Ingen omedelbar ”andretränareffekt” med Nordmark och fortsatta försvarsproblem då VIK direkt lämnade ut Ettanmålvakterna – ny förlust mot bottenlag som Almtuna kan göra hot om negativt kval möjligt

Tungt värre. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

30 svar

 1. Kalle skriver:

  Robert Nordmark är inte lösningen på VIK problemen.

 2. Bill skriver:

  Dags att titta på andra klubbar hur de har gjort. (Timrå, Modo, Björklöven)
  1. Lova inte ett exakt år att gå upp i SHL. Det är ett nålsöga. Lova att skapa en organisation som är redo för SHL och ha som mål att var med och slåss om SHL-platsen varje år tills man går upp!
  2. Börja med att rekrytera en sportchef som har erfarenhet och bevisat kontaktnät. Det kostar lite men vill man långsiktigt upp i SHL så kan man inte snåla med den rollen. Dessutom är det ett plus om inte sportchefen har en massa känslomässiga band till spelare. Sportchefen måste vara beredd att bryta med alla spelare även gamla ”publikfavoriter”.
  3. Rekrytera inte spelare bara baserade på statistik. Rekrytera spelare som taggar igång på höga förväntningar och högt tryck från omgivningen.
  4. Rekrytera spelare som bevisat alltid går till jobbet. Ju fler spelare som alltid går till jobbet skapar en kultur som drar med sig resten.
  5. Rekrytera minst en gris. Varför älskar hela Umeå Daniel Rahimi? Varför hatar hela Sverige Rahimi? har VIK haft någon sådan spelartyp sedan Andreas Lindhs dagar? En defensiv pjäs som givetvis drar på sig utvisningar men som äter upp motståndarna både inifrån och utifrån.
  6. Rekrytera lagom bra spelare. Fokusera på kulturbärare. >Behöver inte vara lokala förmågor utan spelare som blir ett med klubben. Tänk om VIK hade haft spelare som Björklövens Fredrik Andersson, Andreas Wiklund och Alex Hutchins i laget? Inga med Björklöven som moderklubb. Inga stjärnor men det har med åren blivit Björklövens kulturbärare.
  7. Skapa en vi-känsla med klacken: Mer spelar/klubbinteraktion med alla fans. Skapa en känsla av att alla på läktaren, på står på sitt och på restaurang bidrar.
  8.Tydligare kommunikation mot alla intressenter. Kommunicera så mycket som går. Men våga också vara tydlig med att klubben tycker och gör så här och så här även om det blåser. Man kan aldrig göra alla nöjda med alla beslut men genom att vara tydlig och stå för beslut (istället för att svamla) så får man respekt.

  • Freddan skriver:

   Bra synpunkter, men ingen har väl lovat något kring avancemang till SHL…

   Måste våga sätta höga mål även de är svåruppnådda. ”Topp 6” osv leder ingenstans.

  • C skriver:

   Väldigt bra skrivet! Du tycker inte Z kvalar in i den kravbilden då?? Stor erfarenhet som sportchef och inga band till spelarna…

   Dock så är SHL24 det som gjort att jag med fler börjat sponsra laget. Tror inte alla felrekryteringar och bristande coaching hänger så mycket på det, det är nog övriga 7 punkter du skriver som det handlar om.

  • Icing skriver:

   Och en sak jag stör mig på är att folk inte fattar att SHL2024 är en Vision …VIK har inte lovat något….det är en Vision…det är idrott vi håller på med.. hur kan folk tro att VIK har lovat att gå upp 2024…jaha säger Modo, Löven, SSK, DIF, AIK, Mora och resten…2024 är VIK,s år…vi får försöka ett annat år

 3. Johan skriver:

  Instämmer i mycket men det går att hitta ljuspunkter.
  Vik har en fjärdelina som trots mindre speltid levererar i 5-5, igår vinst med 1-0. Varför inte uppmärksamma detta i bloggen.

