De härdade VIK-fansen fick äntligen njuta av bra hockey, många mål och tre poäng då Lehteräs gäng visade ett passningsspel vi inte sett på länge mot Vita Hästen

FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

27 svar

 1. Icing skriver:

  Ja nu kan man ju hoppas att du ”stora hockey expert” slutar gnälla om vem som ska vara förste måliss…..

 2. Tommy Dorg skriver:

  Enl. VLT idag sitter Paananen på 58 och Zäta på 70 papp i månaden, ett år till dessutom, i ett bottenlag som dom skapat, usch..

  • kenta skriver:

   Häller med! Sitter de kontraktet ut 23/24 å rullar tummarna handlar det runt 2,7 mille med sociala avgifter för VIK! Man mår jävligt illa! Det här ligger tyvärr på styrelsen!! Hoppas nu vi går långt i slutspelet å hämtar in några kulor!

  • Observant skriver:

   Är det ett bottenlag eller fick inte Pannan ut potentialen som Tero verkar få trots skadorna på Fryck, Cheek o Skedung? Tror inte materialet är så dåligt som vissa gör gällande.

   • C skriver:

    Jag tror att materialet är tillräckligt bra för att komma 5-7 i serien och kanske sniffa på en semifinalplats. Bättre än så är det faktiskt inte, framförallt för ”felbygget” där vi startade säsongen nästan helt utan defensiva klippor och inte har lyckats fått in en till toppcenter på 2 års satsning mot SHL.

    Sen hade spelarna kört fast under Paananen och då Lehterä är en mer utåtriktad pådrivare spelar det mindre roll med spelsystem mm nu med så få matcher kvar. Hur Lehterä är i längden kommer vi aldrig få veta.

    Sen får man komma ihåg att lagen vi vunnit mot nu är ganska dåliga de med och har haft sina målvakter skadade. Blir spännande att se hur vi står mot Mora och Löven.

    Summa summarum är att varken Z eller Paananen har fått ut det de ska i sina roller.

  • Mr H skriver:

   Ja, det är bra att siffrorna kommer fram.
   Men, Paananen har väl inte 12 månaders uppsägning, eller?

  • Icing skriver:

   Ja! Då kanske ni som skriker om att sparka hit o dit förstår att det kostar…..vad trodde ni?

   • C skriver:

    Zas och Paananens löner på ca 2 miljoner nästa säsong är ganska lite jämför med tappet på publikintäkter både under serien och i eventuellt missat slutspel. Dessutom är man som sponsor inte alls sugen på att betala in mer pengar till det som varit den här säsongen så det är ganska mycket minus i ekonomin hur man än hade gjort.

    Varje slutspelsmatch kommer innebära mellan 500.000-1.000.000 in i rena pengar beroende på publiksiffra så tråcklar vi oss till kvartsfinal får vi igen deras lönepengar på våra 2 garanterade hemmamatcher där.

   • Mr H skriver:

    Ja, eller vad kostar det att åka ur serien?

    • Mr H skriver:

     C – Du har rätt!
     Icing – Du måste nog tänka lite till!

     • I skriver:

      Vad är det jag ska tänka till om…att det kostar???..det har jag redan konstaterat… sparka spelare och ledare som många förespråkar kostar det vet vi alla…
      Och du skriver Mr H (Hjärtlös) ”bra att siffrorna kommer fram” … varför då????
      Så vi kan spy ännu mer galla på Z och Pananen??
      Nu har vi vunnit några matcher och då kanske helt plötsligt gruppen inte är så svag och karaktärslös och så såg vi riktigt starka ut i sista perioden mot Kik och Hästen så då kanske vi inte är så dåligt tränade helt plötsligt…
      Blir så jävla trött på alla dessa ”experter och förståsigpåare” så jag spyr….🤮

 3. Misse skriver:

  Nån som vet om Lagunov är klar för spel i morgon? Och nån som vet hur han har sett ut på träningarna ? Nyfiken

 4. Pelle skriver:

  Det fanns ju vissa röster som sa att byta tränare inte var någon lösning. Det är ju ändå spelarna på isen som spelar. Och då spelar det ingen roll vilken tränare man har. Enda felet på laget var att Zäta värvat för dåliga spelare.

  Dom är rätt tysta nu eller?

  • J skriver:

   Vill bara glömma de senaste säsongerna när laget saknat en som kan coacha.
   Kämpa på nu och vinn som ett lag!

  • Mr H skriver:

   Ja, trenden pekade redan ifjol på att det kanske var dags att byta (5:a). Klart stryk av Karlskoga.
   7:a säsongen innan.
   Spelarna kan ju inte spela utan tränare. I år märktes för mycket, och på flera plan att VIK behövde en ny röst. Det var långt innan årsskiftet, som jag såg det.
   Nu vinner VIK plötsligt tredjeperioderna också!!!
   Trots att de varit utan sina två bästa centers i flera matcher på slutet.

 5. Misse skriver:

  Man tycker ju att Lagunov borde vara klar för spel i morgon? Nån som vet hur det går där?

