vi är noggranna och tydliga i allt vi gör, men att vi också verkligen visar att vi vill och vågar släppa loss.

***

Tingsryds träningsmatcher:

 • Nybro 4-1
 • Mörrum 4-1
 • Västervik 4-6
 • Kristianstad 0-4
 • HV71 1-7
 • Troja 2-3

Taif har alltså fyra raka förluster och har inte vunnit mot något allsvenskt lag. Detta med en föga smickrande målskillnad 7-20 mot HA-lagen. Hoppas inte VIK läser detta…

***

Bloggen fick även en rapport från Tingsryd av lokalexperten Filip Engberg (@filipengberg på Twitter):

– Det har faktiskt inte alls sett så bra ut nu mot slutet. Men ett litet fall framåt i genrepet mot Troja, ändå mycket frågetecken, menar Filip.

– Men Liam Finlay (tidigare scoutrapport här på bloggen) är väl den som utmärkt sig klart mest av nyförvärven, fina händer och bra speed. Finlay har sett spännande ut sista tre träningsmatcherna när resten av laget varit sämre.

– Allan McShane har nog inte riktigt hittat nivån ännu. Sen är det väl Tobias Fladeby och Alex Lindelöf som ändå har utmärkt sig lite mer än övriga gänget.

– Målvaktssidan väldigt oklar efter Tomas Rydéns skada. Calle Hjälm har inte övertygat, än så länge.

Hur har ”VIK:arna” sett ut i Taif?

– Daniel Öhrn är Daniel Öhrn – kommer vara första- eller andracenter. Spelar alla situationer. Gjort det okey på försäsongen även om han inte direkt utmärkt sig.

– Simon Åkerström har väl varit lite upp och ner. Vi har både fått se fina skott från blå och misstag, om man säger så. Spelat tillsammans med Lindelöf.

– Största nyckeln blir målvaktsspelet, på förhand ser det svagare ut än på länge. Annars är väl bredden en nyckel. Ingen superspets någonstans på förhand, men många med potential att göra 30+ poäng.

– Nyckelspelare kommer vara Lindelöf, Öhrn, Kim Tallberg och Ludvig Elvenes. De är fyra herrar med rutin som ska vara producerande spelare, (och undertecknad gillade tidigare just Tallberg skarpt och där måste VIK se upp om forwarden vaknar efter en väldigt slumrande tillvaro i AIK).

– Sen ska det bli spännande att följa ”Collegekedjan” med Fladeby, Martin Mellberg och Hugo Reinhardt som spelat tillsammans flera år på college i USA.

– Jag tycker collegekillarna hittade varandra fint första tre matcherna. Speciellt Reinhardt och Fladeby. Men sen var liksom hela laget sista tre matcherna inget att skriva hem om, säger Filip avslutningsvis.