Formkoll inför mötet med krisande Modo, kan VIK öka disciplinen a´la Rögle & scout om NJ:s senaste värvning Ho-Sang i Örebro

Kan VIK hitta nät mot skakiga Modo? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På tisdagskvällen gästar forna storlaget Modo ABB Arena. Nuförtiden kanske med lite mer betoning på forna.

Modo har nämligen bara vunnit fyra av de 12 senaste matcherna och låg vid denna pressläggning måndag kväll under med 5-2 mot Väsby efter 40 minuter. Modo kan därmed dras in i det riktiga bottenträsket.

Det är ett således väldigt stukat Modo som alltså redan på tisdagen ska ta sig an VIK, som blandat och gett på sistone.

***

En gulsvart fråga som seglat upp är om backchef Lars Ivarsson, som hittills även misslyckats som PP-ansvarig, verkligen har medel nog att installera ökad disciplin, mer konsekvent spel och tuffhet i VIK:s spel utan puck?

Detta som exempelvis bröderna Abbott så framgångsrikt gjort i Rögle (samma Rögle vars konsekventa spel hyllades av Thomas Paananen nyligen i senaste podden här.)

VIK fortsätter nämligen lite då och då bjuda på horribla missar och bitvis uppseendeväckande lojt spel i egen zon, till synes utan att någon drabbas av ”Iacobellis-behandlingen”.

Det var något som tidigare på säsongen var ett ännu större problem då. Men senast mot Björklöven tillät sig VIK att fläckvis helt tappa koncepten utan puck.

Ett lag som inte har den högsta budgeten måste helt enkelt ha den högsta disciplinen i defensiven. Annars kommer VIK vara helt chanslösa från start och vi kan nästan kasta yxan i sjön redan nu…

***

Det låter som Iacobellis alltså kommer petas även mot Modo. Bör betyda att kanadensaren gjort sin sista match här och att Z har större fiskar på kroken.

Minns exempelvis hur Niklas ”NJ” Johansson säsongen 2010-11 tidigt fimpade tunne Matt Sisca och in kom istället Evan McGrath som då blev en omedelbar succé.

Törs vi hoppas på en sådan transferrepris nu?

***

Efter 30 omgångar har det blivit dags för den återkommande formkollen med avseende på poäng, plus/minus och poängsnitt (PPG):

Senaste fem omgångarna:

Desto mer grönt, desto bättre. Rött ska helst undvikas…

Vi ser att Sebastien Benker är stekhet med +4 och 2+4 senaste fem. Niclas Lundgren är fortsatt den back som stadigt ligger på bäst plus/minus.

Också noterbart är att trots att Henrik Hetta varit så bra på sistone har det bara blivit 0+1 senaste fem, och just produktiviteten har kanske varit en av få svagheter under Hettas fina karriär.

Senaste tio omgångarna:

Vi ser att över lite längre tid är det få som riktigt stuckit ut rent produktionsmässigt. Det är en stor anledning till att VIK fastnat i mitten på tabellen.

Återstår att se om vissa nu kan bli mer av ”varje-dag-spelare”, ett begrepp som Thomas Paananen tog upp i en tidigare podd här på bloggen inför säsongen. Implementeringen av det har väl hittills gått sådär…

***

På tal om NJ, så är ju Niklas som bekant inte rädd för att värva mycket, riskfyllt och gärna. Nu har NJ slagit till igen med forwarden Josh Ho-Sang:

– Josh Ho-Sang i SHL – det kan visa sig bli en ”shitstorm”, säger en NHL-scout till bloggen. Begåvad som spelare, men självisk och väldigt speciell utanför isen. Ho-Sang har varit en väldokumenterad ”gongshow” hela sin karriär. Jag skulle aldrig ha värvat honom…

NJ är dock uppenbarligen säker på att Christer Olsson & Co. kan tämja Ho-Sang i Örebro…

1 svar

  1. Jan Malmberg skriver:

    Har tyckt att Sebastian Benker varit den bästa spelaren VIK. Ingen överraskning att han gjort flest poäng sista five games! Modo i ”Skräcklunda” i kväll kanske fel ord finns ju inga pappersdockor där ens.Betong läktare lär väl inte skrämma någon. Minns att en kanadick kollade honom nu på elitprospects Randy Heath född 64 nu 56 år spelade i VIK. Han gjorde 26 mål 25 pass i VIK i div 1 på 36 matcher. Året efter när dom gick upp 5 mål 10 pass på 22 matcher. Han spelade 13 matcher i New York Rangers gjorde 2 mål 4 pass . Slutade tydligen sin karriär 88-89 efter premiär året för VIK i Elitserien vid 25 års ålder. Ville veta vad han sa i VLT om det stämmer. Har alltså spelat i Madison Square Garden, sa att trycket i Rocklunda vida översteg Gardens. Då skräcklunda nu betong(tragiskt)….