Framåtblick med truppkoll inför Björklöven då faktiskt många gör klart med nya klubbar i detta nu, Nässén till college?, krismöte & scout om Nick Shore ny i HV71

10 svar

 1. Bozo skriver:

  Fattar fortfarande hur man i sin vildaste fantasi tror att man kan klara sig utan en chef i organisationen? Förstår inte alls hur man värderar ledarskap då. Är det ordförande som är ledaren på plats? Är han närvarande?
  Mosa in lite mer stålar till sporten, johejdu.

 2. Bozo skriver:

  Gör om gör rätt. Låt nuvarande rötägg bli en ekonomisk lärdom. Eller har man tänkt att fortsätta med samma samma i Ettan (igen).
  Styrelsen visa handlingskraft nu och rädda förtroendet. Lär från Modo som genomgick stålbåd. Även SSK är en inspirationskälla.

 3. Spjut skriver:

  Det sägs hela tiden att det inte finns några spelare på marknaden just nu. Det kanske det inte gör. Men det stora problemet är att man misslyckats med värvningarna inför säsongen, då det finns en marknad. Ingen av nyförvärven har övertygat speciellt mkt enligt mig. Många har underpresterat något kollosalt. Inga poängproducerande direkt

 4. Vintermanen skriver:

  JG tror jag har hämnats av skadan och en hel och frisk JG är en av ligans absolut bästa.

 5. TV pucks målvakter (skämtar i dystra tider) skriver:

  Hur gör man gör att lägga ut bilder här som Kjell Karlsson(första bild jag sett på VIKFAN CENTRAL) Nu är det protester på västra stå igen bilder på VLT. Ska väl till Rocklunda ikväll och kolla klacken ( om den är där) och självklart kolla hur VIK beter sig ikväll med ettan målvakter (om inte Zetterberg lyckats fixa ny målvakt till ikväll)

 6. Viiik skriver:

  Bra analys, jag skulle dock vilja att vik släpper Kokkonen, tycker inte han bidrar alls, inte mot vad han förmodligen kostar.
  Ska jag vara helt ärlig förstår jag aldrig varför man ska lägga dyra pengar på SHL-spelare som inte riktigt platsar i sina lag, som är extraspelare, tror inte de är så hungriga på att spela i HA. ”jaha då var jag tillbaka här då…” hur många av alla spelare vik lånat/tagit i kategorin ovan har verkligen lyckats?
  – Younan, trampade och skapade men lyckades inte riktigt
  – F. Karlsson, var inte bättre än att spela i 4:e kedjan i VIK
  – Kokkonen, spelade 4:e lina/bänk i HV71 i HA, ska frälsa VIK (?). skapar för lite
  – Bohm, 8:e back i HV71 i HA. tillför inget. seg, felplacerad och behandlar puck som en handgranat.
  – Daniel Bernhardt…
  – Kalle Jellvert
  – DG, kan inte nog uttrycka min besikvelse per krona han får i månaden.
  Kan fortsätta listan.

  Sen håller jag inte med dig om JG. Han har inte varit så dålig som siffrorna säger. VIK har varit riktigt dåliga framför honom.
  Ta matchen mot Almtuna som ett praktexempel, när laget vet att man har div.1-målvakter på plan/bänken, är väl ett ypperligt läge att jobba ihop, jobba för varandra och hjälpa målvakten. Vad gör man chansar, eller står och tittar puck som på Karlströms mål, han kan glida och prickskjuta. Tycker inte man kan lasta något av målen på Otter. Summa summarum vi ska ha kvar JG.

  Zäta har inte byggt ett bra lag. Det som framförallt saknas är karaktär och ledande spelare att ta rygg på. Spelarna verkar inte lita på varandra, de spelar inte för varandra och det verkar inte finnas konsekvenser när man gör fel. Det finns ingen spelare att bli ledsen över att man gör besviken.
  Det ska också tilläggas att när Frycklund gör den mest hjärndöda aktionen denna säsong och tar utvisning mot Almtuna (när vik redan har en spelare utvisad) och sen skickar Pannan in honom för att spela direkt nästa byte efter det, då hade jag, om jag satt på bänken tänkt ”jaha, spelar ingen roll att jag gör rätt och försöker när han får göra sådär”, luften hade gått ur mig. Men det ser inte ens ut som att någon på bänken är irriterad över utvisningen (?). Hade jag varit tränare och sett den situationen hade jag sagt, -”gå till duschen, du spelar inte mer ikväll”.

  Det verkar inte finnas en kravbild att göra rätt och framförallt inte att man ska göra rätt för varandra.
  Det saknas karaktär och ledarskap.

