Ska vi se 1-7 då MoDo med Karlin på alla plan åter skåpade ut VIK med Paananen som en isolerad händelse eller något annat – det är den stora frågan…

Skedung åkte på en ful smäll domarna missade. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

47 svar

 1. Tränarbyte skriver:

  Något nytt om läget i VIK, har styrelsen agerat?
  Är Paananen inskriven på arbetsförmedlingen nu?
  Ersättare?
  Ny målvakt?
  Ny back?

  • C skriver:

   Sparkar man tränaren efter 4 matcher får man nog svårt att hitta en vettig ersättare då tålamodet i en sådan klubb är noll. Lite mer tid än så får vi allt ge. Däremot att stärka båset med ett erfaret namn skulle nog alla må bra av. Någon som kan coacha PP och vara bollplank åt Paananen skulle vara på sin plats.

   Ny målvakt behövs verkligen inte då vi har seriens bästa redan. Sen hade väll en match i helgen för JG räckt bra.

   Back hoppas jag att Z jobbar stenhårt på att få in. Här är VIK alldeles för tunna i båda riktningar.

   • Nytränare skriver:

    Efter 4 matcher?
    Paananen har stått i båset över 200 matcher dom senaste åren som coach.

    Återkommer när jag sett Ian stå i mål gällande om VIK har seriens bästa målvakt.

 2. Jan Malmberg skriver:

  Läste nu i VLT om Tommy Salo(hans memoarer) att Mikael Lundström bytte ut honom i andra matchen mot Djurgården fast dom vann med 5-2 i första kvartsfinalen ( VIK vann ju även Elitserien 1993) Mats Ytter fick stå=torsk! Idiotiskt när Salo frågade varför han inte fick stå sa Lundström att han skulle sparas till tredje matchen. Tommy Salo senare NHL målvakt i 10 år. När Henke inte fick stå i Rangers var det väl om han spelade dåligt. Som jag alltid sagt varför byta ut en vinnande målvakt. Mats Ytter fick ju jobba som polis i Rocklunda hallen inte i NHL! Men nu är inte JG vinnande målvakt 11 insläppta mål på 2 matcher. Ingen Marmerlind som räddade Malmö i tredje perioden mot Rögles utspelning. Nu ser ju Red Hawks bäst ut inte som tippat av ”experter” bottenlag. Ända obesegrade laget hittills om dom vinner två häng matcher ligger dom minst 5 poäng före Skellefteå och är Etta i SHL( nu tvåa) Malmö ett lag med tre brödrapar bla.som ser förbannat bra ut( det gör INTE VIK just nu Tyvärr)”Jag blir Avundsjuk”😨

  • C skriver:

   Det som inte står i den artikeln är att Fredrik Nilsson blev illa knätacklad i första kvartsfinalen och inte kunde spela match 2 och 3. Lite som att VIK skulle tappa Fryklund idag fast Nilsson var landslagsmässig då.

   Sen stod ju Salo match 3 på hemmais som VIK förlorade men det glömde man visst bort att ta med. (Kvartsfinalen var bara bäst av 3 på den tiden).

   • Petri skriver:

    Nja, det var väl Magnus Jansson (DIF) som trippade Fredda som i sin tur gled in i sargen som en torped och skadade nacken. Han fick aldrig riktigt ordning på nacken i USA, varför den karriären tog stopp. Har för mig (men kan minnas fel) att Magnus Jansson själv bröt nacken nacken under en match någon säsong senare… Karma!

    • C skriver:

     Ja man minns ju lite olika 😎. Jag var rätt säker på att det var en spelare som hette Mikael Magnusson i DIF som tacklade Freddan med knät och att Freddan sa i VLT dagen efter att det kanske är så som Magnusson tacklar men jag vara 11 år när det hände så skulle knappast ta gift på att jag har rätt… Skadad blev han iallafall och någon med Magnus i för eller efternamn var förmodligen inblandad.

     Angående målvakterna så spelade VIK 40 matcher i serien och vann den samma. Salo stod 24 matcher och Ytter 16 så Ytter var knappast någon dålig målis eftersom han stod nästan hälften av matcherna i ett lag som vann serien.

     Var nog fullt rimligt att låta dem dela på istiden även i slutspelet.

