Läktarprotest efter ny storförlust för VIK (dock med bara två centrar) mot Björklöven – frågan är om styrelsen vågar vänta längre på att bygga om helt?

 

Det fria VIK-fallet fortsatte hemma mot Björklöven på fredagskvällen. Just denna match är dock VIK lite ursäktade då laget tappade sina två kanske bästa centrar direkt tidigt i första.

Och det blev jobbigt i längden mot ett skickligt Löven som rullade på fyra lines. 1-5 till slut efter bland annat två insläppta i VIK:s egna PP. VIK har nu 11 förluster på de 15 senaste med 4,2 mål insläppta/match…

Som vanligt dock överlag ganska jämnt i 5v5 mot Löven, kanske visst övertag, till och med, VIK i 1:a med 8-5 chanser till VIK i 5v5.

Fjärdekedjan med Kangas, Aronsson och Wiberg var bra i forechecken och skapade. Jardeskog och Pooley slarvade åt varsitt håll och chanser.

0-1 slarv Svensson bakom eget mål, sedan misstänkt pucktitt av Lindelöf & Co. 1-1 snabbt efter ett fint anfall av Salminen och en starkt comebackande Bergman, där den sistnämnde var sist på pucken efter en ny briljant passning från den annars klene finländaren.

Eriksson fixade PP. Z satte upp med PP belönade Kangas till jättechans, men bom. Kangas försökte nästan dribbla in pucken över mållinjen.

Jättebyte Svensson och bra Eriksson gav friläge Dower, men målskyttet vägrar släppa för Frölundalånet. Nytt PP, men Lindelöf inledde iskallt och tappade puck på blå.

Bra förstaperiod av VIK, som tjänade på uteblivet domarsvaj och egen bättre disciplin.

Tufft i andra med bara två centrar kvar, Frycklund/Skedung borta. Andra akten inleddes med ett bra genomskärande PP-pass av Z till Svensson men bom.

Löven hade mer puck men tog drygt 10 minuter till första chansen i 5v5 då VIK höll gästerna bra på utsidan. Starkt byte av Dower, Eriksson, Svensson gav nytt PP. Men annars bra Z slog slarvpass och snabbe Fortier skicklig mot mindre snabbe Lindelöf fram till 1-2 i BP.

Ojämne Lunsjö slarvade sedan åter i det så dysfunktionella PP:et. Dower åkte sig till kontringschans, men #46:ans skott lyser ännu med sin frånvaro. Misstänkt slarv Gunnarsson gav PP Löven, men Bohm, Jardeskog, Dower slet bra i BP.

Trots ganska mycket puck Löven få chanser, 2-4 i 5v5. Eneroth bra i kassen, liten men kvick och läser spelet bra, kanske framtid i HA?

Tredje inleddes med en god chans i PP för Löven. Sedan åkte sig Lindelöf till bra läge, men precis i skottögonblicket missade #66 pucken.

Sedan 1-3 efter jätteräddning av Eneroth med skridskospetsen, men på returen var VIK åter för passiva i seriens just nu sämsta försvar.

En annars bra Zetterberg var åter vek före ett Lövenmål, då #28 på något sätt gav bort pucken i anfallszon och 1-4 efter ett klassavslut av Bengtsson på spelvändning.

VIK gav dock inte upp utan pumpade faktiskt på skapligt och skapade en hel del: Zetterberg brände flera chanser mot stark Voutilainen i Lövenkassen. Salminen och Bergman satte upp Kangas för jättechans, men bom. Totalt 6-8 chanser Löven i 5v5 i sista.

1-5 sedan Gunnarsson åter haft problem i PP och gav bort pucken. VIK skulle verkligen behöva några skickliga backar…

SAMMANFATTNING

Åter relativt jämnt i 5v5 chansmässigt mot Björklöven, gästerna vann möjligheterna där knappt med 16-17, trots att alltså två nyckelcentrar försvann direkt.

