Fyra snabba med Jocke Fagervall: ”Vi befinner oss i en unik situation”

Coach Fagervall hyllar VIK-fansen…

Centralen fick svar på några frågor av VIK:s tränare Jocke Fagervall:

Är det dags att revidera målsättningen och sikta på topp-3 nu? Vore inte det bra, så att alla verkligen ger allt för att visa att man är ett riktigt topplag och inte kan ”ursäkta” sig att man siktar på topp-7? Skulle vara intressant att höra hur du resonerar kring detta!

– Vår målsättning har från i maj varit att göra en bättre avslutning på säsongen än förra året. Så vi kommer inte att ändra på någonting. Vi har aldrig diskuterat något annat än just detta och det kvarstår.

Varför gick det som det gick i period två mot Leksand så här i efterhand med lite distans? Försökte du dämpa killarnas offensivlust utan resultat?

– Efter att ha sett matchen ett antal gånger tycker jag att vi gör en riktigt bra match, bortsett från några olyckliga beslut i spelet som mot att bra lag ofta resulterar i baklängesmål tyvärr. Vi gjorde inget för att dämpa vårt spel eller jobba på något annat sätt. Vi är allt annat än nöjda med de sista tio minuterna i andra perioden.

Hur upplever du att laget tar den här nya konkurrenssituationen där spelare lånas ut eller inte ens får byta om?

– Den situation vi befinner oss i är unik med många bra spelare. Jag tycker att våra träningar blivit ett strå vassare sen vi fick tillbaka några gubbar. Situationen är bra och det samarbetet vi har med utlåning är perfekt. Matchtid på samtliga är perfekt i längden.

Något annat viktigt du vill ta upp?

– Framtiden är grymt viktig och vi är sugna på fler treor. Vi i laget vill passa på att tacka er för det grymma stödet vi har och det ger oss energi att vara ännu mer giriga i poängjakten, säger Jocke avslutningsvis.

1 svar

  1. Bonzon skriver:

    En konkurrenssituation lyfter hela laget, och jag tror att det är den viktigaste ingridiensen för att undvika ”djupa dalar” som är så vanligt i ett långt seriespel.