 6. Mats i wien skriver:

  Jag trodde inte Mina ögon igår, helt plötsligt kämpade man vid sargen, snabba spelvändningar, energi, kämpatakter, synd att tränar bytet inte vari November, jag såg redan då tendenserna att spelsystemet var riktigt svagt…
  Kul att titta på Hockey igen 👍

 7. Stenberg skriver:

  Mikael: tufft att hamna bland de fem i Puckligan:) Jimmie med fyra assist platsar inte…tyder på ökad konkurrens i truppen

 8. Kalle skriver:

  Kan vara aningen konspiratorisk, men kan det inte vara så att man bänkar Albano nu, för att väcka honom. Och inte lindelöf eftersom dem inte tror att han kommer rycka upp sig ändå. Albano behöver man i kval/slutspel. Inte lindelöf.

  • C skriver:

   Du har säkert rätt i att Albano är bänkad för att han ska vakna upp.

   Sen är det nog tydliga order från NJ att Habodaz och Persson SKA spelas då han vill se vad de går för inför nästa säsong. Då blir det inte så mycket kvar att välja mellan.

   Sen coachar ju Lehterä annorlunda än Paananen då han alltid kör på jämna backar och kedjor medan resten vilar till skillnad på Paananen där ”alla skulle delta” i matcherna. Så någon back måste sitta. När Z blev skadad igår gick han tex ner på 3 kedjor. Det är en coaching som är bra på kort sikt då spelarna är mycket mer samspelta i backpar och kedjor.

   Att VIK har gett upp om Lindelöf tror jag inte alls på. Han blir nog kvar nästa säsong medan Albano är klar i Sverige så räkna inte med att Lindelöf försvinner ur matchtruppen mer än kanske någon match.

   • C skriver:

    Jag tycker dessutom att det är rätt att fokusera på att se över laget till nästa säsong nu. Nu kommer vi att klara oss kvar i serien och eventuellt slutspel är en bonus. Börja bygg för nästa säsong redan nu och låt de spelare som kan vara aktuella spela mer. (Precis som vi gör).

 9. Helena Bennelöv skriver:

  Igår var det roligt att gå på match igen! Tero har gjort underverk med grabbarna!! Matchen igår var den absolut bästa på hela säsongen tycker jag.

 10. Peter skriver:

  Det ska bli spännande att se när vi får in Lagunov. Och förhoppningsvis kommer Skedung snart tillbaka igen. Ser fram emot att Aronsson bänkas. Han är alldeles för långsam och alldeles för sävlig.

 11. Musse skriver:

  Det viktigaste är poängen så vi kommer längre ifrån negativt kval. NJ kommer få jobba hårt med bygget av en ny trupp. Några med kontrakt kommer nog lösas från dessa. Riktigt nöjd över målen då vi lägger mer skott med skymning. Passningsspelet bättre hos vissa men långt ifrån hos alla. Spelar fortfarande för mycket på en stillastående på offensiv blå. Kan vi få tillbaka de skadade och sätta de svaga du nämner utanför laget så kan det bli spännande om vi klarar en playoff plats. Var nog en markering mot Albano att spela mer disciplinerat. Klart han ska spela istället för Lindelöf som inte hade många rätt.

 12. Olle skriver:

  Bra sammanfattat och kommenterat. Egentligen inget att tillägga 🙂
  Håller helt med när det gäller minus på Eriksson och Svensson som mest åker och ställer till det. Bra coachat att ”våga” bänka spelare men också utveckla och ge nya chanser.
  Lunsjö lyser glädje och ambition igen efter en lång lång svacka. Nye Filip Persson är ett fynd. Vilken härlig blick för spelet den killen har. Till sista…ja nu är det dags för #90 att få förtroendet i mer än enstaka matcher. En toppmålvakt ska spela inte öppna båsdörren!

 13. Jag skriver:

  Kändes som förr att gå hem igår. Laget gjorde sitt jobbigt vann med många mål. Vill ge beröm till nya tränarna , redan på så här kort tid har dom gjort så jag ser och märker skillnad på allt.
  Mora borta imorgon, skulle vara bra med någon poäng med sig , men dom verkar bra just nu.

 14. C skriver:

  Om någon undrar varför man ska byta tränare när det går dåligt så är gårdagens match svaret.

  För första gången den här säsongen verkade spelarna tycka att det var riktigt roligt att spela hockey. Jag tycker att det klart förbättrade spelet syntes redan i vändningen mot Kristianstad förra veckan när vi faktiskt malde ner dem och vann rättvist tillslut. (6-3)

  Nu var det dock 2 dimensioner till i passningsspel och lekfullhet.

  Kolla på Salminen tex, får friläge klappar klubban i isen i en fint och sen bara stänker han in pucken hur lätt som helst. Inte riktigt så vi är vana att se honom.

  Att hamna under den psykiska press som VIKarna varit i väldigt länge nu behövde brytas och Lehterä var nog den perfekta tränaren att avsluta serien. Han har gjutit ett mod i gruppen som Paananen inte hade möjlighet att göra med sin lugnare personlighet och 6 säsonger i klubben.

  Ett gäng skadade forwards behöver in i laget nu men jag skulle låtit samma backar spela nästa match med. Albano är nog bra i teorin men faktum är att han har 4p på 17 matcher och -6 så ska han inte vara kvar nästa säsong ska tex Hadobaz lira istället. Lindelöv har ju kontrakt nästa säsong med så bättre å försöka få igång honom kanske?

  Mycket rolig match att se på plats.