VIK gav verkligen bort flera mål efter uppenbart slarv, snarare än att Löven skapade massor på egen hand. Men Löven har några avslutare av högsta klass, och det är ju målen som räknas i denna sport.

Åter föll VIK mycket på ett svagt PP där Löven alltså kunde göra två mål i box play (!). Och när väl Löven hade PP var det som vanligt enorm klasskillnad då de gröngula har två PP-enheter av högsta klass och det är nära mål konstant. Löven har en plan och rörelse i PP som VIK inte ens kan stava till.

Hursomhelst är det fortsatt få lag förutom MoDo som verkligen imponerar i denna serie. Därav än mer synd att VIK är så under isen, då det känns fortsatt helt öppet vilket lag som gör MoDo sällskap i finalen.

Positivt att Bergman var tillbaka och #25 var nästan omänskligt stark trots att Hovåssonen varit sjuk i 12 dagar. Bergman gjorde ett fint mål och hade hela 10-1 i NP som en av få som maxar hela tiden och vinner puckar.

Även Kangas maxar konstant och var bra med 7-2 i NP, men brände två högkaratiga chanser. På backplats gladde åter unge och smarte Göransson en del med 6-2 i NP, verkar bli allt tryggare i HA. Wiberg åter en inspirerad insats och bra i energiroll med 4-1 i NP.

Nu väntar ett ganska långt uppehåll till MoDo borta den 27:e december.  VIK-folk har tröttnat rejält på denna soppa nu med allt.

Förändringar nästan för förändringens skull är gott nog nu… Trovärdigheten är redan skadeskjuten efter 26 ofta miserabla omgångar.

VIK har emellertid en stark styrelse som uppnått stora saker:

1) Styrelsen räddade VIK efter alla ekonomiska strul och vändan i Ettan

2) Styrelsen byggde upp ett nytt kapital – har ekonomin någonsin varit bättre i VIK?

3) Styrelsen har fått till en bra marknadsavdelning

Återstår att se vad styrelsens nästa drag blir nu. Det behövs åter något storartat för att rädda saker och ting nu.

PUCKLIGAN

5 Marcus Bergman (magnifikt kraftpaket och gör VIK till ett bättre lag, även målskytt)

4 Gabriel Kangas (väldigt bra motor och en av få som alltid tuggar på, skapade även)

3 Jonas Eneroth (gjorde några fina räddningar, kvick med bra spelförståelse, kanske sköt dock Löven ”igenom” Köpingskeepern någon gång)

2 David Göransson (smart och placeringssäker, värd allt fler minuter)

1 Lukas Zetterberg (skapade en hel del, 7-2 i NP, men märkliga beslut i anfallszon på två av målen bakåt)

22 svar

 1. Peter T skriver:

  Patrik Zetterberg sparkad, ett steg i rätt riktning

 2. HockeyFarsan skriver:

  Håller med Örnen. Bättre att leta talang bland topp div1 klubbar än att ta äldre avskrap från Elitserien. Hungriga vargar jagar bäst, ni vet! Killar som vill uppåt i seriesystemet och i karriären och är villiga att jobba hårt för att komma dit. Som det är nu så verkar det som om man värvar killar som vill varva ner i Allsvenskan. Inte riktigt det vi behöver för tillfället. Ingen kan leva på gamla meriter, det är dagsform som gäller och viljan att käka taggtråd till lunch när det matchdag.