     • Petri skriver:

      Haha!! Hur blev Freddan skadad? Hjälp oss!
      (Blir osäker nu när du skriver… 😂🤣)

      • Pelle skriver:

       Haha, alla minns olika. Visst var det väl axeln han skadade? Den skadan förstörde hans NHL-karriär, eftersom den höll i sig i flera år.
       Jag minns iaf att tacklingen han fick var väldigt hård och vårdslös och skapade vrede hos alla VIK-supportrar. Jag vill minnas att DIF:aren tog många skär före och kom med väldig fart. Fredrik var förstecenter i VIK och dessutom kanske bäst i landslaget en tid. Han gjorde iaf en landslagsturnering där han dominerade tillsammans med Juhlin.

       Fredrik Nilsson var ju den enskilt främsta orsaken att VIK vann elitserien 1993, och utan honom så blev laget mycket sämre.

       • Musse skriver:

        Du har rätt det var axeln. Den fick senare opereras. Och det var Magnus Jansson, hans farsa var en känd tränare på den tiden. I AIK bla om jag inte minns fel. Och även kommentator efter det. 😉

      • Pelle skriver:

       Vill tillägga att Salo har en tendens att tycka synd om sig själv. Han verkar vara en sympatisk person, men han får sluta med att älta saker som hände för 20-30 år sen. Han måste gå vidare med livet, annars kommer det att gå illa för honom. Ni vet ju varför.

     • Petri skriver:

      Mikael Magnusson klingar ju också sjukt bekant… 😁

   • Icing skriver:

    Och Fredda Nilsson blev axelskadad efter en vårdslös tackling i ryggen av grisen Magnus Jansson…
    Rätt ska vara rätt…

    • Petri skriver:

     Du har rätt!! Axeln var det… Men visst flög han in i sargen ock skadade den? Jag vill minnas att jag stod nära ingången till typ ”bortaklacken” idag och han flög in i sargen ca 5 meter framför mig.

 3. En som tycker om hocky skriver:

  Att Josh Dickinson blev värvad till MoDo är mycke tack vara vännen Riley Woods. Dom två har spelat med varandra tidigare.

  När det stod klart att Sam vigneault var klar för HV71, så påbörjades jakt efter hans ersättare och då fick Riley vara med i den processen, att hitta hans nya kedje kompis.

 4. Örjan skriver:

  Bara konstatera det här kommer aldrig att hålla i längden med sponsorerna att dom öser in pengar i VIK och det år efter år blir som bäst en topp 3 plats
  Vi går troligen mot väldigt ovissa tider vilket troligen gör att företagen kommer vara tvungna att prioritera annat och kanse inte kan sponsra i samma utsträckning som idag
  Och med uteblivet resultat nu kanse dom struntar i det helt
  Så är nog dax att byta sportchef och tränare rätt snart
  För att visa att man vill något från föreningen

 5. Kent skriver:

  Sorry! Jag vet att han är i Oskarshamn men såg Malmö möta Brynäs på TV när jag skrev och då blev det Malmö där Filander ju car tidigare ha ha. Nåväl…jag inte på att man ska ropa på coach/tränarbyte fyra matcher in på säsongen.

 6. Onside skriver:

  Tydligare kan det inte bli. Man såg direkt vilket lag som hade en egen spelidé, bra PP och bra BP och en tanke om vad man skulle göra hela tiden. VIK bara malde på i samma ”går det så går det” utan några ideer eller försök till att ha en plan B.

  Varför spelar JG varenda eviga match. Det var ju ett perfekt läge för att låta Ian stå hemma mot Östersund, en match som man ska vinna ändå för att ha en utvilad JG till Modo matchen.

  Men Nej man har inte lärt sig någonting att man inte kan köra slut på en målis o låta denne stå varenda match (det fattar väl vem som helst) Och varför inte ett mv byte vid 0-3 eller åtminstone 1-4 för att väcka laget?

  Det här håller inte o det såg vi redan förra säsongen och det är inte den minsta skillnad till att något skulle vara annorlunda i år, tyvärr. Alla kan se det

 7. Kent skriver:

  Sluta tjata om att byta ut tränarna. Välbetalda spelarproffs ska se till att toppa i varje match på eget ansvar! Samma visa när Filander var tränare här. Han står nu stabilt i Malmös SHL- bås.

  • Onside skriver:

   För att han har skaffat sig erfarenhet och för övrigt är han coach i Oskarshamn 😉
   När det gäller spelarna så spelar det ingen roll hur bra spelarna är om dom inte coachas rätt ihop och med en bra spelidé

  • Hockeyfan skriver:

   Det är HA vi snackar om, det är inte en super proffsig liga. Vissa spelare har till och med civila jobb utanför hockeyn. Och även lag i NHL, premier League etc har sämre dagar. Oavsett hur proffsiga dom är så är dom fortfarande människor och kommer inte vara på topp varenda match. Snarare så går det inte att vara på topp i varenda match.

