Blomquist & Lunsjös/Zätas straffar räddade åter VIK då det trötta och misstänkt självbelåtna (eller är de sjuka?) veteranlaget bara orkade anstränga sig första 15 i Mora – ett steg tillbaka

Ian Blomquist är ett fenomen i kassen!

22 svar

 1. C skriver:

  Ibland kanske kraven är lite är höga i de här kommentarerna.

  Vi förlorar med 1-7 hemma mot Modo. Cheek som leder interna poängligan blir avstängd. Alla ska avgå.

  Sen vinner vi borta mot Karlskoga med 2-4. Båda deras mål är riktiga skitmål.

  Vi spelar 0-0 hemma mot DIF och förlorar på straffar.

  Vi spelar 1-1 borta mot Mora och vinner på straffar.

  6 poäng av 9 mot 3st ganska bra lag varav 2 matcher är på bortaplan och den hemma är mot Djurgården av alla lag.

  På 3 matcher har vi släppt in 3 mål under ordinarie tid. I pausen står förra årets poängkung Mikael Fryklund i Cmore och talar om vikten av att göra jobbet hemåt i första hand.

  Så jävla illa är det faktiskt inte. Nog hade vi tagit 6 poäng av 9 på de här 3 matcherna på förhand om någon frågar oss.

  Självklart ska vi producera bättre framåt men nu ligger fokus på defensiven och det syns verkligen. Man har lyft sig ljusår sen Modomatchen, det får vi ge både stab och lag.

  • Pelle skriver:

   Håller med. Det här är tre mycket svåra matcher på pappret. Förra året blev det bara 1 poäng av 12 mot Mora.
   VIK har en skön bredd i laget i år. Även när man gör en dålig match så har man poängchans.

 2. Musse skriver:

  Tråkig bortamatch att titta på, men så länge vi vinner kan man ju inte klaga. Vi är ju ändå med där uppe, så lite tålamod. Fokus har ju varit på defensiven. Snart är Cheek tillbaka och förhoppningsvis ett par nyförvärv så det blir lite konkurrens i truppen, det får nog fart på energin.

 3. Mr H skriver:

  Mikaels blogg har med integritet att göra.
  Det känner inte jag att VLT har emellanåt, då de är alldeles sanslöst mellanmjölks-snälla, eller intetsägande. Kritisk journalistik är det som jag vill se. Då kan man glömma VLT. Tyvärr.
  Titta på fotbollen t.ex. Aldrig särskilt kritiskt tänk, eller djup i analyserna där. Kvalitativ och tuff journalistik behövs om det ska bli några förändringar. Det finns här i alla fall. Nog om det.
  Jardeskog, som tyvärr ofta får kritik här av supporters, dock inte av mig – är nyttig som få. Tacklingar är en viktig del av hockeyn, eller hur? Han ska vara helvetes jobbig.
  Ian – vad ska man säga. Outstanding. Grattis!!
  Lunsjö!!
  Resten i puckligan som nämnts – ja, de är de rätta namnen, plus någon till spelare.
  Offensivt – spelsystemet?
  Känner inte riktigt igen VIKs spel längre. Vid uppspelen måste ”insidorna” sitta – vi måste kunna komma brett, och inte bara bryta oss fram längs sargerna. Det har med tekniken och passningstempot att göra. Men också tänket. Att dessutom kunna få fast puckarna och skapa längre anfall. Oftare. Så att motståndarna får jaga mer, och vi får till bättre avslutslägen. Spelvändningar och uppspel, med vassare utförande krävs!! Konditionen? Attityden?
  Det här systemet får ej godkänt. Det är lite väl ineffektivt och trögt. Det tycks dessutom som att det är för många som lyckas i andra klubbar, men inte här. Vad betyder det?
  Spelsystemet/modellen hoppas jag kan komma upp till debatt!!
  Paananen får ofta ordning på defensiven. Bra. Det räcker inte. Han behöver kunna utveckla/förädla sitt nya material, och skapa ”nya grepp” i en effektivare spelmodell och miljö. Smartare offensiv!!

 4. Jan Malmberg skriver:

  Vikfan central klart tuffast mot VIK idag.Olof( gurk Olle) Loklint något mer positiv i VIK appen.(vem är det?) Åbonden även han snällare i VLT. VIK behöver kritik helt klart!

  • Pelle skriver:

   Vem Olle är? En gammal supporter som haft egen blogg. Tror inte han har någon aktiv blogg nu, eller?
   ”Slagskott och sargstuds” hette den, som jag läste med mycket nöje.
   https://gurkolle.blogspot.com/2012/10/avga.html?m=0

   • Sillen skriver:

    Klicka på länken ovan. Väldigt rolig text Olof! Det är kul att 10 år senare se vem som skrattade sist av VIK och BIK, Bulans utveckling samt hur bra värvningar från KHL faktiskt är i praktiken.

    Vi kan ju även notera att tränare Fagervall är kvar i allsvenskan (Djurgården) så samtliga inblandade har väll utvecklats marginellt de senast 10 åren.

