Uppdatering Skedung efter smällen mot Djurgården, ”mini-SHL” i toppen kräver tur och skicklighet, succé Almtuna & Luciani lämnar Södertälje – internrevision scoutrapporter

Isak Skedung verkade ha tur i oturen med smällen. Det behövs nu. Lite tur med skador. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

17 svar

 1. Jan Malmberg skriver:

  Mest intressanta ikväll Paananens val av målvakt. Jag säger ingenting så har jag ingenting sagt🤔

  • Calle skriver:

   Kan ju vara bra att påminna här om att när Gustavsson kom tillbaka efter skada i slutspelet i våras så hade han 93.33% på de 3 matcher han stod mot löven. Han har köpt hus i Köping och kommer förmodligen stanna här resten av sin karriär om VIK vill ha honom. I serien slutade Gustavsson på över 92% trots en katastrofal start.

   Blomkvist var magnifik på DIF och ska såklart stå många matcher i år men till er som tror att Gustavsson är för dålig kan jag säga att exakt varenda lag i HA skulle ta in honom som långsiktig förstemålvakt om de fick chansen.

   Man behöver inte gå över ån efter vatten. VIK saknar många saker i sin SHL satsning men förstamålvakter är inte en av dem. Att börja bänka någon som vill stanna resten av karriären i en klubb där han bor verkar ganska korkat på lång sikt. Blomkvist spelar inte i VIK nästa år om han är lika bra som senast. Så jag n lagom matchning mellan dem är nog smartast. Var sin match ikväll och på fredag oavsett resultat ikväll är att föredra.

   • Bozo skriver:

    Precis det som är problemet med VIK och även med något annat lag också. Det är ganska schysst att spela i VIK, nära hem och det mesta är ganska bra. Helst skulle man vilja vinna några fler matcher, men det är inte hela världen. Sedan en tränare på det som med sin tränarstil behöver att spelarna brinner för uppgiften. Timrå ser ut att gå samma väg i SHL, förmodligen Djurgården också. I HA behövs många supertävlingsmänniskor när trupperna är så tunna och den sportsliga ledningen är glad att få behålla nån spelare mellan säsongerna som inte gjort bort sig totalt.

  • Mathias skriver:

   JG är när han är i form med ett fungerande backspel seriens bästa målvakt och ska spela 98% av matcherna. Att börja snacka om annat är att göra samma jäkla misstag vi gjorde med Fransson.

 2. Onside skriver:

  Nu vill vi inte se någon mer misslyckad värvning.
  Är det en offensiv pjäs så krävs minst 0,5p/match i snitt i AHL. Annars duger det inte. Simple as that

  • Bozo skriver:

   VIK kan aldrig värva beprövad spets med färska stats. Man måste bli bäst på en kategori spelare som har potential att bli spets. Förstår inte när man har en tränare som Paananen att man inte försöker få hit lovande 18 åringar från hela världen. Hitta några mycket lovande juniorer och erbjud dom en seniorlön på ettårskontrakt. Istället försöker Z locka hit skadat gods som varit bra en gång i tiden och försöker vända deras karriärer. Det publiken vill se är det vi fick se i lördags när en 18-åring får ett genombrott. Bror Little var 23 när han kom, det är max-åldern.

   • Pelle skriver:

    Det kan vara ett bra spår. Sura visade för två år sen att de kunde få hit juniorer som var aktuella för NHL. Och då kan det ju inte varit speciellt dyrt heller.

   • Bozo skriver:

    Hellre att Paananen är sur efter matchen att juniorer har spelat som juniorer istället för att 28+ åringar har spelat som juniorer.

 3. Musse skriver:

  Tycker lite synd om Speers som blivit ”rånad” på två mål av sina lagkamrater i de senaste matcherna. Två mot en i Karlskoga där Speers har öppet mål men Kangas väljer att skjuta ett ganska svagt avslut men lite turligt rullar den in. Samma läge mot Djurgården och kanske ännu öppnare mål, men Kokkonen väljer ändå att ta eget avslut som jag uppfattar inte ens träffar målet. Så visst är han med och hugger där framme.

  • Onside skriver:

   Håller med. Vad tänkte Kokkonen på egentligen. Där gick vi miste om 2 poäng till, suck

   • C skriver:

    Intressant hur olika man kan se på det. Jag satt på plats i höjd med tekningacirklarna och tänkte att det var bra att Kokkonen sköt eftersom hans bästa egenskap som hockeyspelare och målskyttet och eftersom Spears kanske sämsta egenskap är målskyttet. Minns jag rätt så räddade målvakten pucken högt på vänster sidan men har inte sett på någon repris.

    Med facit i hand hade jag såklart gärna sett en passning eftersom det inte blev mål men där och då kändes det helt rätt värderat an Kokkonen.

    • Icing skriver:

     Håller med…7 x av 10 sätter Jeppe den… bättre att skjuta än försöka passa i det läget

     • Musse skriver:

      Ja det är ju dumt att passa någon som har öppet mål… dessutom med förflyttning på målvakten… Tror inte Speers håller med dig😉
      Säger inte att det alltid är fel att skjuta, bara att jag tycker lite synd om Speers som skulle må bra av att producera.

      • Icing skriver:

       Aldrig fel att passa någon som har öppet mål…..så länge passningen går fram 😏…. Kokkonen skulle oxå må bra av att pucken trillar in ibland.

  • Observant skriver:

   Håller med dig Musse.

  • Johan skriver:

   En möjlig målskytt är ”Rånad” är ettstark ord!!!
   Det finns spelare som alltid skjuter och sällan passar även om kompisen har ett bättre läge . Andra passar alltid trots ett bättre eget läge.
   Detta vet motståndarna, så en spelare som varierar sina avslut blir mer svårläst att försvara sig mot.
   Tillbaka till karlskogamatchen, på vik.se visas målvideon från matchen. Den relaterade sekvensen med Speers visar klart och tydligt på ett bra försvarsarbete av karlskogabacken, han skär av passningsmöjligheten till Speers, därför måste det bli ett snabbt beslut och avslut som blir ett lyckat skott och mål av Kangas.
   Har inte sett den andra sekvensen.