  • Rune skriver:

   Filander har varit i Oskarshamn två år, inte Malmö.

 8. Hockeyfan skriver:

  För en person som inte håller på VIK så blir det rätt uppenbart att Västerås inte har en förening som är redo för en seriös SHL satsning. Speciellt den sportsliga ledningen med Zetterberg & Paananen i spetsen är för svag om SHL är målet. Känns lite som att dom två har tagit VIK så långt dom kan, nu krävs det personal byte för att ta nästa steg.

 9. Affe skriver:

  HV71 hade en dipp mot VIK förra säsongen! Då hyllades VIK för sitt vägvinnande spel, VIK fans började snacka SHL, medan HV71 fans ville sparka tränare och spelare, dock var det HV71s dipp som fick VIK att se bättre ut än vad de var! HV71 gick upp, &VIKs drömmar stannade vid kvarten…

  Så tycker jag liknande om denna match, VIK har inte kommit igång, rejäl dipp och det får MoDo att se ut som ett SHL lag. Sett till MoDos tidigare matcher så läckte de som såll likt VIK. MoDo fick till sitt spel mot VIK och lyckades hålla det medan VIK går rejäl kräftgång!

  Sveriges nytillträdde förbundskapten sa att spelidé och taktik inte spelar så stor roll, det viktigaste att få till är inställning och karaktär hos spelarna varje gång de kliver på isen… När du värvar för mycket och varje gång du värvar riskerar du att nollställa lagets sammanhållning. Riskerar att laget inte får kemi, för det tar tid för spelare att förstå och sätta sin roll i laget. Att hierarkin växer fram och accepteras för att laget ska fungera… är otroligt viktigt!

  Många gånger som lag gått upp har de inte kunnat beskriva vad de gjort men de kan peka på en specifik händelse, efter en dipp eller efter katastrof resultat att något hände just då med laget, att samtliga klev in i bubbla och de bara började att hitta vägar att vinna…

  Jag hoppas att VIK efter detta får det bränsle som laget behöver för att hitta till bubblan och hitta vägar att vinna utan att falla ihop likt matchen mot MoDo

 10. kaLLe aNKa skriver:

  Björklöven söker också efter en ny center som ska ersätta Fredrik Andersson.

 11. Smaltglass skriver:

  Dax att ringa Peter! Han kan köra dubbla tjänster som sportchef och huvudtränare resten av säsongen tills man hittat en kompetent sportchef.

  Sponsorer öser in pengar just nu (är känslan) dax att agera och förvalta förtroendet om man vill behålla dom framöver. Vart är styrelsen och hur är deras tålamod!?

  https://www.eliteprospects.com/staff/1452/peter-andersson

 12. Musse skriver:

  Undrar hur det ser ut i Lövens blogg, är kommentarerna lika starka där om tränarbyte? De satsar ju hårdare än oss och har en sämre start, dessutom mot svagare motstånd.
  Tunga ben och trögt i tanken hos de flesta så förhoppningsvis nedtränade. Men något måste göras åt backsidan. Tappade räkningen på hur många bakåt Jansson/Jardeskog var inne på.
  4 matcher och 6 poäng är väl ingen katastrof. 48 matcher kvar. Bra förresten att bloggen var sen, annars hade det varit sjuttioelva ytterligare negativa inlägg från frustrerade individer.
  Bara för killarna att bryta ihop och komma igen!

  • Mathias skriver:

   Fast löven skickade ju Wallson i deras shl satsning när det inte gick bra, man lät t.om. tongivande spelare som Hutchings sitta på läktaren ett tag och att säga något annat än att det lyckades jävligt bra går inte.

   • Musse skriver:

    Men inte efter 4 matcher. Det var väl efter typ 40. Fattar inte hur man kan vara så negativa efter två förluster och två vinster. Larvigt….

    • Mathias skriver:

     Hur många matcher ska man vänta tycker du? Ska man börja om efter halva serien med ny tränare eller när tycker du det är läge? Vi uppnådde ju inte våra mål på hela förra säsongen så för mig har det gått ca 100 matcher inkl försäsong och man har fortfarande ingen kemi alls, i alla fall inte om du jämför basen i löven ex som också får behålla stor det av truppen varje år. Du kanske tycker man ska avvakta tills efter 2024 eftersom det är rätt solklart att vi inte går upp, dock blir det utan denna ekonomi från sponsorerna.