 5. Jan Malmberg skriver:

  Två sist perioderna var en mardröm VIK mestadels överkörda.Snacket om att Frycklund sköter sig i år stämmer inte enligt kommentatorn på cmore som sa att han har mest utvisningar i VIK. Så man får vara jävligt nöjd med 2 poäng efter dylikt spel av VIK. Lunsjö 4 mål Jimmy Jansson 3 mål mesta målgörare i VIK. Många behöver börja producera helt klart eller byta ut alla😁 ”sjukliga” 😥spelare. Detta var inte Okej av laget som helhet helt klart. Finns bara ett ord SKÄRPNING SKÄRPNING SKÄRPNING!!!!!!!!

 6. Gulsvart gurka skriver:

  Monster-Ian fixar poäng men i övrigt en till stor del oroande insats som du skriver Micke.

  Mot starkare lag som är mer aktiva runt kassen kommer vi åka på mål i baken på Ians returer och denna enda akilleshäl i Ians spel lär lag scouta inför kommande matcher. Kan Ian börja suga in fler puckar spelar han snart på en högre nivå.

  Relativt bra förstaperiod, sen usel och impotent offensiv. Bergman kämpar och åker skridskor som en gud som vanligt men som sagt synd att han haft det ovanligt svårt denna säsong att trycka in pucken.

  Instämmer med föregående talare om Salminen; ge killen en chans att göra det han är bra på! Tjänstefel av Paananen att placera honom i den omgivning han har nu.

  Defensivt ok för det mesta.

 7. Mathias skriver:

  Förstår fortfarande inte varför Pannan inte tar timeout. Satt och funderade mycket på det under matchen när Mora körde över VIK som Micke säger med 6 heta målchanser sista 5 min i andra. Handlar det om att man inte vill ta timeout så nära periodpaus eller vad är grejen? Hade vart ett ypperligt tillfälle att ta den och sätta ner foten där. Men nej; fortsatt uddlöst och otroligt provocerande och bara ren tur igen, att vi får med oss poäng. Tacka Ian

  • Pelle skriver:

   Det var ju för långa byten sista fem av andra. Man skulle förstås tagit TO efter icingpucken. Då hade man kanske kunnat undvika utvisningen som kom direkt efter icingen.

   • C skriver:

    Man kunde även tagit en time-out i spel 3-3 med 9 sekunder kvar av förlängningen och offensiv tekning. Vilat de som varit hetast lite och spelat dem de sista sekunderna.

    Anledning?

    Dels så finns det väll en mikroskopisk chans att avgöra där och då men framförallt så visar man att man coachar för att vinna matchen då. Time-out är ju inte så användbart vid straffläggning så vad har man att förlora? Mycket av time-outens syfte är ju att visa både lag, motståndare och omgivning att man vill göra en förändring av det som pågår på isen.

    • Pelle skriver:

     I andra sporter brukar det vara självklart att man utnyttjar de time-outer man har rätt till.

   • Musse skriver:

    Vad jag vet så får inte det lag som slagit en icing ta en TO.

    • Pelle skriver:

     Jag tvekade lite när jag skrev. Då har man ändrat reglerna. Desto viktigare då att inte slarva när man skall lägga ut pucken.

 8. Johan skriver:

  Z kommer aldrig sparka sina kompisar Paananen o Fagerlund, anka det ske måste nog även Z lämna…

  Men håller med om att om det ska bli en toppplacering måste det in nya tränare och spelare!!

 9. Adde skriver:

  Avgå Paananen!!! – Att spelarna upplevs energilösa beror helt och hållet på ledarskapet. Sen måste Z inse att laget behöver spetsas.

 10. Eskil bam bam skriver:

  Jätte bra analys, men tror inte VIK var sjuka mer än nåt annat lag . Det är såhär det sett ut och ser ut många gånger när VIK spelar oavsett spelare eller lag man möter . Tror det snarare sitter högre upp , dvs ledningen .
  Och sen ang Salminens lossna eller inte , den är diffus , han var inte bra idag håller med , men han skulle kunna leda assist ligan om vi hade spelare som gör mål hans magiska passningar ( bortsett idag som sagt ). Det började redan i premiären mot DiF när Gunnarsson fick en magisk passning men tar en sånt jävla fel beslut att han måste ta en utv istället och ridå redan där i BP tänkte jag säga. Det är snarare synd om Salminen som spelar med såna här avslutare. I övrigt en jätte bra analys, men Paananen måste ifrågasättas mer än nånsin, det är ju som alltid, han har en plan A sen när de inte går så hade lika gärna du eller jag styrt och coachat laget , tyvärr.

 11. Observant skriver:

  Klockren analys Micke!

 12. Kent skriver:

  Bra sammanfattning och analys! Ian Blomquist får klart godkänt förstås (vilken talang) men övriga ägnade sig åt lojt och energilöst spel. Tycker nästa det syns i ansiktena att dom är energilösa. Nu säger några kanske att det väl är okey med 2 p borta mot Mora men nej! Har man en målvakt som spikar igen så ska vik, med shl ambitioner, vinna. Bättre energi och vilja på fredag, tack!

 13. PatrikH skriver:

  Håller helt med om att insatsen av VIK var underkänd. Det kändes energilöst som att laget led av en kollektiv infektion eller något. Bara genom ett under av målvaktsspel och bra straffar av Z och Lunsjö fick VIK 2 poäng.