 3. örnen skriver:

  Sanningen är att lagen i allsvenskans mitt skikt på pappret har kvalitéer som sänker de stora lagen ses efter ses även vik va så när man kom tillbaka från div 1 till allsvenskan
  -då undrar man hur fan kan dessa lagen va så bra ! med div 1 spelare samt 5-7 allsvenska spelare som inte platsade i vissa av de lagen i den högre delen av allsvenskan Enkelt svar är motivation och vilja att komma vidare i karriären mm .
  De finns så många spelare i div 1 som Lätt skulle platsa i vik och konkurrera bort halva laget men som Zetterberg så vågar han inte ta in dessa.
  men låt dessa 5-6 st testas i vik och då inte sura spelare utan de som är toppen /de som gör jobbet bra .
  dessa ska man ha som brädd och provar man inte så står man där Vik är just nu .
  man chansar med unga juniorer utan rutin 1 match ok sen är det ruta 1 igen .
  (världens bästa back Lidström hade dessa kvalitéer stod rätt på plan la alltid puckar på mål och offra kroppen i alla lägen ).
  jag känner att de är några saker vik saknar i detta sättet att värva spelare och denna attityd de satt i laget.
  Ja jag vill att Zetterberg ska bort och en ny sportchef får chansen att göra sitt . de får räcka nu . slut agera styrelse !! .
  låt en sådan som Robban N som har 10-15 år på nacken som scout få värva lite nytt så har man en kortsiktig lösning just nu . sedan spelsystemet behöver ses över kanske sluta bara jaga puck i varje match något behöver ändras där Spelarna ser ju trötta ut i varje match ibland så totalt vilje lösa ser dåligt tränade ut .
  Nä viks mentalitet Är åt helvetet spelare ska passa in exakt så som Zetterberg och pannanen vill för att rädda denna ses behövs det något annat Brädd som fan 1 målvakt samt en helt nu femma som bräddar och ev kan spetsa både bakåt och göra poäng fram .
  menar en som Anton Eriksson en klassisk brunkare utan någon större talang att va spets .
  Alexander Lunsjö ser frustrerad ut på plan och har gått ner sig så totalt är aggressiv och hakar/brunkar och tjafsar när han har sniper kvaliteter .
  Jesper Kokkonen vet inte känns så ojämn och kvaliteten saknas medelmåtta.
  Emil Aronsson viste ju inte va man fick när han värvades jag hoppades på mer offensiv .
  Sakari Salminen en kvalitets spelare med bra passningar men under presterar ju totalt visst någon pass hittar fram även en blind höna hittar ett korn.
  Anton Svensson en kvalitets spelare med bra passningar och några mål men under presterar ju totalt visst någon pass hittar fram även en blind höna hittar ett korn.
  Listan är Lång som ni ser .
  och de finns bara några sätt att bryta detta:
  sparka sportchefen ev tränaren .
  värva spelare som konkurrerar för deras plats Brädda in med 4-5 nya om så div 1 spelare .
  ny tränare som inte bryr sig vilket namn som står på ryggen våga bänka spelare och som får gruppen med sig .
  ny spel struktur gör om pp lite strunta i Z skott någon jävla gång .

 4. Mikael Norén skriver:

  Tack alla som kommenterar, många riktigt bra och insiktsfullt! Ni förgyller bloggen! Ber om ursäkt att jag inte hinner svara på alla! Om det är något ni verkligen vill fråga, maila gärna så missar jag det inte.

  Men vill också be er alla att respektera varandra och andra medmänniskor, då det blir lite fel att anonymt framföra ej så konstruktiv kritik. Tonen har varit förbättringsbar på sistone. Tack på förhand!

 5. Kge skriver:

  Du ”J”,skönt att du lägger ner den här verksamheten.

 6. J skriver:

  Du som kommenterade med namnet ”observant”
  Varför sitter du inte nu och försvarar , Tomas Paananen?

  Sätter aldrig min fot så länge Paananen är i båset, så länge Z är kvar, så länge styrelsen är kvar.
  Ni alla kan avgå !
  Samtidigt kanske vik passar bättre i division 1 , då kan ni i styrelsen locka till publikfester mot Surahammar .
  Jag tror Vik åker ut igen , som laget gjorde för några år sedan med Paananen i båset då med
  Hej då!
  Tack så mycket för denna bra blogg jag följt men .Nu orkar jag inte med det här förfallet som blivit i mitt favoritlag, VIK.

