Södertälje petade ner Västerås till fjärdeplats och redan nu börjar topp-3-racet

Som väntat besegrade Södertälje ett sjunkande Tingsryd på onsdagskvällen. Intressant filosofi av Tingsryds sportchef Anders Gustavsson. Gustavsson sa tidigare att han inte ville fortsätta i gamla hjulspår och bytte åter ut hela laget. Men är det inte ändå samma svaga kontinuitet och samma hjulspår?

På grund av SSK:s seger är VIK nu ”bara” fyra trots bitvis bra spel och många segrar. Det visar hur hårt det är i toppen. Det handlar om mental hårdhet nu att inte vara nöjda trots att laget ligger högre än man brukar.

VIK:s organisationskultur kommer testas nu. Orkar man mentalt tävla varenda kväll i ett race med jämna och starka lag som Leksand och Bofors? Två lag som inte grubblar utan bara kör varje kväll. Plus ett enormt starkt Södertälje. Dessutom har Djurgården vaknat (seger i Örebro ikväll).

VIK:arna mjuknade i andra perioden mot Leksand. Sådant måste bort om det ska bli topp-3. En så god chans att komma topp-3 och göra en riktigt bra kvalserie har inte VIK haft någon gång sedan man ramlade ur elitserien 1999-2000.

Hoppas hela klubben är införstådda och fortsatt hungriga och inte nöjda med den relativt framgångsrika hösten hittills. Det vore synd att kasta bort den här chansen.

2 svar

  1. Mikael Norèn skriver:

    Läktarplats, bara att hålla med dig. Tycker att VIKs organisationskultur är förbättrad under Fagervall. Återstår dock att se om Niklas värvningar äntligen håller även i slutspelsmatcher. De t har de inte gjort tidigare två år…

  2. Läktarplats skriver:

    Instämmer till fullo! Det är nu upp till bevis om VIK är ett allsvenskt topplag eller inte. Ditt ord ”organisationskultur” gillar jag skarpt och den omfattar alla. Från VIKs utlånade spelarna till Kallinge till klubbchefen Anders Eklund och alla däremellan.
    Jag har svårt att smälta förlusten från i tisdags men är desto mer imponerad av Leksand. Hur man reste sig efter den inledande nedsablingen och man inte bara reste sig utan klev förbi VIK och vann denna viktiga sexpoängs match. Ett Leksand med bara unga spelare, ett Leksand som är rejält skadedrabbat, ett Leksand på gränsen till konkurs. Att man lyckades i tisdags, att man fortfarande leder årets tuffa serie, kan det bero på Leksands organisationskultur? Deras organisationskultur ända upp till ett proppfyllt välsjungande bårtastå.