Debutanten Kivelä Carlzon inför Tingsryd, TAIF-kännarens lägesrapport och formkoll på produktionen senaste tiden

Marcus Kivelä Carlzon har gjort tio juniorlandskamper.

 

Livet som professionell ishockeyspelare innebär ibland att man knappt hinner gå på toaletten mellan matcherna. Så sa Arto Blomsten en gång. Det gäller i högsta grad nu då VIK redan sitter på bussen mot Växjö för match mot ett formstarkt Tingsryd.

De som fuskat på försäsongen för sota för det nu då slitna muskler inte får mycket vila. Efter fyra raka VIK-segrar finns också risken att ett mediokert lag skulle kunna kosta på sig att ta lite ledigt i Tingsryds kalla hall så här tätt inpå segern mot starka Hästen.

Det blir därmed ett karaktärs- och konditionstest mer än något annat i de mörka Smålandsskogarna på söndagskvällen. Chans till revansch också på Gustav ”Gretzky” Olhaver som låg bakom TAIF:s sanslösa vändning från 4-2 till 4-5 sista 12 minuterna i ABB Arena senast.

***

18-årige Marcus Kivelä Carlsson, som var förstecenter (1+1) i J20 under fredagens 4-5-förlust efter sudden mot Timrå, är med på bussen för sin A-lagsdebut.

– Det blir kul, jag är inte nervös och det känns lugnt, säger Marcus till bloggen. Säsongen har annars varit lite upp och ner för mig (dock tvåa i interna poängligan med 7+5 på 23 matcher i J20), men jag kan inte svara på varför.

Vad har Thomas Paananen sagt till dig nu?

– Inget mer än att jag blir 13:e forward och kommer få istid, säger forwarden, som också berättar att han helst spelar center och gillar att spela med fart och sätta upp sina medspelare.

Varför tror du att coacherna tagit ut dig nu?

– Jag vet inte, men tror de gillar jobbet på isen. Jag har blivit mer aggressiv och ligger närmare mina motståndare, säger Marcus avslutningsvis.

***

– Det blev stryk mot Modo senast, annars fyra raka segrar innan det, säger TAIF-kännaren Filip Engberg till bloggen inför matchen mot VIK.

– TAIF har haft en förmåga att vinna mot lagen bakom i tabellen och man ligger just nu på ett ganska stabilt avstånd från kvalplatserna neråt.

– Albin Johansson är fortsatt skadad, annars är truppen intakt, vad jag vet. Hetast just nu är förstakedjan med Anton Svensson, Felix Olsson och Gustav ”Gretzky” Olhaver (skratt).

– Olhaver är väl också den största överraskningen såhär långt. Hårt jobb och poängen trillar också in. Vi har fyra kedjor som kan producera.

– En som dock kan bättre poängmässigt är österrikaren Benjamin Nissner. Nissner har nyligen blivit flyttad till vinge nu och jag upplever att han är mer involverad i spelet nu än tidigare, där kan han dra mycket mer nytta av sin speed.

***

Poängligan senaste fem omgångarna:

Och senaste tio omgångarna:

Vi ser att flera tänkta producenter börjar komma igång (främst Hertzberg, Benker och Tessier). Fjärdekedjan har dock tappat lite och Anthon Eriksson och Jesper Johansson har kollektivt bara 2+3 men främst -8 senaste tio omgångarna.

Det lossnar inte heller riktigt för Bergman och Öhrn, där finns mer att ta ut fortfarande 5v5. I 5v5 producerar inte dessa två speciellt mycket så här långt. Det kommer mer imorgon om det på bloggen.

Vad jag förstår försöker man jobba så att Öhrn ska spela ett mer klassiskt centerspel och förhoppningsvis kan det bära mer frukt snart.

1 Response

  1. Bozo skriver:

    Du skrev om att välja väg i matchen mot Timrå, men detta är en större vägvalsmatch. Denna bör vara betydligt större att motivera sig för.