Ian Blomquists genombrottsmatch något att minnas då publiken verkligen fick extra allt (utom mål) mot backförstärkt Djurgården då VIK gjorde det bra – trots några uppenbara hål i lineupen

Ian Blomquist och av många hyllade målvaktstränaren Patrik Sjöström. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

17 svar

 1. Gulsvart gurka skriver:

  Fantastisk match av Ian! Ser påkopplad ut på ett helt annat sätt än JG. Läser spelet oerhört bra och vilka reflexer! Det enda lilla negativa jag reagerade på i hans insats var att han släppte ganska många returer. Blir spännande att följa hans utveckling framöver.

  Förstår inte varför Pannan sätter Salminen i en kedja med Aronsson och Kokkonen?? Han måste ju spela med en utpräglad målskytt (Z? Lunsjö? Svensson?) som han kan sätta upp lägen för!

  Segrar nu mot Mora och Västervik vore fint så hänger vi med i toppen!

  • Mathias skriver:

   Olika spelstilar. Anledningen till varför JG inte behöver reflex-rädda eller TV-rädda är för att han läser situationerna bättre än tex Kruse eller många andra målvakter

 2. Kalle skriver:

  Intensiv match som med stolpe in kunnat slutat med vik-vinst. Bra insats av Ian.

  Bloggen skriver mycket, med rätta, om det viktiga 5-5-spelet. Vilka spelare finns i toppen i denna +/-statistik, jo Lunsjös torftiga omgivning. Tänk om övriga kunde leverera på samma sätt i denna spelform.

 3. BraMålvakt skriver:

  Ian Blomqvist !
  Stod på läktaren alldeles bakom mål , killen är ju helt lugn och stabil i mål. Till skillnad från…
  Tycker Ian ska stå mer matcher nu, tror han kommer bli given första i slutspelet.

 4. Musse skriver:

  Ian’s insats och ett kollektiv som kämpade räddade en poäng. Vi hade verkligen behövt Cheek i den här matchen. Ingen som vågade ta kampen med deras Shl backar. De flesta av våra chanser i 5v5var inte i närheten av hur farliga deras var. Vi blev trötta av att ha så lite puck så det blev mest urlägg och några ströanfall sista 20 min. Säkert mycket pga de otroligt svaga domarna som otroligt nog gav VIK dubbelt så många BP.
  Sen är det ju bara att erkänna att det är en bra bit till Djurgårdens nivå. Det är ju bara att titta på deras spelartrupp. Det går att kämpa i någon enstaka match, men i en matchserie går det inte.

  • Bozo skriver:

   Ja nuvarande spelartrupp behöver slå personligt rekord spelare för spelare om detta lag ska kunna hota om SHL. Dit är det en bit då flera har sett betydligt bättre ut någon säsong tidigare.

 5. Jan Malmberg skriver:

  Håller med dom som klagar på Jimmy Jansson som back borde testas som forward istället.lnte bara Lorek och Lindelöf som är sega. Även Gunnarsson som för första gången vad jag sett fick kasta sig raklång på isen för att stöta bort pucken när Djurgården var nära ett friläge när han vart omåkt.lngen vill väl göra bort sig med storpublik i Rocklunda hallen. Speers som sagt iskall som målgörare, såg töntigt ut vid straffen. Tror det var Broc Little( gjorde en säsong i VIK 11-12 med personliga rekordet 66 poäng på en säsong 53 som mest i Linköping) som fick sätta 3 straffar som vart mål i en match. Alexander Lunsjö borde fått en tredje chans. Han är den ända i VIK som sett bra ut när det gäller straffar i VIK. Speers ska ha kredit för att han offrade sig för att få ut pucken i slutet vid utvisning. Ian Blomquist borde stå mot Mora på onsdag annars tjänstefel av Paananen, finns verkligen ingen anledning ta bort en målvakt som håller nollan. Lite kuriosa snackade 10 min med Tommy Salo i pausen. Min bror har hört att han vart bländad av lampor i OS när han gjorde en sk. ”Salo” men han sa att det var skuggor i taket allt är svart även pucken verkar logiskt.

