Fortsatt snack från CMorehåll om värvningar & scout om Casey Bailey som ökar konkurrensen än mer i Pontus Holmbergs Växjö…

Pontus Holmberg. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Lars Lindberg på C More, som alltså häromdagen sa att VIK hade ett nyförvärv på ingång, skrev under dagen följande på Twitter och svarade på frågor om VIK:

Intressanta tider nu på både lång och kort sikt gällande silly. Någonstans pågår redan scouting och annat för nästa säsongs lagbyggen. Så långsiktigt måste en sportchef jobba.

***

Något som eventuellt indirekt kan påverka VIK är att Växjö tagit in forwarden Casey Bailey från AHL. Den värvningen lär inte göra det lättare för unge Västeråssonen Pontus Holmberg att öka sin redan ganska begränsade istid (snittar idag alltså 11.53/match). Så här säger en NHL-meriterad scout om Bailey:

– Gjorde en mycket bra debutmatch för Slovan förra säsongen i KHL, men gjorde sedan inte mycket. Spelsinnet är ett frågetecken, också några frågetecken kring skridskoåkningen.

– Men har storlek och ett mycket bra skott, jobbar även väldigt hårt. Slovan var också en röra, de betalade inte sina spelare. Så jag tycker inte man ska vara för hård mot honom. De tvingade till och med honom i slutet av säsongen att vara ombytt till reservmålvakt en match…

– Verkar nu ha hittat sitt spel i AHL och ECHL igen. Ett EBEL-lag i Österrike tänkte ta in honom för några veckor sedan, han erbjöds då ett mycket billigt tryoutkontrakt…

***

Apropå Pontus Holmberg fick bloggen lite från Växjöhåll (från en supporter som slaviskt följer varje match) hur Holmberg kan uppfattats där:

”Holmberg har riktigt hög potential. Känns som att han en dag kommer spela NHL. Han är kvick och smart som spelare, väldigt mångsidig nuförtiden. Jag anser dock att han försvinner ur matcher och inte direkt är någon nyckelpjäs. Skottet håller inte riktigt för SHL tyvärr. Bland de sämsta skyttarna i Lakers bland forwards. Samtidigt tror jag han hade varit en av allsvenskans allra bästa spelare. Men överlag är han en väldigt omtyckt spelare då han kan spela båda vänsterytter, center, PP och BP. Samtidigt tror jag en utlåning hade kunnat vara bra.”

3 Responses

 1. Gurkish skriver:

  Tydligen var kalle Östman i hallen förra veckan?

  • DC skriver:

   Har oxå sett Östman i Rocklunda. Vi får var glada att hon gillar att kolla på matcher där 🙂

 2. Bozo skriver:

  Tecknar Växjö ett nytt kontrakt med Holmberg och lånar ut honom direkt?