 7. Helena skriver:

  Det är nu eller aldrig det måste till en förändring. Detta håller inte. Bort med Pannan och bort med Z . Svårare än så är det egentligen inte.

 8. Musse skriver:

  Nästa match är inte förs den 27:e så förhoppningsvis är alla skadade / sjuka återställda då. (Även Speers tränar). Z behöver hitta ett par nya backar som håller hög klass och en spetsforward. Addera en hyfsad tränad Berglund till det så har vi iaf en chans att kunna hota alla lag. Som det är nu så hotar vi inget lag. Bara att inse att vi har för många mediokra HA spelare för att vara ett topplag med dagens trupp. 2023 kan ju bara bli bättre för så här illa kan det inte fortsätta…

 9. Vikke skriver:

  Tyvärr så måste vi nog ge upp årets säsong. Vi kommer inte gå upp, spelarmaterialet är för dåligt.
  Så jag tycker att vi behåller Paananen i båset säsongen ut istället för dubbla tränarlöner. Däremot borde Sportchefen få sparken omedelbart. Då kanske vi kan få in en ny sportchef med fokus på framtiden som kan bygga ett lag för 2023-2024-2025. Väntar vi med att byta sportchef till efter säsongen tappar vi även nästa år då lagbygge tar tid.
  Så:
  1. Behåll tränarstaben året ut.
  2. Sparka sportchefen NU
  3. Och frys alla värvningar i januarifönstret. Slösa inga pengar på alkoholiserade ryssar eller föredettingar. Om man ska värva då måste det vara långsiktigt på 2-3 år

  • Dennis Forslund skriver:

   Inga värvningar?
   Till och med jag som är en hopplös optimist inser att vi behöver värva för att ens bli kvar i Hockeyallsvenskan.
   För nu pekar allt mot negativt kval och det måste vi undvika.

 10. Väntar på nya VIK podden skriver:

  När kommer nästa VIK podd? Åbondens nya krönika ute nu på vlt. Den eviga frågan kicka Paananen vi får väl se efter Jul i mellandagarna. Knappast troligt VIK kör ju med Tre Musketörerna nu. Zetterberg mest förbannad att bli hånad i media ang.2024 fantasier om SHL ett fullständigt fiasko just nu.Tips lägg ner 2024 gör mer skada än nytta!

 11. Skrämmande skriver:

  Paananen sa igår att det inte är VIKfansen som bestämmer om han ska få sparken. Zetterberg sa att han inte läser så mycket vad som skrivs i media. Anton Eriksson åkte fram till klacken igår under protesterna och applåderade. Såg ut som Oskarshamns spelaren fattar vad som pågår i VIK nu.
  (ett gäng ryggdunkare som vill behålla jobbet). Snacket igår från Paananen att det blir skillnad när skadade spelare kommer tillbaka efter Jul. Det är ju med samma spelare dom släppt in mest mål i Hockeyallsvenskan bla.Man kan bara väntade på slutnotan i vår. 1345 NÄRVARANDE IGÅR mot Björklöven USELT minst sagt!

 12. HockeyFarsan skriver:

  Pananen och Fagerlund står i ena änden av båset, mumlar till varandra och tittar ner i sina block. Till synes oberörda över vad som just hänt på isen. I andra änden håller Nordmark på att koka över av ilska och jagar på och skriker. Engagemang och inlevelse kan tydligen se väldigt olika ut.

 13. Fredrik Rundberg skriver:

  Riktigt bra skrivet av . Borde vara tyst 👏👏👏

 14. Bozo skriver:

  Inte konstigt att man har bra eget kapital. Klubbchef kostar i runda slängar 1 msek per år. Och den man värvade en gång i tiden var ju ett fiasko. Med en kunnig klubbchef hade man aldrig suttit med denna sportsliga ledning efter förra säsongen. Bästebror, alla är evig tacksamma till varandra efter Etta-äventyret.