 6. Danne skriver:

  Jag tyckte VIK hanterade domarnas tydliga partiskhet i matchen mot DIF. Riktigt bra, disciplinen har ofta fallit där! Själv sköt jag topplocket vid minst tre tillfällen uppe på läktaren. Tur det finns bra kamrater på läktaren som kan lugna.

 7. Sudden13 skriver:

  Blir det inte ett ärende av smällen mot Skedung?

 8. Andreas skriver:

  Håller med dig i mycket av det du skriver.
  Jag upplever första perioden som att vi tappar mittzonen hela tiden. Det vart bättre i dom sista perioderna men man ser hur sönder lästa vi är i uppbyggnaden. Det jag inte gillar med detta spelsystem är att vi ska ta så stora bågar istället för att spela ett rakare spel direkt mot kassen. Vi har gjort det vid visa anfall, rakt, skott och folk på retur, det blir farligt eller mål varje gång.

  Får inte Ian stå i nästa match så är det grovt tjänstefel av Paananen och det va verkligen hans kväll.

  Som du skriver behöver vi få in nytt folk. Jag hade gärna sett 2st nya backar då vi måste ha seriens segaste backar. Titta på Jansson, DG, Lindelöf som ex. Dom hänger inte med. Motståndarna kan vara flera meter bakom och dom kommer i fatt. Jag hade gärna sett alla 3 bli bänkade och främst Lindelöf. Förövrigt så är inte Jansson en kapten. Vid flera tillfällen tvingar tex Svensson och Fryklund fram Jansson för att prata med domaren. Jämför man med Freddan som alltid va där och lyssna eller prata så är det som dag och natt.
  Framåt så håller jag med om att det behövs 1 center och 1 ytter minst och det nu men som vanligt lär det väl väntas till Januari som tidigast.

 9. anders stenlund skriver:

  faaan så bra kämpat av VIK och Ian Blomquists vilken målvakt. Om han inte får stå mot Mora så är det
  tjänstefel gud vad bra han var. Sen så himla synd att lag från SHL som åker ner ska få så himla mycket pengar när dom åker ner, tycker det blir så svårt för lag i HA att matcha spelartruppen dom då får. Så finns det ingen rik oljeshejk eller någon STOR sponsor som kan gå in med en båt stor lunta pengar så VIK kan matcha djurgården och björklöven och andra lag med mycket pengar annars kommer vi få kämpa som fan. Sen till sist JÄVLA SEBROR SÄGER JAG hittar skitutvisningar här och där på VIK, brukar inte gnälla på domarnivån men tycker den var usel, antigen låter man spelarna spela på lite hårdare eller så blåser man för allt men då ska det faaaaan gälla åt båda hållen och vara konsekvent inte släppa här och blåsa där, och sen 1 min kvar tar man fan inte en utvisning jäääävla amatörmässigt gjort av dom.

 10. Mikael skriver:

  Något måste Paananen göra med Jimmy. Bänka, plocka bort C eller iaf varna honom om ovanstående. Som han håller på och dräller med pucken är det ju en gåta att han får vara vad i uppställningen! Och som sagt Bohm gjorde det inte så mycket bättre i dag heller

 11. Pelle skriver:

  Jag tror att Skedung fick en klubba på halsen. Hoppas det bara gjorde ont och inte var en skada.

 12. Bozo skriver:

  Behövs en offensiv back, precis som det skrivs. Eller plocka bort C från Jansson, skulle kanske göra honom gott.

 13. Observant skriver:

  Fantastiskt målvaktspel och ramstarkt BP 12 minuter tror jag det var som dödades mot DIFs högklassiga pp. Ian suverän vilken målvakt. PP och våra dyra spetsspelare förrutom Fryck då måste upp minst sagt. Korkade utvisningar i anfallszon och pp som Z får inte ske. Tur vi har krigare som står upp mot DIF. Ian och boxplay var värt segern idag.