Formkoll produktion efter AIK och inför Västervik & Björklöven: Genombrott för Skedung & främst Wikman som poängspelare – men de har varit för ensamma

Wikman är stekhet med 2+5 senaste fem. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

40 omgångar in i serien. Dags för bloggens regelbundna formkoll gällande produktion och plus minus:

Vi ser att William Wikman och Isac Skedung har drivit VIK:s offensiv på sistone. Räkna med att nye kedjekamraten Anthon Erikssons produktion också kommer att lyfta på allvar nu. Eriksson har dock redan slagit personligt poängrekord på en säsong i HA med totalt 8+5 på 40 matcher nu.

Benker har fortsatt att producera, men radarpartner Tessier har fått ut ganska lite poäng av sitt vassa spel på sistone, vilket är en stor orsak till alla poängtapp. August Nilsson har kommit starkt vilket +3 senaste fem visar, även bra siffror på Kenny Källström.

***

Och om vi tittare på de senaste tio omgångarna, som varit en tung period då VIK bara tagit 12 poäng med 24-32 i mål och VIK är mager tia i formtabellen:

Det lossnar inte riktigt för Själin med -7 och 0+0 senaste tio. Lunsjö också en tung period med 0+0 och -5 senaste tio. Lukas Zetterberg letar fortsatt målformen och hjärtproblemen har nog spelat in mer än vad vid kanske tror efter en vass start här.

Tessier är värd större utdelning och vi kan förvänta oss en ketchupeffekt för kanadensaren som varit bra på sistone. Jobbigt -6 på Jimmie Jansson som kan vässa sin defensiv. Även -4 på Younan efter en bra start på säsongen.

Vi ser att Skedung och Wikman varit lite för ensamma att producera på sistone tillsammans med Benker.

Leduc fortsätter dock producera som få backar tidigare i VIK-historien med sitt otroligt offensivt effektiva backspel. Dock skulle Leduc kunna få ännu fler assist (!) om samspelet med Zetterberg i PP skulle börja fungera…

4 svar

 1. Musse skriver:

  Skrämmande att se att så få har plusstatistik de senaste tio omgångarna. Jansson håller inte HA klass defensivt och Younan är lika trög i egen zon, trist när han startade säsongen så bra. Helt plötsligt känns det stabilare när Nilsson och Källström är inne, spelar mycket enklare i egen zon. Lukas vet vi ju vad han kan när det stämmer. Tillbaka till sin position på vänsterkanten och mata skott. Förr eller senare lossnar det…. Som det är nu på högerkanten är han ju inte ens involverad i pp-spelet. Funkar ju inte alls!

 2. Bozo skriver:

  Vad är det med VIK och göra mål. A-laget gör få mål, ungdomslagen gör inga mål. Tidigare säsonger har A-laget haft problem med skyttet, undantaget förra säsongen.

  • Pelle skriver:

   Det måste sitta i huvudet. Alla andra lag skjuter på allt utan att tveka, medan VIK:arna ofta tvekar en halv sekund. Och det räcker för att göra målvakten beredd. Och sen blockas många skott bort om man tvekar. Jag vill ju se direktskott. Orsaken till att de väntar lite tror jag beror på att de vill se om det finns någon i bättre läge som de kan passa. Men då blir det ofta överkonstruktivt. De har inte tillräckliga skills för att utföra det svåra spelet perfekt tillräckligt ofta. Passet blir oftast inte perfekt och då rinner chansen ut i sanden.

   • Bozo skriver:

    Ja vissa stunder spelar vissa spelare för svårt istället för det enkla. De tror att de utvecklats snabbare än vad de gjort samt att de känner att de ska visa upp mer jämfört med hur laget agerade förra säsongen då de spelade ultra-enkelt. Inställningen och fysiken tycker jag inte är något problem.