Egen videoscouting av Philip Lagunovs alla fyra AHL-matcher plus samtliga poäng i ECHL: Kommer troligen bidra defensivt & ha lite mer kyla sista tredjedelen än VIK:s breddcentrar

10 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Stort tack till Er som bidrar till bloggen, betyder jättemycket!

 2. Peter T skriver:

  Jag swishade också en slant

 3. Mr H skriver:

  Mikael – du jobbar så mycket med videoscouting/analys att VIK borde betala dig ett skäligt arvode!!

  Åttonde-plats – skulle vara ypperligt om vi klarade. Möjligen att det då kan bli AIK i åttondel, och en bra chans att gå vidare. Åka ur är inte troligt längre. Östersund måste trolla med knäna, men kan dock fortfarande klara sig kvar. Jag tror att vi kommer prestera lite till, jämfört med både Östersund, TAIF och Kristianstad.
  Det VIK behöver är en center med offensiva skills på åtminstone 2:a-center nivå (här), om det ska tillföra något. Nu behövs visserligen bredd generellt då många spelare gått sönder.
  I övrigt så kan det ju vara så att bara de som har meriter från AHL klarar svårare motstånd i HA, då det ser ut som att topp 4 i HA kanske klarar sig någonstans i nedre delen av SHL. Det är spekulativt förstås vad det skulle innebära exakt. HV gick upp ifjol och är just nu 3:a från slutet. Björklöven tappade Liss, men känns som bättre än ifjol. Kanske samma med MoDo. De här lagen har brutal budget.
  VIK behöver AHL-material – så är det bara. Budgeten sätter dock stopp för vad VIK kan göra.
  Fornataro hade gjort mycket poäng i AHL innan han kom hit. Likadant med McGrath, som kom hit något år innan. De hade meriter.
  Lagunov är bra tekare, rör sig någotsånär och är ung. (Har inte analyserat mer än hälften av alla videos) Kanske att han får ut något på större rink, men det vet vi inte. Gissar att det inte blev dyrt i alla fall. Dock – Lagunov kanske kan mer!
  Önskar Lagunov välkommen hit!!

  • Musse skriver:

   Nja Brock Little hade bara universitetshockey innan NJ tog hit honom. Så visst finns det mycket där borta som kan tänkas passa bättre på våra större rinkar.

   • Mr H skriver:

    Musse!
    Nu är det ju centermaterial jag är inne på. Little var inte center. Inte vad jag minns i alla fall. Sniper och poängmakare. Men, generellt – Du har rätt om att det kan vara olika. Det finns det fler exempel på. Brock Montpetit, som sedan gick ännu bättre i Leksand är en annan spelare utan AHL-meriter.
    Sedan är det också skillnad på hur det går i serielunken här, och i slutspelet. Vilka kan höja sig? Vad finns det för potential?

 4. Maazive skriver:

  Fantastisk arbete du lägger ner Micke! Jag swischade lite och rekommenderar er andra att göra det också. Stort som smått

 5. C skriver:

  Är nog lite mer imponerad av arbetet du lägger Micke än av värvningen i sig. NJ sa ju nästan rakt ut att han behövde få in en kropp som kan spela center till avslutningen så det här får väll vara helt okej. Nu blir ju Dower fortsatt klar andracenter och han och Robertsson har ju något på gång offensivt även om de är fortsatt tunna bakåt.

  Hoppas på en kul avslutning av säsongen med lite option på kvartsfinal.

  • Musse skriver:

   Vi kanske ska se killen spela innan vi kan bedöma om det är en utfyllnadsvärvning. Det är ju ingen jättekonkurrens då vi inte har problem med för många toppcentrar. Vem vet, det kanske är ett guldkorn NJ hittat.🙂

 6. Peter T skriver:

  Verkar vassare än vad man kunnat ana.
  Tack förresten för att du lägger ned sånt jobb.
  Så vi vanliga, dödliga har nått att kolla på en söndagkväll 👍

 7. Jakob skriver:

  Det ser bra ut