 15. Icing skriver:

  Men då kanske du ”store hockey expert” kan tala om vad våran ”inkompetenta” styrelse skall göra…rent hus???? Vad innebär det…sparka alla från ordförande till 18:onde spelare????….
  Det är så små marginaler som avgör succe eller fiasko…hade Z lyckas ersätta Tornberg och Rou och hitta något bättre så hade vi varit ett topplag…nu misslyckas han förstås kapitalt och skjuter Bohm….
  Jag tycker dagens match visar att skillnaden inte är så stor mellan toppen och ”seriens sämsta lag”… men tappar man sina två första centrar blir det svårt för alla lag..
  Ett par classbackar och skadade spelare tillbaka+ev. Berglund så tror jag vi kan bli farliga i vår…
  Det är först då vi gör bokslut….
  Det är bara bananrepubliker och bongäng som sparkar hit och dit…..💛🖤

  • Bozo skriver:

   Det rådet jag kan ge är att de behöver stöd och råd. En klubbchef hade varit närmare idrotten och kunna haft ett bättre beslutsunderlag. Nu har man hamnat i mångt och mycket bekväma beslut hela tiden gällande sporten. Vad låg till grund i att man förra hösten efter en usel säsongsstart landade i att Z skulle vara sportchef resten av SHL 2024? Var det att spänna bågen?

 16. Borde vara tyst skriver:

  Vill börja med att ge beröm till Micke för mer pricksäkra analyser än vad de flesta egentligen kan anmoda och sin oräddsla att ställa lite obekväma frågor och stå för sina åsikter. De flesta läsarna som kommenterar har också inspel som är mer mitt i prick än vad de själva kan ana.

  Jag känner att det är dags att ta bladet för munnen och försöka förmedla vad jag med min insikt i föreningen och dess människor i och runt den ser i den uppkomna situationen som kommer sig från flera år av fel/ickebeslut och inom avgörande områden inkompetens.

  Nu när alla ”perversa” förslag såsom: ”Ta in Conny som tränare, han kan styra upp ett PP”, ”sparka alla”, osv osv så är det dags att se de strukturella problem som finns och inse att skutan inte kommer vändas 180 grader med en ny tränare eller sprotchef under denna och nästa säsong.
  En del ropar att det är dags för sponsorerna att ställa krav, vill vi ha en sådan förening som blir ett nytt Leksand med sponsorer och småpåvar som ska bestämma? Nej det är absolut inte en väg framåt.

  Personligen så är jag inte alls bekymrad att laget kommer åka ur HA denna säsong. Jag ser den chansen som lika trolig som att jag ska sätta mig i bilen och kunna köra till månen ikväll. Mer oroande är dock vad den här turbulensen och bristen på förädling i ”SHL 2024 projektet innebär för framtiden.

  Vi börjar så här
  – Vi har 2 hemmamatcher med 1300 och färre åskådare. Ja det är säkert 2500 biljetter sålda men ett lätt räkneexempel ser ju ut som följande: 1200 personer är skillnaden på sålda biljetter och besökare. Säg att dessa 1200 personer köper korv, kaffe, en öl, en mössa o dyl för i snitt 75 kr/person (jag vet inte vad en snittbesökare omsätter i ABB Arena Nord i år. Men 75 kronor för vara som ett exempel. På 2 matcher innebär det 180.000 SEK och det innebär 90.000 SEK per match med samma tunna uppslutning.
  Om laget skulle presterat så skulle vi säkert haft 600-700 fler biljetter sålda. Med ett biljettpris på 200 SEK så är det 140.000 SEK, lägg på 75 kronor per åskådare så ser vi att vi med VIK går miste om ca 280.000 SEK per match i omsättning. På 4 matcher blir det 1 MSEK och på 8 matcher är det 2 MSK osv. Detta är pengar som VIK verkligen behöver i sin uttalade satsning. Lägg där till att med färre åskådare är det svårare för säljarna att öka prisbilden mot sina partners då det är färre personer eller ”eyeballs” att exponera sig emot. Vi kan bara spekulera men låt oss säga att om säsongens ökenvandring fortsätter så kan det röra sig om upp emot 8-10 MSEK som föreningen går miste om. Det är pengar som behövs för nästa satsningen mot SHL.

