Hockeyfest väntar på tisdag mot Malmö & Linköping, Växjö…och…Karlskrona?!

Lihagen har verkligen förbättrat skridskoåkningen sedan tiden i VIK.

Om någon ska kunna stoppa farten på Lihagen & Co. i KHK är det nog (trafik?)-polis Per Helmersson. Frågan är om det räcker med laser och böteslapp som enligt Kaptenen ständigt har i hockeybyxan? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Karlskrona fortsätter imponera stort spel- och resultatmässigt då blekingarna vann med 5-3 i Malmö på lördagskvällen. Som Martin Filander antydde tidigt är nog, handen på hjärtat, KHK seriens bästa lag.

De har gått från att vara bottentippade till att nu vara favoriter att ta den första SHL-biljetten. De har i och för sig ingen press på sig som VIK och MIF, men har en otroligt fart, puckkontroll och kreativitet. Fyra jämna kedjor och en supermålis som grädde på moset.

Det finns likheter mellan de snabba resorna som Linköping och Växjö gjort i seriesystemet, där dessa lag sprungit om och förbi Västerås. Det svider såklart i VIK-själen.

Men nu känns doften av SHL starkare än på 15 år. Chanserna för VIK:s organisation att ta eviga platser i den Gulsvarta Hjältedalen har aldrig varit större. Denna årgång av VIK skulle då aldrig glömmas. Filander skulle få en staty på torget (men bara kanske).

När dessutom VIK med lite flyt kunnat vinna med de senaste två jämna matcherna mot KHK ger det hopp. Man såg ju faktiskt i afton hur bra KHK är jämfört med Malmö – det höjer VIK:s två senaste fina insatser mot KHK.

***

Cirklarna sluts och Pelle Bäckman är som alla vet tillbaka i VIK. Senast i VIK handplockade ”Bäckis” Niklas Lihagen från dåvarande division 1-klubben Örebro.

”Det är en spelare som avgör själv om han vill gå till SHL, han har den talangen”, kommer jag ihåg att tränarlegenden sa då Lihagen presenterades.

Lihagen var dock ingen stor succé i VIK. Men ”Bäckis” fick på ett sätt rätt sent omsider då Lihagen nu är en nyckelspelare i KHK..

2 svar

  1. stalle skriver:

    Sjukt imponerad av khk att dom fortsätter tuffa på offensivt när man leder matchen, många lag spelar alldeles för defensivt när dom ligger i ledningen.