  Hur kan spelare med -2 resp. -3 förtjäna en plats i puckligan?
  Nu ser vi fram emot en revansch mot Björklöven

 4. "TV-PUCKs målvakter" skriver:

  Västmanland har ingen hockey kultur ingen final i tv-pucken. Värmland 15 finaler sedan 1959 och 8 vinster. VIK kan inte köra med Sura o Köping målvakter som inte är i närheten av allsvensk klass. För VIK är 5-6 spelare borta=katastrof. Karlskoga från Värmland slår VIK med 15 reserver lätt(skillnad på hockey kultur i länen. Man månde bäva inför fredagens match om man håller på VIK!

 5. Putte skriver:

  VIK hockey är ett stort skämt!!! – Alla (inklusive mig själv) måste agera NU innan det är alldeles försent. Skriva på denna sida ger noll verkan på VIK, jag håller med om att antingen bojkotta matchen imorgon och framöver HELT alternativt högljudda (alla till hallen) krav på avgång och förändring. Det finns inget mellanting just nu! Just nu är det en parodi i idrott, inga resultat, dåliga prestationer, ingen handlingskraft fån beslutande människor, dåligt med publik osv…

  En stor katastrof är vad det är!!!!

 6. kenta skriver:

  VIK är på väg att göra en södertälje! Pausa pannan och låt grabben vila upp sig! Ge Nordmark fullt förtroende! Det kan inte inte bli sämre! Styrelsen har noll hockeykunskap men kan visa sponsorerna och supportrar att man agerar!

 7. C skriver:

  Daniel Gunnarsson som ska vara en stjärnback från SHL är inne på 5 mål bakåt. Fryklund/Salminen är inne på 4 st bakåt.

  Är det inte läge att se lite mera på vad spelarna presterar än vad som står på tröjorna och vad de har i lönekuvertet. De här 3 spelarna sänker oss bakåt. Hade de varit mer okända namn hade de såklart inte fått spela mer på ett tag. Här är ett av de allra största problemen.

  Jimmy Jansson har varit inne på flest mål bakåt i hela laget (27st) och han är lagkapten. Sänder inga bra signaler.

  Kolla på Östman. Hårt jobbandes och lite osynlig men bara inne på 10 mål bakåt på 25 matcher.

  Samma ska framåt. Isac skedung är inte superkul att titta på alla gånger men han har +10 hittills under säsongen. Hade vi haft 4st centrar med de siffrorna hade vi legat topp 2-3 nu.

 8. Jonas skriver:

  STANNA HEMMA – Att demonstrativt vissa missnöje och stanna hemma på Fredag vore ett bra första steg att visa VIKs (obefintliga) ledning att det räcker nu! EN tom hall på Fredag vore bra. Om någon nu tycker det är ett dåligt förslag undrar jag varför folk ska ta sig till hallen? VIK ger inte supportrar eller sponsor någonting tillbaka – absolut ingenting!!! VIK är ett stort jävla skämt. AVGÅ ALLA

 9. Olle skriver:

  Noterat: har VIK support somnat också? På detas facebooksida och enkla sajt skrivs det bara om bussresor och sponsrade hamburgerföretag!
  Var är glöden, kraven på spelare, ledare och styrelse? Har VIK support begärt möten med ledare och styrelse?
  Klackledare hoppar av och klacken tystnar!
  Är det rätt folk i VIK support? Jag är tveksam.

 10. Mats i Wien skriver:

  Fy Fan sjunker djupare i sumpen VIK almtuna 2-5, när ska styrelsen agera, helt fel att Zetterberg och Panannen får leda VIK. DIV. ETTAN är uppenbarligen STYRELSENS MÅL.
  Hahahaha

 11. robert Jonsson skriver:

  Som det ser ut så finns det ingen tränare i världen som kan vända detta. Här gäller det att de etablerade spelarna verkligen tar på sig blåstället och föregår med gott exempel vilket definitivt inte har skett. En förlust är en sak men när man inte ger max så tröttnar även de trognaste supportrarna till slut.
  Största anledningen till den uppkomna situationen har givetvis sportchefen Zetterberg som återigen misslyckats totalt med sina värvningar.
  Sedan kan man undra hur kaptener utses ? Här är hjärta för klubben och peppning av gruppen viktigare än egen framgång och eget ego.

