Imponerande förstaperiod av VIK följdes upp av rena Vilda Västern i två perioder mot fräcka nykomlingen Östersund – åtta olika gulsvarta målskyttar

20 svar

 1. Åke Burman skriver:

  Resultatet 8-4 mot Östersund borde ge en signal till ledare och lag. 4 mål i baken allt för dåligt…..men man lärde inget 7 mål i baken mot Modo vidar de stora bristerna. Ett bra lag startar med starkt försvar, som tyvärr saknas helt hos vik. Gå igenom grunderna och bygg laget runt ett starkt försvarsspel!

 2. J skriver:

  Varför spelar inte From? Bort med Kangas och in med From!

  • Bosse skriver:

   Kangas är väldigt bra defensivt just nu. Vi behöver snarare än till kangas än en From som dribblar på chans för tillfället.

  • Pelle skriver:

   Har nog med det defensiva att göra. Kangas behövs i BP också.
   Men lite synd om From som har offensiv potential. Det kommer dock alltid skador.

   • Per-Henrik Wiklund skriver:

    Vad ska paanen skylla på nu. Domaren eller stolpe ut.skrattretande

  • Matte skriver:

   Instämmer med nedan inlägg. Förutom bra defensiv och BP bidrog Kangas mot ÖIK med två assist, varav en med ett fint framtagande av puck i sarghörnet tillsammans med Aronsson, samt en ytterligare giftig passning i slutet av matchen. Det finns andra som inte bidrar med så mycket

  • Matte skriver:

   Instämmer med nedan inlägg. Förutom bra defensiv och BP bidrog Kangas mot ÖIK med två assist, varav en med ett fint framtagande av puck i sarghörnet tillsammans med Aronsson, samt en ytterligare giftig passning i slutet av matchen. Det finns andra som inte bidrar med så mycket

 3. Hejsan skriver:

  Aronsson imponerar mer och mer! Grabben slutar aldrig köra, måste vara sjukt frustrerande och möta. Stenhård vid sargerna 🙂
  Cheers (cheek+Speers) växlar båda upp 🤩
  Salminen är ren och skär klass.

 4. Kalle skriver:

  Underhållande match och kul med mycket mål. Lättande att se många olika målskyttar.
  Förbättringspotential:
  PP!
  DG (börjar bli tjatigt, men det är ju inte speciellt motiverande för t.ex parkonen att dg inte är möjlig att flytta från pp..)
  JG
  Jansson, varför inte prova honom som forward… sett andra som skrivit om det. Helt klart där han har sina styrkor. Sen satsa på att få in en bättre back.

 5. MackanJkpg skriver:

  Imponerad av Trevor Cheek, gör poäng, skymmer målvakt, tjafsar vid varje avblåsning – precis en sådan lirare Vik saknat

 6. Musse skriver:

  8 mål och 3 poäng var kanon, gör att kanske fler som inte går så ofta kommer tillbaka idag. Annars var jag imponerad över Östersund som flyttade fötter och pucken snabbare än oss. De vann också de flesta närkamper. Paananen förklarade bytet mellan DG och Alex att det är för att få Lukas mer i skottläge. Låter ju vettigt, hittar han tajming och självförtroende så är det ju vårt vassaste vapen. Efter gårdagens match så hävdar jag fortfarande att det är en klassback vi behöver förstärka med före en forward.

 7. HockeyFarsan skriver:

  Lyckliga? PUCKLIGAN! Ska det vara.

 8. HockeyFarsan skriver:

  Tycker Gunarsson är oerhört överskattad i förhållande till vad han får ut på isen. Micke, hur många gånger har du haft med Gunnarsson i lyckliga sen han kom till Västerås? Med tanke på kostnad,förtroende och hype så borde han prenumerera på en plats där.

  • C skriver:

   Vi är fler som upptäkt det 😎

   I ett topplag i HA är DG är en stabil back i 5-5 that’s it.

   För övrigt var hemmastå matchens lirare igår. Otroligt bra.

 9. Jan Malmberg skriver:

  Håller med ang. målvakts spelet 3 målvakter som inte var bra! J.G.Ingen SHL målvakt i dagsläget. Om man ska prata om stjärnmålvakt kolla på Daniel Marmenlind mot Rögle sista perioden,klass målvakt. Oavsett vem som står idag så måste målvaktssidan upp idag mot Modo. Annars upp ryckning av Cheek kedjan alla tre målskyttar. Frycklund kedjan sämre poängmässigt igår. Undrar om och när det blir ett fullsatt Arena i Västerås. Kul med speciellt med tjejer i massor som strömmade upp på ståplats igår, är väl gratis under 17 år nu annars är väl inte fredagar någon publikdag i Västerås!

 10. Emme skriver:

  Nä, JGs målvaktsspel var närmast smått uruselt i går. Men ja, en målvakt är ingen bra målvakt utan backar som ställer upp för honom.

 11. Örjan skriver:

  Byt plats på Lunsjö och Zetteberg
  Tycker Zetterberg inte får ut ett skit
  Har kropp att spela fysiskt men näää petar lite med klubban och försöker han proppa blir det fel och stor risk för onödiga utvisningar
  Så VÅGA Pannanen att sätt ner han i fjärdekedjan
  Sen måste backarna snäppa upp sig rejält
  Tycker Kangas gör det riktigt bra
  Och Frycklund drar på sig en onödig utvisning IGEN
  Pannanen har en hel del att fundera på inatt inför morgondagens match mot MoDo
  Tror om jag var tränare skulle kasta in Ian i målet
  Torsk imorgon med JG i målet kan rubba hans självförtroende och det är inte bra
  Tycker han lämnade flera farliga returer ikväll
  Så in med Ian imålet
  Byt plats med Zetterberg och Lunsjö
  Och fundera på att ta bort C på Jansson
  Sen han fick det tycker iaf jag han blivit sämre
  Känslan att han överarbetar många gånger för han är kapten
  Inte det enkla spelet han hade förut när Fredda var kapten