  Så har det varit en längre tid i VIK anser jag. Det ska vara mysigt och familjärt att spela i VIK. Tydligen.
  Sen är nog Pannan en bra utvecklingstränare, spec för juniorer. Men han saknar nog tyvärr kapacitet för att vara en ledande tränare i ett SHL-satsande lag. För vi måste ändå komma ihåg att Div.1-säsongen spelade VIK egentligen inte spec bra, man hade tur i play off mot Kristianstad och Dahlbom steppade upp i kvalet. Men spelet var inte bra. Säsongen efter i HA som gick bra, då hade man ledande spelare i K. Östman att ta rygg på, Ersson som spikade igen och gruppen slöt samman. Säsongerna efter har ju inte spelet varit bra, men man har heller inte haft en ledande spelare att se upp till.

  Det behövs ledande spelare att ta rygg på och verkligen speciellt när Pannan är tränare.

  • C skriver:

   Helt rätt, mycket bra skrivet!

   När VIK, DIF, MODO, Löven mf ständigt får ökade budgetar så minskar gapet till SHL. I teorin så kan snart 3-4 topplag i HA vara bättre än hälften av SHL lagen. Uppenbarligen väljer ju äldre bra spelare lag mer med hjärtat igen. (Dahlén, Kryger, Berglund? mf.) Det gör att hierarkin mellan serierna ändras lite eftersom bara ett lag kan gå upp i taget.

   Kolla Modos första 5a. Bernhardt och Nässen skulle ju vara riktigt bra backar i SHL med tillexempel, för bra för HA.

   Så sluta värva spelare som inte platsar i SHL om man vill till SHL.

   Sen är Kokkonen, Salminen och Speers 3 spelare som inte är i närheten av att prestera vad de blev hitvärvade för. Visst kämpar Speers som en bra 4 center men det var inte rollen han skulle ta. Hur mycket som är sportchef, tränarna eller spelarna är svårt att veta men det säkraste är att blåsa rent hus och börja om medan sponsorerna finns kvar.

   Ny sportchef efter säsongen. Z bör deklarera sin avgång redan nu.

   Nya tränare efter ikväll oavsett resultat.

   Å byt ut större delen av truppen lite beroende på kontrakt mm.

   Helt rätt med Paananen och obefintliga konsekvenser för spelarna. Det börjar experterna i TV också prata om nu.

   En grej som talar till Paananens nackdel är att iprincip alla spelare gör en sämre säsong än vad de gjorde förra året. Kangas och någon till är undantagen men nästan hela truppen Presterar sämre och det är en ledarfråga inget annat. Sen är truppen för dålig också men något funkar inte från ledarhåll.

   • Viiik skriver:

    Tack så mycket.

    Detta med dessa ”SHL-spelare” tror jag också skapar dålig dynamik i gruppen. Kan bara utgå ifrån mig själv och en känsla man har ifrån arbetslivet.
    Men om Zäta.Sr. kommer till gruppen och säger, -”jag har värvat en SHL-spelare från HV71, eller ja, Namn Namnsson, han spelade i deras 4:e line”.
    Om den spelaren inte levererar, blir nog gruppdynamiken knas. ”Vad har han här och göra, han tillför inget och för mer i lön än mig själv.” Har man då ingen ledande spelare att ta rygg på eller en stark ledare som får folk att acceptera sina roller till trots, då får man inte ett gäng som jobbar för varandra.

    Vissa spelare bör bytas ut, men det stora hela är det inte kompetensen på spelarna som är problemet, utan Zäta har värvat ett gäng med förutsättningar som inte skapar en vi känsla. VIK via Zäta har ju gått ut i vlt och sagt att man inte gör det man kommer överens om att göra. Då litar man inte på varandra, men varför ska man göra det om vissa får spela hur som helst utan konsekvenser?

    -Zäta har värvat fel grupp
    – krav-/konsekvensenbilden är fel
    -rutin ger inte ledande spelare
    -inga ledande spelare
    -fel ledarskap till denna grupp

 7. Kjell Karlsson skriver:

  Otroligt många ord, rekord faktiskt. En sak, vi är inte ofelbara, ingenstans, snarare med otroligt låg, lägstanivå. Retar gallfeber på mig som Björklövare, det är bara för dåligt, f att uttrycka det riktigt milt. Men NI, FÅR 0-3, 1-4 mot oss, ni är riktigt bra faktiskt, men fattar inte att Orio är skadad, junior 16 år tvingas in, och ni tappar ALLT. 0-3,1-4, 4-4,4-6 och 6-6,7-6. Vår absolut sämsta match på ett tag, har ni verkligen inte förstått hur dåliga VI var. Våra målvakter släpper normalt, drygt två mål/match, såg ni verkligen inte vad ni fick?? Att ni inte fixade straffarna övergår mitt förstånd.
  Jag ser det som att ni inte ser skogen, för alla träd.
  Frycklumd-Lunsjö-Jardeskog är i min värld det mesta hot mitt mitt eget lag som överhuvud, existerar. Ledande ODISCIPLINERADE spelare. Har vi oxå haft, Tidigare.