  • Johan skriver:

   Robert, håller med om det du skriver förutom tränare, visst kan en ny tränare få gruppen att ändra sin inställning! Se bara på Mitell när han tog över FBK, hände drastiska grejer där!

 12. HockeyFarsan skriver:

  Gunnarsson måste vara en av dom sämsta värvningar VIK gjort, sett till lön och förväntningar! Bänka genast. Som det ser ut nu kan dom byta ut honom mot vadsomhelst.

 13. J skriver:

  Hej Micke! Blir det några fler avsnitt av VIK-podden med VLT? Lät som ni hintade i senaste att det kanske inte skulle bli fler. Synd i så fall! En otrolig ynnest att få höra er tre prata VIK ostört genom en hel podd.

 14. Vikfan central? skriver:

  VIK klacken stannade hemma pinsamm match med ”tv pucks målvakter” och icke försvar indianare omedelbart och 0-1! Någon skrev på VLTs match referat att klacken inte kommer tillbaks förens tränaren får sparken. Bland det mest deprimerande jag sett i en ökentom rocklunda hall,man skäms. Björklöven på fredag,skrämmande. Man borde stanna hemma.Vikfan central av vilken anledning?

  • Mathias skriver:

   Klacken stannar hemma för att spelet är bedrövligt, för att ledningen inte tar ansvar och lyssnar på sina supportrar men också för att återväxten bidragit till att vi idag inte har någon klackledare. Trogna supportrar som jag själv som (t.om. spelat i klubben i typ 10 år) stannar hemma då man tröttnat på detta haveri sett till företagsledning och spel på isen. Tror jag talar för de flesta när jag säger att vi vill ha förändring i båset och innan det så går vi inte på matcherna. Rätt eller fel, är man då supporter eller inte? Tja det kan diskuteras men när man inte ens lyssnar på klackledaren (som kanske är den viktigaste på läktarplats i hela stan), supportrar och fans är man ute på väldigt djupt vatten. Agera och jag garanterar dig att det är minst 1000 pers i snitt till på läktaren framöver.

 15. Pelle skriver:

  Oroande med Janssons eventuella skada. Inget vi behöver nu med många darriga backar.

 16. Olli skriver:

  Känner som du Mikael man blir knappt berörd längre. Hur mycket tålamod ska man ha???

 17. Virre skriver:

  Så otroligt frustrerande detta. En klubb med så passionerade fans och en styrelse och marknadssida som tagit oss på rätt köl..och så får man se den här shitshowen på isen. Zs sportliga beslut är faktiskt parodi. Alltifrån att släppa både Parkkonen och From när marknaden är snustorr till Åhlund-gate och även nu att ta in Nordmark bakom ryggen på Paananen. Det går att rabbla upp flera grejer och allt är så osportsligt skött.

  Kosta vad det kosta vill men vi skulle gynnas av att sparka både Pannan och Z i detta läge för som Micke är inne på börjar Ettan-spöket bli allt större och större.

  • Ej acceptabelt skriver:

   Paananens kommentar: när dom kommer ut till match ska spelarna vara klara för spel, det var dom faan inte idag!! Han vet inte vad han ska göra förslag byta ut ”läraren” kommer ihåg i skolan att vissa lärare inte hade någon respekt med sig, att buset i klassen kunde fortsätta . På frågan vad som sas efter matchen sa Paananen, finns ingenting att säga.Så spelarna kan bete sig som dom vill. Man kanske bör byta ut läraren(Paananen)

 18. C skriver:

  Jag tror att även den skickligaste tränaren i världen skulle ha svårt att vända på det här nu. Man har kört fast. Efter fredagens match har man 11 dagar på sig att byta ut ledarstaben och det borde ske oavsett hur matchen mot löven går. Nordmark kvar som ass, ny huvudtränare och på sikt en till ass.

  Tyvärr men det här går inte.