Hur ska det gå borta mot AIK för ett VIK med sämre än usel form och bara frågetecken

Vill det sig illa kan VIK (om man inte kan återuppstå) åter bli rejält piskade borta mot seriens bästa lag AIK på fredagskvällen. Frågan är bara lite hur sugna AIK är. För en gångs skull möter faktiskt VIK ett långt ifrån desperat lag, som dessutom är skadedrabbat.

Nyckeln för VIK är om flertalet av målvakterna/backarna/forwardsen kan bjuda på åtminstone anständigt spel och i alla fall inte ge AIK något gratis eller alltför många öppna mål.

Problemet är bara att borta mot AIK brukar VIK:s målvakter och backar få stora skälvan och släppa in puckar från höger och vänster, och ibland sopa in puckarna i eget mål som en VIK-målvakt nästan gjorde ifjol. En annan VIK-målvakt var också ofta extremt olycklig mot AIK borta och släppte några gånger lösa puckar från sarghörnen.

Vissa känner sig nog väldigt små i den stora Kungliga Hufvudstaden men på fredagen gäller att att försöka visa lite karaktär och mod som VIK:are och inte bli alltför rädda och oroliga. Det börjar nämligen bli riktigt tråkigt, jag antar att tabellen är hemsk att titta på just nu.

Positivt i alla fall att Williams och Johansson är tillbaka. Det var nog bra att Williams fick vila, förhoppningen är nu att kanadensaren är fräsch resten av säsongen för en gångs skull.

Sedan verkar Appelgren mjuknat igen efter Almtunadebaclet och signaler i vad han säger är att i princip alla är värda nya chanser. Trots allt. Frågan är om det är mer misstänkt ”snällism” VIK behöver nu? Följdfrågan blir då om det kommer få bort de horribla och själviska utvisningarna som begravt laget?

Under hela säsongen har det varit i princip helt konsekvenslöst oavsett hur odisciplinerad eller svag en spelare varit. Det kan ha bidragit till var laget hamnat.

Man ska tydligen åka dit med 14 forwards, återstår att se om Appelgren vågar vara tuff mot de som inte behagat dyka upp mentalt på de senaste matcherna?

Mest positivt är att det kommer många VIK:are till matchen, bland annat tack vare Patrik Berglunds stöd. Snacka om unikt VIK-hjärta ”Bulan” har!

5 svar

 1. Mr H skriver:

  Idag: Vik ställer upp med ogenomträngligt Karlskronaförsvar, och 5 minuter in i 3.e, så tar Williams pucken i en slumpsituation, kommer fri, och lägger pucken mellan benskydden på målvakten.
  0-1.
  Det står sig resten av matchen.
  Appelgren har lovat nytt försvarstänk i VLT. Det här är en sådan match där VIK ej borde vinna. Då stjäl vi 3!

 2. BZ skriver:

  Vilket dilemma med att välja målvakt. Vad innebär nya försvarsspelet med mer folk i slottet. Räknar man med mer skott utifrån mot sig eller? Koval och Dahlbom skiljer lite i storlek och smidighet. Vilket är att föredra? Hoppas verkligen Appelgren har fingertoppskänslan inför kvällens val.

 3. Patrick skriver:

  Stort av Berglund visar hjärta för klubben. Det är ingen större skillnaden mellan Appelgren och Filanders ledarskap vilket visar att tränar bytet i stort sätt var meningslöst,om dem nu ville få till en förändring vilket antar jag va de dem ville så skulle dem ha tagit in en med en helt annan ledarstil. Tränar bytet var helt förkastligt och har bara rört till de för spelarna. Hoppas och tror på seger ikväll. Det är nu laget behöver allt stöd dem kan få.

 4. Dc skriver:

  Johan – så länge VIK ligger i allsvenskan så lär inte exVIKare komma hem.. pengar och viljan att vara i högsta ligan kommer ju före.. men man hoppas ju i framtiden, inom ett par år… tänk vilket låg VIK skulle få ihop om alla exVIKare skulle komma hem 🙂

 5. Johan skriver:

  Såg på eliteprospects att Niclas Lundgren är på väg till Örebro. Skulle det inte vara bra om Västerås kunde knyta till sig Niclas som har spelat i VIK och som är från Västerås? Lägg en bra summa på honom och få till ett längre kontrakt, VIK behöver bygga laget runt egna produkter och då är ju Niclas perfekt att börja med.