  Någon lade ut vilka värvnignar som gjorts under senaste åren och hur det har fallit ut. Förutom det så bör betänkas hur mycket pengar som runnit mellan fingrarna på Z senaste åren. Pengar som aldrig kommer igen och som inte på något vis har förstärkt det sportsliga varken kort eller långsiktigt. Senaste säsongens debackel med ryssarna är sånt skandalöst slöseri så det skulle inte gå någon förbi utan att allvarliga frågor ställs internt inom någon organisation som jag varit involverad i.

  Vad betyder detta för VIK och dess varumärke att fånga upp unga lovande spelare till NIU? Att få nyförvärv? Vill man representera en klubb där det är möten på Arlanda, allmänt kaos med ny tredje tränare och med fans som tröttnat och tydligt visar sitt budskap med banderoller på läktaren? Nä jag tror nog att SSK, Modo, Löven och till och med BIK står högre i kurs just nu om man är i valet och kvalet som hockeyspelare. Det skratts åt oss i poddar och i media och här har styrelsen ett enormt ansvar för den goodwill föreningen har spelat ihop under ett par säsonger nu går om intet. Som företagsledare pratar man om det inkromade värdet, det har sjunkit något enormt för VIK, tro mig.

  Detta är några anlednignar till att läget är riktigt allvarligt nu för att vara en klubb som säger att avancemang ska ske nästa säsong. Finns det någon som verkligen tror på det nu? Gör styrelsen verkligen det? Hur ska dom kunna vända det här till att helt plötslig över en sommar vara ett lag, en organisation som ska kunna konkurra på allvar med föreningar som Löven, Modo som långsamt, under flera år byggt upp sig båda på och utanför isen? Det finns inte på kartan att det ska lyckas, tyvärr! Och lägg till att man varje år ska stöta på ett Djurgården/HV71 eller annat lag som åkt ut och som har resurser som VIK är långt ifrån.

  Lösningen är inte en Conny som styr upp PP eller en Peter Andersson som skäller ut spelare. Det är bedra sig själv att tro att det är så enkelt.
  Kritiska frågor måste börja ställas, från oss fans, från media och innefrån VIK. Det är så mycket som är fel och kladdigt och man håller helt på att göra samma misstag som Brynäs där man glömmer att sporten trots allt är Nr1 och det som existensberättigar en förening på elitnivå. CSR och sånt är absolut bra och ett fint sätt att lura av några tusenlappar extra av partners….

  Några frågor jag tycker vi ska ställa oss och kräva svar på är följande:
  Vem gör vad i styrelsen? Vad bidrar vissa med, tex förutom att driva att man ska kalla individer hen och att prideflagan ska vara prioriterad?
  Finns det några positiva motsättningar mellan styrelsemedlemmarna?
  Hur ser kravbilderna och arbetsbeskrivningarna ut för de tjänstemän som inte jobbar med försäljning? Vad kostar CSR- & Ungdomsansvarige och vad har denne uträttat sedan denne tillträdde förutom att säga att denne försöker sätta sig in i föreningen?
  Vad har Z för ramar att verka inom? Hur mycket jobbar han? Vad har han för nätverk? Från scouter och agenter så hör man att han inte är den ivrigaste sportchefen, stämmer det och i så fall hur kan det ses med fingrarna med det och de uppenbara misstag han gjort.
  Den individulla utvecklaren? Vilket uppdrag har han, det pratas om i IUP på varje spelare men varför får vi ingen utveckling på våra spelare, varför får vi inte spelare som Skedung som spelat SHL och borde drömma om att komma tillbaka dit att studsa upp. Samma med Lill-Z och Lindelöf. Dom ska ju använda VIK som en trampolin tillbaka till SHL. Vad kostar han och vad har han uträttat? Alla kan ju se att laget har stora mentala problem just nu. Är det inte nu en mental coach ska ha motvapen för detta.
  Hur ser styrelsen på de minskade intäkter som drabbar klubben nu och vilka prognoser gör man dels med tanke på det jag skrivit ovan och den osäkra omvärlden som alla vi lever i nu med krig, inflation och höjda räntor. Förväntar man sig att sponsorer ska fortsätta att vräka pengar över VIK?

