Hjältarna som bygger VIK ekonomiskt förtjänar att hyllas & lite om Nicolai Meyer som efter att ha tokdominerat i Södertälje och varit i Europa nu spetsar Björklöven än mer

De största sponsorerna.

Sponsorer/samarbetspartners är såklart av helt avgörande betydelse för VIK då de spelar en central roll i att finansiera klubbens verksamhet och säkerställa långsiktig framgång.

Publikintäkter i alla ära, men om jag inte minns fel står företagens del för en klar majoritet av intäkterna. Men varje krona är såklart viktig, oavsett ursprung.

(Uppdatering: Fördelningen är ganska exakt 75-25 med 75% företagsintäkter och 25% privatpersonintäkter enligt Kevin Johansson).

Ger vi verkligen dessa hjältar och företag den uppmärksamhet de förtjänar? Gynnar vi dessa?

***

Det började med Lars Forslund och LF Invest som redan 2016 började att investera betydande belopp. Detta gav VIK en chans att komma dit man är nu, trots alla stora gropar på vägen.

Sedan hakade Hygienteknik på som nästa Huvudpartner 2020. Och väldigt glädjande att nu Aros Industripartner också blivit Huvudpartner.

Sedan finns såklart många fler företagsledare som bidrar efter bästa förmåga och möjligheter. Se mer på vik.se.

Det verkar således gå bra för VIK Marknad som har väldigt kompetenta och ödmjuka medarbetare, vilka jag träffar ofta i olika sammanhang.

(Och jag är själv en liten Bronspartner, och VIK:s kontaktnät har givit min firma jobb gällande bland annat ISO. Så det lönar sig för alla inblandade.)

Nedan från VIK.se:

***

Över till lite on-ice. Dags att börja titta lite mer på de andra lagen.

Björklöven har såklart gjort en bra silly och spetsat på ännu mer med Myles Powell, så lovande Liam Dower Nilsson samt Nicolai Meyer.

Tappen ser inte lika tunga ut, så räkna med ett ännu bättre Löven – i alla fall offensivt finessmässigt. Har tappat sandpapper dock, de som gnuggar och gör de tunga lyften.

Den sistnämnde, Meyer, tokdominerade i HA 18/19 i Södertälje med Sebastian Dyk (tillbaka i SSK), som alla VIK-fans minns med fasa.

Men det har gått några år nu och bloggen kollade med en källa i branschen om Meyers senaste år i Österrike:

– Meyer gjorde målet som säkrade mästerskapet i våras för Salzburg. Spelade bättre än i Wien, men självklart är Salzburg väldigt strukturerat och man måste åtminstone försöka spela inom systemet.

– Som alla vet är Meyer en offensivt väldigt begåvad spelare, särskilt i powerplay. Kan skapa chanser från högra halvsargen, men kan också göra mål själv. Vass skytt och playmaker.

– Men gillar inte fysiskt spel och om inte pressad av coachen hela tiden glömmer han bort det defensiva spelet, vilket även blev lite fallet i SHL. Höll sig för sig själv omklädningsrummet.

– En rolig att spelare att titta på, en artist, men spelade ibland för sig själv i Österrike.

7 svar

 1. Mats i Wien skriver:

  Mikael Backlund Skulle vara ein spets värvning 😜

 2. Icing skriver:

  Klart att sponsring drar det tyngsta lasset men utan oss supportrar på läktaren dör 🏒.
  Det finns många riktiga supportrar där ute och när man läser Hästen supportern Toras sommarblogg blir man varm i hjärtat.❤️.. speciellt att hon även ser andra lag…
  ”Många är de minnen, upplevelser och nya bekantskaper som jag och min familj fått tack vare supporterskapet.

  Till exempel den stora pampiga gröna väggen i Winpos Arena, de spektakulära TIFO:na hos Djurgården, Västerås med sin fina introsång om staden vid Mälarens strand, Karlskogas maskot Snoris (som får mig att rodna från topp till tå), Modos svängiga måljingel som får benen att svänga loss i en schottis (tur att bortastå är placerad uppe i taket så ingen ser) bidrar dessa resor med mycket glädje”
  Med supportrar som Tora kommer hockeyn alldrig dö.
  Forza 💛🖤

 3. C skriver:

  Bra att du lyfter fram partners. Finns mycket mer att göra på den fronten, är man företagare betalar man gärna om man får täckning på iallafall endel av kostnaderna i tex ökad omsättning.

  Hoppas VIK kan jobba vidare på den linjen att företagarna verkligen tjänar på att sponsra klubben, det finns bra med pengar att hämta här för alla inblandade.

  • C skriver:

   Men man gör det redan väldigt bra, överlägset bäst i stan tex. Såg att jag lät lite negativ och det var verkligen inte meningen, de gör det otroligt bra. Sen vill man ju även ha med företagen där ägarna inte är så hockeyintresserade.

 4. Pelle skriver:

  Glad att VIK inte värvat en sån diva som Meyer. Men Powell, som förresten är Roes kompis, är en ödmjuk kille som jag gärna sett i VIK.
  Hade inte varit dumt med både Roe och Powell.
  Roe verkar ha tagit offensiva kliv i sitt nya lag.