Klassavslut av Lunsjö och vass Jesper Myrenberg räckte långt mot mer taggat Södertälje

Jesper Myrenberg, eller Emil Kruse. Vem är egentligen bäst för VIK:s vinstchanser över tid? FOTO: RUNE ÅHLÉN

6 svar

 1. Bozo skriver:

  Intressant på onsdag. Blir det ett bekräftat trendbrott om man tar för första gången 3 raka segrar. Hittills har VIK varit väldigt sunkiga efter 2 segrar och inte haft minsta förmåga att kriga.

 2. Mathias skriver:

  Fjolårets spelvändningar var tillbaka ikväll, bitarna börjar alltmer falla på plats.
  Vi går mot ljusare tider!

 3. Pelle skriver:

  Man kan se på en match på olika sätt tydligen. Jag kände mig faktiskt inte nervös den här matchen. VIK gjorde en bra bortamatch tycker jag. SSK slösade bort sina krafter i första perioden, så när VIK höll tätt bakåt då så såg det ljust ut. Myrenberg gav en trygghet till laget i Erssonklass.

  • Mikael Norén skriver:

   Pelle, tack för intressanta åsikter! Hur såg dina ev. anteckningar ut från matchen? Om man inte noga noterar olika skeenden och matchernas olika ansikten är det lätt att glömma, i alla fall tycker jag det. Läs tex vad VLT skrev om matchen, inte helt olikt min rapport, då VIK var illa ute i början på 2:a. Vissa på Twitter tyckte man skulle ta timeout då.

   Jag försöker personligen alltid fragmentera perioderna genom att notera på papper vad som händer, då man lätt annars glömmer, det underlättar försöket till analys.

   Jag får för mig att vissa lite mer på känslan vid slutsignal skriver lite hur de upplevde matchen mycket baserat på resultatet och skeendet i sista perioden. Dock är det då lätt att glömma delar av matchen, i alla fall om man är glömsk som jag.

   Jag har märkt att då VIK vinner är vissa nästan 100 % positiva, och när VIK förlorar är man 100 % negativ, det kan nyanseras om man noterar saker under matchens gång.

   • Pelle skriver:

    Jag kan till viss del hålla med dig om det dåliga minnet. Men som jag minns det så blev VIK tillbakatryckta i början av andra på ett ”bra” sätt i den meningen att SSK mest fick snurra längs sargerna och hade svårt att skapa de där riktigt vassa chanserna. VIK:arna hade ett bättre försvarsspel än många tidigare matcher, vilket gjorde att Myrenberg fick fina förutsättningar att göra en bra match. Sen tappade VIK pucken för enkelt vid uppspelsförsöken och det var inte bra, men ändå var känslan första halvan av matchen att SSK åkte som bålgetingar och jagade VIK:arna över hela banan, och särskilt i VIK:s zon. Avsikten var förstås att stressa VIK:s puckinnehavare. Men en sån taktik brukar medföra att laget kroknar efter ca halva matchen, vilket jag också tyckte mig se en bit in i andra när SSK inte hängde med längre när VIK:s skridskoåkare drog iväg på anfall.

   • Christoffer skriver:

    Jag håller med dig helt här Micke.

    Ett bra exempel är den ”fantastiska” match vi gjorde borta mot björklöven när vi hade några få målchanser och satte en av dem medan löven radade upp chanser som Kruse med både tur och skicklighet klarade av. Det kunde lika gärna blivit 4-0 till löven den matchen men bara för att VIK vann verkar samtliga tycka att det var en kanonmatch.

    Nu var det är en bra bortamatch defensivt men vi skapade inte supermycket då och hade vi spelat om matchen likadant 5 gånger hade vi säkert förlorat 3 av dem för många puckar dansade på mållinjen då..