  Den totala tystnaden från styrelse, ska vi verkligen acceptera den? Ska supportrar nonchaleras så? Supportrar betalar för att uppleva VIK medens spelare och ledare får betalt. Kanske ska respektera det faktum och leva efter den öppenhet som man tillskriver sig.

  Detta är bara några frågor, det finns flera.
  Vilka är då åtgärderna?
  Jag tror att en omstart är viktig att få till så snart som möjligt, en ny tränare behövs, även en ny sportchef. Det är dyrt att sparka anställda men det är tydligt att tränaren har gjort sitt oavsett hur mycket gruppen står bakom honom så lyckas dom inte spela för honom. Då måste man bryta.
  Gör en genomlysning av oberoende part, ta reda på om det finns fog för ryktena om att det är en ryggdunkarförening och åtgärda om så är fallet. Gå igenom processer hela vägen allt från scouting, till hur det fungerar på kontoret. Bli ett företag värdigt ett företag med 50 anställda och en omsättning på 50 MKR.
  Ge valberedningen i uppdrag att tillsätta en styrelse som har kompentens i högsätet och inte att den ska se bra ut på pappret.
  Det finns så mycket jag skulle kunna ta upp men det här får bli en del 1 och jag hoppas att vi blir fler som vågar titta lite bakom allt som är synligt och inse att problemen inom VIK är större än det vi ser just nu. Det är så mycket som pekar mot det och det behövs krafttag för att komma i ordning med det.

  • Icing skriver:

   Du kommer med en hel del personangrepp men är själv anonym…du kanske borde vara tyst…
   För jag tycker du bara är en till röst i pöbeln

  • C skriver:

   Grym info!

   Du skriver. ”Den totala tystnaden från styrelsen, ska vi verklige acceptera den?

   Svaret är Nej från väldigt många sponsorer och fans och därför är det bara 1300-1400 personerna på matcherna nu.

   Att sparka ledningen (Pannan, Fagge och Z) är dyrt men att fortsätta spela inför en tom hall är klart värre. Utan supportrar kan man inte ha ett elitlag så i slutändan är det vi som styr och bestämmer hur vi vill ha det. Vad ”stadens fans” tycker om situationen är alldeles uppenbar och vi har agerat därefter.

   Du har säkert rätt i att det finns många problem vi utanför inte ser i organisationen men oavsett det så gör nästan alla spelare en sämre säsong nu än förra året och motståndarlagen hittar bättre förvärv än vad vi gör. Det måste åtgärdas snarast oavsett alla andra problem.

   För många personer i ledande positioner från samma stad samtidigt blir sällan bra. Man behöver även personer som kan se opartiskt på verksamheten.

   Dags att rensa upp och spela av säsongen med mål att gjuta nytt mod i det här bygget.

   Antingen bakar man om SHL24 till något annat som SHL26 eller så skippar man årtalet och bygger vidare mer som tex löven gör utan ett uttalat år man ska gå upp.

 17. Pelle skriver:

  Alla andra klubbar hittar spelare.vik hittar spelare i botten lag i div1 som lån..Går inte och hålla på och försöka skruva på ett försvar som inte håller för allsvenskan.kvalite måste in och det snabbt.De flesta baklänges målen är antingen markeringsmissar eller annars en massa kladd

  • Icing skriver:

   Jaha!!!
   Är inte alla baklängesmål ”markeringsmissar eller kladd”
   Det är jävligt sällan man avsiktligt spelar fram till baklängesmål….
   Ytterligare en skarp reflektion 👍