Koll på några potentiella lån, tankar om Mikael Frycklunds situation i Linköping & Pontus Holmbergs produktion och istid i Växjö

Mikael Frycklund - hur ensam (om alls) toppcenter kommer #9 bli? Med en avlastamde toppcenterkollega kommer nog Fryck bli gladare och få mer yta... FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Vad bloggen erfar badar inte direkt Patrik Zetterberg i pengar just nu. Men sportchefen tycker alltså att 13 forwards är för lite och enligt Cmore är kan någon vara på väg in.

Med andra ord kan det vara ytterligare ett lån från SHL på väg in efter Lukas Zetterberg. Det första namnet som kommer upp är givetvis Mikael Frycklund, petad i fyra raka i Linköping nu. Det är precis en sådan toppcenter laget saknar.

Men det är mycket som ska stämma om en spelare ska byta klubb under brinnande säsong. Alla parter måste vilja det och just nu är det nog inte nära att Frycklund landar i Västerås.

Enligt vissa har Västeråssonen gjort det bitvis bra i LHC, men även bitvis haft problem i höghastighetsspelet i SHL. Två tidiga smällar mot huvudet har inte heller hjälpt. Nu måste Frycklund från läktaren slå ut någon av Jaakko Rissanen, Adam Helewka, Jimmy Andersson och Filip Karlsson som var lagets fyra centrar under lördagen mot Frölunda. Alla fyra mer meriterade centrar än Frycklund.

Och LHC:s coach Bert Robertsson har nog hellre litat på defensivt solida centrar som tex Robin Johansson i mer defensiva roller.

LHC har dessutom Jarno Kärki på korttidskontrakt, en center som ska ha gjort ett gediget jobb och som säkert kan vara ett föremål för förlängning om man lyckas lösa finansiering. Dan Pettersson är redan utlånad till Västervik på obestämd tid och Axel Ottosson som även han är center har fått väldigt sparsamt med speltid på sistone.

Lägg till att Frycklund, som alla vet, främst är offensiv center för en topp-6-roll, så inser nog de flesta att situationen i LHC verkar högst ohållbar på sikt…

***

Några andra intressanta namn i SHL/J20 SuperElit (vilket dock inte behöver utesluta att Frycklund ansluter senare). Obs, nedan är enbart bloggens spekulationer:

Pontus Holmberg vände många motståndarknän ur led i playoff våren 2018. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Pontus Holmberg (Växjö SHL) – Givetvis ett långskott men 20-åringen har inte fått produktionen att lossna i SHL (3+7 på 54 matcher ifjol & 2+3 på 20 matcher nu). Västeråssonen har snittat 11:53 per match och det är bara elva bland forwards där. Ifjol snittade Holmberg 13:11 per match, så det har inte heller gått åt rätt håll gällande istiden. Kanske en säsongsavslutning i VIK med massor av istid skulle ge karriären en boost? Holmberg är ju också en offensiv spelare som ska matchas i sådan miljö.

Nils Åman (Leksand J20) – Öser in poäng i J20 SuperElit. 13+18 för 31 poäng på 18 matcher i J20. Redan utlånad till Karlskrona där det bara blev 1+0 på sex matcher. Nu tillbaka i Leksand J20.

Eric Engstrand (Malmö J20) – Överlägset bäst poängsnitt (12+19 på 19 matcher) i J20 tillsammans med Åman, även en SHL-match denna säsong.

Karl Påhlsson (HV71 J20) – En av de vassaste målskyttarna i J20 (17+10 på 22 matcher). SHL-meriter. Att låna en junior från HV71 klingar alltid gott då man tänker på hur det gick för Sebastian Meijer i Gulsvart. Den lilla dynamon startade som lån i VIK.

Marcus Karlberg (Leksand J20) – Gjorde 5+10 på 56 matcher i HA för Leksand förra säsongen. Har redan varit utlånad till AIK en sväng (1+0 på fem matcher), men där ska det varit kaos under förra tränaren. Just nu 6+5 på elva matcher i LIF J20. Tidigare har bloggen hört att VIK kan ha ett gott öga till talangen, som draftades tidigt 2018 av Jarmo Kekäläinens (ja, just han!) Columbus. 

8 svar

 1. Sudden13 skriver:

  Frycklund är inte aktuell just nu.
  Han jobbar stenhårt på att ta en plats i laget och han kommer att få chansen, iaf innan en ev. utlåning.

 2. Christoffer skriver:

  Du skriver lite motsägelsefullt att ”just nu är det nog inte nära att Fryklund landar i Västerås”.

  Samtidigt så skriver du att situationen verkar högst ohållbar på sikt.

  Vet du nått mer om situationen? I min värld är det hög tid att ha blir utlånad av det du beskriver nedan, för även om någon av de 4 centrarna blir skadad så är det inte så lätt å slänga in någon som inte spelat på ett par veckor.

  • Mikael Norén skriver:

   Det är ju som jag skriver mycket som ska stämma för att göra en övergång mitt under brinnande säsong, alla inblandade måste ju vilja samma sak. Därför kan det bli lite motsägelsefullt. Tex. vill kanske LHC absolut inte låna ut just nu.

   • Christoffer skriver:

    Jag är säker på att de för en dialog och jag tror att LHC vill låna ut honom nu men inte för hela säsongen. Z är nog lika hård nu som han var med Lucas i det lånet, att alla som kommer ska stanna säsongen ut.

    Men vi får se (: Att Fryklund ska sitta utanför laget i LHC match efter match är ännu mindre sannolikt så antingen får han börja spela eller byta lag på ett eller annat sätt. Då är det nog VIK som gäller för hela slanten.

 3. Höftskott skriver:

  Har roat mig med att laborera med kedjorna.

  Zetterberg, Öhrn, Bergman
  Leduc, Younan

  Benker, Fryklund, Hertzberg
  De la rose, Jansson

  Wikman, Tessier, Lunsjö
  Nilsson, Källström

  Eriksson, Skedung, F.Johansson
  Ehrnberg

  /J.Johansson

 4. Malin skriver:

  Karlberg kanske kan känna att vik är rätt lag då han har släkt boende i hummelsta vilket kan lätt lösa boende

  • Bozo skriver:

   Tycker han borde välja ett lag som han får mycket speltid i, han verkar lite stukad precis som Enköpingskillen Gustav Lindberg. Ett bra Allettan-lag borde han ha valt redan i somras, typ Borlänge.

 5. Bozo skriver:

  Undrar verkligen hur Växjö tänker kring Holmberg på ett utgående kontrakt. Som du skriver verkar Växjös förtroende vara sluttande. Han kom ju som väldigt ung och kan inte ha mycket i lön med SHL-mått. Fortsätter det som nu lär han spela i VIK nästa säsong hur som helst. VIK borde redan nu kunna kunna hitta en ekonomisk uppgörelse med Växjö för resten av denna säsong.
  Holmberg själv borde kanske vara beredd att gå ner lite i lön för att få komma hem och ha chansen att spela till sig ett SHL-kontrakt i antingen VIK eller annan klubb. För inte kommer väl Växjö vara intresserade att ge ett nytt kontrakt?