Cody Murphy om säsongen & framtiden: ”Jag gav det mitt allt och glad över att inte behöva ångra något”

Cody Murphy kämpade och slet verkligen men i slutändan räckte det inte riktigt att ta VIK vidare. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Via VLT har vi fått några röster från laget. Svedlund och Williams har väl känts ljumma i att stanna, medan Urbas och Sorkin i alla fall utåt verkat ganska sugna på att stanna.

Centralen fick tag i Cody Murphy i samma ämne. Murphy stannade på ganska blygsamma 9+13 men ledde laget klart med fina +11 och den disciplinerade forwarden tog bara åtta tvåor på hela säsongen. Disciplinen och det fina plus/minuset står i skarp kontrast till många andra mer löskokta lirare…

– Jag vill jättegärna stanna i Västerås en säsong till, säger Cody till Centralen.

Har du talat med ledningen?

– Nej, jag har inte pratat med dem ännu, men jag tror det sker snart.

Vad säger du om säsongen?

– Det var en säsong med upp-och nedgångar. Jag tycker att vi gjorde ett bra ryck i slutet och jag är stolt över karaktären i omklädningsrummet, vi kämpade hårt.

– Jag lärde mig en hel del från dessa killar och tränarstaben så jag är tacksam för det. Jag är nöjd med mig själv, uppenbarligen önskar jag att vissa resultat kunde varit annorlunda men jag vet att jag gav det mitt allt. Så personligen kan jag ”walk away” vetandes att jag gav det mitt allt och det gör mig glad att inte behöva ångra något.

 Typisk stilstudie. Finns bara ett läge hos Murphy. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

– VIK har ett bra program och jag tror att klubben är på väg åt rätt håll. Är tacksam att ha fått en möjlighet att spela här och uppleva denna typ av hockey.

Vad menar du med att VIK har ett bra program och på väg åt rätt håll?

– Säger det eftersom detta är en klubb som förväntar sig segrar och har spelare som vill vara med i detta. Hemmamatcherna är otroliga upplevelser för spelarna och de ger oss verkligen energi.

– Man har spelare som ”Freddy” Johansson och ”Eddy” Davidsson som kommer att vara med i klubben många år framöver. De är stora ledare, spelare och människor. Jag kan bara se bra saker i framtiden för VIK, säger den mycket hårt arbetande amerikanen avslutningsvis.

6 svar

 1. Jimbo skriver:

  Snarare så att man får vara glad om någon spelare finns kvar i nästa års lag, oavsett division.

 2. Lillen skriver:

  Bryt kontraktet med Berg, Korhonen och Lihagen. Signa om Sorkin, Murphy och Urbas. Williams till rätt peng. Där har vi en bra bas att gå ifrån kring resten av forwards.

  backar ska vi nog räkna bort Borgman. men det frigör pengar. släpp iväg hampus, satsa på Lindelöf istället. signa om Uotila, låt rubins få lite mer speltid och sen tre backar utöver det. typ plocka hem Grillen.

  plocka hem Ersberg från HV71. så har vi honom och Dahlbom.

 3. Andreas skriver:

  Urbas är prio 1 tycker jag sen är jag sugen på värvningar av brome och frycklund som har ett vik hjärta. Tror dom skulle vara nyttiga för Vik!

 4. Martin skriver:

  Är Svedlund på väg bort? Har du någon mer info om det Mikael eller har jag missat något? Vore väldigt tråkigt, 2a bästa centern efter FJ sista 3 matcherna

 5. fredrik skriver:

  för rätt peng helt klart värd att ha kvar, hoppas även man förlänger med sorkin.
  urbas måste man bara signa om det går!

 6. Bonzon skriver:

  Stanna ett år till Cody…