Center- och backjakten behöver ge gott resultat om VIK ska kunna utmana HV71, Björklöven & Co. – tunn marknad men här är i alla fall tio ihopskrapade centernamn

Denna bild är aldrig fel. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Center- och backjakten fortsätter. Som en insatt sa: ”Detta är nyckelvärvningar om VIK verkligen ska kunna utmana HV71 och Björklöven i vår”. Känn ingen press Patrik Zetterberg… Inte alltid man avundas pressen i den här branschen.

Enligt denna bloggs analys är just att få in en topp-2-center, med spetsig offensiv och tvåvägsegenskaper, viktigast. Där bör mest resurser läggas.

Det är dock ofta bland det svåraste att hitta en sådan center generellt, samt att hitta vassa, helst högerfattade, PP-backar. Alla vill ha sådana.

En annan insatt sa att just nu är marknaden skral, men bör öppna sig nu i november.

Det är främst två spår där nyförvärv kan hämtas för HA-lag; antingen någon missnöjd spelare i Europa, eller så kan man ofta ganska lätt lösa spelare med kontrakt som börjat säsongen i ECHL.

Bloggen amatörtittade bland annat i Logan Roes Florida Everblades i ECHL (en kompis skulle väl underlätta den svenska och mörka vintern?) och fann store och högproducerande centern John McCarron, men vid videokoll verkar fötterna lite tunga, eller bedöm själva här nr. 25. Hur lätt är det att videoscouta?

***

Nedan är några av bloggen ihopskrapade lediga centrar enligt EP Premium (rekommenderas!).

Men troligen kan flera av dessa tio nedan vara pensionerade eller långtidsskadade, annars borde de väl signats vid det här laget (vrid mobilen i sidled om nedan blir grötigt):

 Gabriel Gagné (F) 7 1 0 1 2
 Zach Nastasiuk (F) 22 1 2 3 2
 Joseph Blandisi (F) 28 10 11 21 34
 Cameron Darcy (F) 14 0 2 2 4
 Boo Nieves (F) 0 0 0 0 0
 Samson Mahbod (F) 9 0 1 1 4
 Antoine Laganière (F) 37 9 17 26 20
 Matthew Weis (F) 39 10 18 28 14
 Dan DeSalvo (F) 60 16 38 54 38
 Matias Myttynen (F) 27 1 14 15 30

***

Här kollade bloggen tidigare på lediga backar.

***

Rösta på startsidan var Du tycker Z ska lägga sitt värvarkrut!

6 svar

 1. Pekka skriver:

  Kan backen Frank Corrado vara aktuell? Gillade honom i Modo förra säsongen.

 2. Sven skriver:

  https://www.hockeypuls.se/2021-11-02/vik-supportrar-blev-jagade-med-stenar-sprang-for-vara-liv?shareSource=sharebutton ;jävla töntar är i rädda hoppas de går åt helvete för er,och varför tror folk sha komma till er ;nä stäng sliten upp med aik

  • Peter T skriver:

   Ojdå, du verkar vara en stabil kille, med stavning som din starka sida.

 3. Mathias skriver:

  Desto mer jag läser om Joe Blandisi, om hans tidigare sjukdom som lite förstörde hans resa till att bli en NHL-spelare ”på riktigt”, vad hans coach sa om honom förra säsongen och hur omtyckt han är av alla så blir det mer tydligt att det här är en sådan värvning som nog alla lag i Europa dreglar över, vi har nog inte en chans där. Skulle han mot förmodan lockas till allsvenskan skulle han förmodligen leka hockey här.

 4. Bozo skriver:

  Roe som verkar ha bra hockeyöga, måste väl kunna ge tips på spelare som skulle passa. Nu när han vet vad som krävs.