     • Musse skriver:

      Jag väljer att vara optimistisk och tror att vi kommer att göra en bra säsong efter våra förutsättningar. Djurgården, MoDo och Löven har ju betydligt starkare ekonomi än oss, så att realistiskt tro att vi tar Shl-platsen är lite väl optimistiskt. Men hoppas kan man ju alltid….🙏🏻

 13. Jan Malmberg skriver:

  Ingen vettig människa kan säga att Patrik Zetterberg värvar rätt när han tar in en spelare som inte gör poäng(Speers). Cheek kan jag väl inte klaga på tror han gjorde 24 mål förra säsongen + många assist Jag har t.o.m spelat typ en blandning mellan innebandy och Inlines hockey mot Popovich och Zetterberg på Tidö- Lindö när en utomhus basket plan invigdes där. Popovich bodde där då.( Jag körde med Inlines och Hockey klubba, Zäta och Poppe tränings skor innebandy klubba. Detta var innan Zäta var Ledare i VIK fd. spelare då. Men såg att Poppe körde runt ön på Inlines tror han spelade i Södertälje då. Han själv kört runt där många gånger. Nu blir det bara hockey i Surahallen tisd. torsd.varje vecka.

 14. Rockis skriver:

  Modo ville behålla pucken inom laget hela tiden och spelade fyndigt och rörligt. Vi kastade istället iväg pucken okontrollerat o föll tillbaka till gamla synder med dumphockey o ner i rundlarna. Våra backar klarar inte av rejäla uppspel utan blev stressade gång på gång av deras höga check. Precis som Micke skriver. Det ska man kunna lösa på denna nivå. Därmed ramlade vi ihop som ett vingligt korthus. Framåt blev enmansattacker enkelt uppkäkade av ett samlat bortaförsvar. Hockey handlar om att hjälpa varandra och agera tillsammans. Gör om gör rätt. Skärpning. Vi är med er. Vi kommer igen.
  Forza Gulsvart 💛🖤

 15. Ny tränare skriver:

  Jag har gått på hockey sen tidigt 90-tal och kommer fortsätta göra det även efter denna bedrövliga förlust. Det var inte snyggt grabbar..
  Jag såg fan 80-åringar igår på städdagen där jag bor som tog i mer med sina krattor än ni spelare gjorde med era dyra klubbor från kina.

  Till saken. Bara 3 matcher spelade varav mot 2 topplag. VIK är i klasser under.

  Börja med att avskeda tränarna och fråga Zetterberg om han tror han kan värva fler bra spelare. Alternativt ha kvar Paananen som hjälptränare. Alla på läktaren ser ju att Paananen inte kommer lyckas ta VIK till SHL, ge han hjälp styrelsen, han kan bli duktig tränare med mer lärdom av en vid sidan om sig.

  DG? Varför är inte han extraback.. Punkt. Stärka upp med ny back.
  Ska inte VIK skaffa ny målvakt? Han lever på gamla meriter.

  När klubben går ut med höga krav om SHL, får dom räkna med kritik när det startar likadant år efter år.
  Tippar VIK på placering 6 om inget händer.

  Positivitet, det finns fler tränare, fler spelare , fler målvakter att hitta samt att det är många matcher kvar.

  • Gulsvart Nittonhundratretton skriver:

   Gunnarsson lär ju inte vara särskilt nöjd själv över sin tid i klubben. Kanske skulle han själv tycka att det vore skönt med att lägga skridskorna på hyllan? Vore bra om klubben kunde frigöra kapital där och kanske ge honom en annan roll i klubben?

   Vad gäller Paananen så är inte han rätt man att ta klubben till SHL, och jag tror faktiskt att majoriteten av alla VIK:are är inne på samma spår. Ska klubben ta nästa kliv och kanske ytterligare något kliv så behövs en ersättare. Det är jätte tråkigt då han verkligen brinner för uppgiften och har ett hjärta för klubben. Det är verkligen det.

   Men nu har VIK som målsättning att nå SHL senast 2024, sponsorer har satsat mycket pengar precis som många av fansen. Kommer man ingen vart så har dem styrande en skyldighet att agera.

 16. Bozo skriver:

  Gav helt upp SHL2024 och snudd på hela mitt engagemang förra säsongen då det visar sig att Z och Paananen blir kvar. De har i bästa fall presenterat godkänt sedan den fantastiska nykomlingssäsongen men det som värst är att trenden är starkt negativ i förhållande till budget. Stackars sponsorerna som gått in mer helhjärtat på sistone.

