Västerås tappade 4-1-ledning och två poäng mot Leksand efter stort darr i andra perioden

3 svar

1. Läktarplats skriver:

Jo visst. Vad man än sysslar med så blir man bara riktigt framgångsrik via mental hunger. Vad Bulan menar med ”positionsspelare” är jag osäker på. Men oavsett vilken sorts spelare man är så går hockey ut bara på en sak! Vilket dock kan uttryckas i två system. Endera gäller det att släppa in färre mål än motståndarlaget! Eller så gäller det att göra fler mål än motståndarna! Oavsett vilket system Fagervall å laget väljer så vet vi alla att det är lättast att fylla ABB Nord hallen med ett VIK som vinner! Lycka till i Haparanda! På tisdag gäller Örebro.

2. Mikael Norén skriver:

Tack Läktarplats för klokskaper! Visst var det mycket skicklighet bakom målet för Lill-Firsov, men även turen följer den skicklige och pucken ramlade ner precis på klubban med öppet mål. Kanske till och med jag kunde nätat, men nej. Intressant att Fagervall redan började lufta bänken redan i andra, kanske en tokig signal att det var slut. Intressant med Bulans sågning att det finns vissa lirare som bara är ”positionslirare”, visar ju på att det är den mentala hungern som är viktigast.

3. Läktarplats skriver:

Micke: 4-1 målet var väl inte turligt? Det är ju ett snyggt förarbete som Frycklund gör med att gräva fram pucken vid sargen och snabbt få över pucken på andra kanten till Lindh som med ett välriktat dragskott pressar målisen och ”Lill-Firsov” tar hand om returen! Skolexempel på ett tjusigt hockeymål. Kan jämföras med Bulans 3-0 där Bulan tar hand om returen efter Frycklunds dragskott från slottet.
    Men den slarviga förlusten berodde åter på offensivhybris. Visst, VIKs stenhårda offensiv i första perioden funkade ju riktigt bra men redan Leksands billiga 3-1 reducering med två överspelade VIK-backar gav en varningssignal om vart det lutade. I första pausledningen var VIK dock serieledare mot ett ungt tröttkört Leksand som tycktes vara nere på knä. Kvällens seger tycktes vara i hamn, en felbedömning! Var det därför som Fagervall i inledningen i andra tog till underligheten med att fylla på med en femte kedja? Alla fjorton forwards turades sen om att jaga fler mål framåt med följden att Leksands kontringar lätt släpptes igenom. Wargens synpunkter på domaren var åxå onödigt, nu blev han sittande i båset i stället för att vara med och bidra på isen.
    Nä, nu är det bara att ta nya tag för alla drabbade och göra allt för att kämpa hem tre poäng borta mot Asplöven! Kampen runt sträcket hårdnar.