Mycket mer Konstantin Komarek som kanske är VIK:s största investering: Reaktioner från Luleå, bäst i PP i hela SHL 18/19 i Malmö & två experter om österrikaren

Konstantin Komarek.

10 svar

 1. Mats i Wien skriver:

  WTF , är alla skatteexperter plötsligt, vi ska diskutera Sport inte ekomomi, lägg av, cool 😎
  Alt blir bra

 2. Hansomvet skriver:

  Jag hade kanske hellre sett JW för typ 80k netto i månaden även om han är ganska mycket äldre än när han tidigare var i gulsvart. 140k i månaden för Komarek i HA, då ska man vara top 3 av alla spelare i ligan och spela 90% av matcherna IMO. Poängen måste inte vara top tre men han måste bära en kedja och hela laget med den lönen, annars är investeringen rätt usel.

 3. Red line offside skriver:

  Får han dubbel lön i VIK jämfört med Luleå eller hur ska man tolka dina siffror?
  Otroligt vågspel för en skadebenägen spelare av NJ o VIK i sådana fall.
  Om han hade 130 000 i månaden i Luleå ger det en årslön på 1,56 miljoner. Men i VIK ska han få 140 000 Euro NETTO på 1 år!?
  Det blir med dagens växelkurs 1,65 miljoner per år och dessutom netto. Om han ska få dem summorna netto så blir det ca 3,3 miljoner per år eller 275000 kronor i månaden före skatt med en skattesats på 50% som förmodligen är lågt räknat. Stämmer verkligen detta Micke?

  • Mikael Norén skriver:

   Det måste ju vara ett missförstånd det med 130K i månaden i Luleå, måste vara 130K Euro netto om året? Sen är ju detta med löner alltid kanske mest spekulationer.

   • Red line offside skriver:

    Hur som haver så blir 140 000 Euro NETTO per år minst 275 000 kr/månad före skatt (varje månad i 3 år)

    Shit som närmast har väl någon varit en tredjedel av det.
    Var ju ett jäkla liv då Jerermy Williams hade 100k/månad

    • Pelle skriver:

     Pratar man ens om nettolön när det handlar om svenskar eller försvenskade spelare? Nordamerikaner tex som kan få andra skatteregler är ju en annan sak.
     Svenssons löneuppgift känns helt orealistisk. Långa avtal med lite äldre spelare brukar betyda en lite lägre lönenivå dessutom. Spelaren får väga lön mot trygghet.

     • Alkemisten skriver:

      Håller med, lägg ned allt snack om nettolön det är som att prata om hur brett en krokodil hoppar….

      • Red line skriver:

       Men det är ju i de termerna med nettolöner de utländska spelarna talar och därmed deras agenter och insiders som MrMadhawk, men visst det blir förvirrande för oss o när det dessutom är i Euros och den svenska pesetas valutan är så jävla pinsamt svag. Vi har blivit riktiga fattiglappar i Europa och världen men folk vaknar inte och fattar ingenting. Vi har typ tappat 40-50% i köpstyrka jämfört med Danmark som ett exempel och liknande med USA och Asien

       • Red line skriver:

        För övrigt är det konstigt att Komarek höjer sin lön när han går ner från SHL till VIK och till råga på det med ett långtidskontrakt – Märkligt enligt mig och förmodligen uppseendeväckande bland de övriga spelarna som är kvar i VIK från ifjol