  0p mot BIK och DIF och styrelsen måste agera kraftfullt för att SHL2024 inte ska ta slut på riktigt redan innan jul 2022.

 17. Rob skriver:

  Det är dags för Z att ta sitt ansvar och kliva av ifrån sportchefsrollen. År efter år med dåligt värvade spelare som inte gör att Vik lyfter och blir bättre. Om det är dålig scouting eller om hans nätverk inte är det bästa får jag låta vara osagt. Men det här håller inte för en SHL satsande klubb.

 18. Marko skriver:

  Jag var på plats för första gången sedan säsongen -97/98 när Jan Snopek gjorde sin debutmatch.
  Känner mig lurad och det blir inga fler matcher på plats för egen del efter detta.
  Vik började bra precis som Mikael skrev men sen var det dåligt mer eller mindre resten av matchen. Enormt mycket duttande med puck, sorterade fel och annat. Minns ex en situation där en av backarna tryckte på i sarghörnet i anfallszon med 3 Modoiter samt en av våra forwards. Helt plötsligt lämnar backen situationen vänder hemåt men då vinner Modo pucken o vänder spelet.
  Jag anser inte heller att Modo var alltför bra men pga av VIK så såg de bättre ut än vad de var iaf under denna match.
  Det bästa med matchen var VIK klacken, fint och se stödet men synd att de flesta spelare inte ger tillbaka.

  • VIK skriver:

   Går man på en match var 25e år kanske man ska hålla igen med kritiken?

 19. Jan Malmberg skriver:

  Ledningen i VIK har väl inte ”modet efter modo matchen” att kicka Paananen. Eller så tror dom fortfarande på honom. Det var skämmit att se VIK igår inför Modo klacken. Säger inte mycket att slå bottenlaget Tingsryd t.o.m. Almtuna vann med 5-1, eller nykomlingen Östersund. Det är mot Djurgården och Modo Karlskoga Björklöven och nu även Kristianstad dom ska visa klassen om VIK vill upp i SHL( just nu ett Mirakel om det skulle hända)😣😫

 20. Patric skriver:

  Spelidé saknas, pp och defensiven under all kritik, dax att kankse byta huvudtränare . Tycker man sett detta mönster efter Pannanens första säsong i HA . De håller inte. Shl 2024 känns i nuläget långt borta .

 21. Olli skriver:

  Bra analys Mikael! Tycker det är dax redan nu att flytta upp Bergman med Fryck och Z, de fungerade iallafall förra säsongen. Och med detta sagt så kommer vi närmare ett underbetyg till vår sportchef och hans spetsvärvningar. Märkligt att man efter en hel försäsong och 4 matcher in i serien fortfarande inte hittat en enda kedja som har kemi!

 22. Viiik skriver:

  DG tjänar ca 85k i månaden. Dvs lite över 1 mille per säsong. Dyra pengar när han är så inkonsekvent.

 23. Kjell jansson skriver:

  Jag såg matchen på plats och Modo är ett mycket bra lag som säkert är med i striden om SHL platsen i vår .Det är en lång säsong och det är ingen skam att få stryk av ett mycket bättre lag,men det såg inte bra ut sista 40 minuterna igår kväll. Stora delar av hemma publiken gick hem i 3:e perioden och det är en varningssignal om något i dessa kärva ekonomiska tider då plånboken blir tunnare för många supportrar.
  Valuta vill alla ha för sina pengar.

 24. Kent skriver:

  MoDos mycket kompetente tränare Mattias Karlin hade gjort hemläxan och läst av vik. Hemmalaget har svårt mot lag som möter dom högt i banan. Samma sak såg vi ifjol. Ett mostånd som orkar och kan stressa vik högt skapar oro och förvirring i laget.
  VIK behöver hitta en annan spelvariant när man möter lagen som spelar så!

 25. Jonas Fridlund skriver:

  Jag har tvivlat på Paananen länge i denna SHL satsningen, tycker inte att han är rätt man vid rodret helt enkelt.
  Han har ju varit med ett tag nu och tycker att han är lite tafatt i vissa situationer…
  Men det är ju mitt tycke…🤔

  • Ebert skriver:

   Jag är inne på samma spår. År ut och in diskuteras vilka nya spelare som ska in till jul och lyfta laget. Mer sällan diskuteras om tränaren är rätt man att få ut det som krävs ut spelarna. Likaså diskuteras alltid Paananens förmåga att ha olika gameplan. Svaret verkar vara nej för bra jag lyckas alltid neutralisera VIK då man uppenbart bara har ett sätt att spela.