Tankar och poängsnitt efter Södertälje & inför Timrå: Det börjar ta sig och många rör sig mot sin förväntade produktion och prestation

Jerome Leduc (som hyllas av Younan) och just Younan var tillsammans med Jansson en stark topp-3 senaste säsongen. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Två raka segrar och bitvis riktigt lovande grejer på isen. Drar vi ut dagens poängliga sett till snitten över 52 omgångar börjar det se allt bättre ut:

Tessier är hastigt och lustigt på väg mot 40 poäng. Tidigare lite ifrågasatta Öhrn, Benker, Hertzberg och Bergman är alla på väg mot 30 poäng och säkert mer då inledande poängtorkor ingår i ovanstående siffror.

Wikman är på väg mot 25 poäng vilket skulle vara ett personligt rekord. Lunsjö har faktiskt dubblat sitt målsnitt jämfört med Almtuna (8+8 på 52 matcher då) och är på väg mot 16 mål nu.

Fredrik Johansson har, trots mycket istid i en topp-6-roll, en av sina lite sämre säsonger räknat i poäng per match än så länge, även om FJ har producerat helt okey.

Förutom Mattias Kalin är fjärdelinalirarna Anthon Eriksson och Jesper Johansson på väg mot putsning av personliga poängrekord.

Mest glädjande är dock att titta på backsidan. Topp-3-backarna Leduc, Younan och Jansson är på väg mot hela 90 poäng tillsammans. Och då finns nog mer att hämta här även hos Ehrnberg och De la Rose.

Har det tidigare hänt att VIK haft tre backar som producerat så bra? Bloggens kunniga läsare har säkert svaret…

***

Förutom produktion har tidigare ett problem varit spelet utan puck i egen zon. Det var fläckfritt mot Södertälje då VIK inte tittade puck och markerade med mer passion. Kan man få till båda spelet med och utan puck framöver blir det ännu bättre än insatsen i Södertälje.