Inför Almtuna med en koll bakåt på personlig statistik (Younan kung) de senaste fem-tio omgångarna då VIK varit i absoluta toppen

Hetta är väldigt het och är han redo att göra en resa som Östman i att gå från Ettan till att bli en stjärna i HA? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Ett formstarkt Västerås måste snabbt ladda om efter segern mot Södertälje i onsdags. Detta då Almtuna väntar på fredagskvällen för en ny hemmamatch.

VIK är faktiskt mest formstarkt i hela HA sett över de fem senaste matcherna med 12 poäng och 16-7 i målskillnad. Sett över de tio senaste matcherna ligger VIK tvåa i formtabellen med 21 poäng, endast Oskarshamn är bättre med 23 poäng.

Almtuna är inte riktigt lika heta och ligger tia i formtabellen med sex inspelade poäng de fem senaste matcherna. En seger och starkt spel mot Leksand följdes upp av en mindre bra insats i Karlskoga senast:

– Det var alldeles för dåligt närkampsspel och vi spelar inte klart situationerna på banan. Något som vi gjorde jättebra mot Leksand, men som inte alls var med oss idag, sa andretränaren Martin Gudmundsson efter Karlskogaförlusten till Almtunas hemsida.

***

VIK är som sagt oerhört formstarka senaste fem-tio matcherna. Bloggen kollar här hur spelarena levererat senaste fem och senaste tio matcherna. Något som står ut?

Match 10-20:

Intressant hur Alex Younan har vänt sin säsong efter petningen. Nu har han dubbelt så bra plus/minus (+8) som näst bäste back, Appel (+4) de senaste tio matcherna (!). Första nio matcherna hade Younan -7…

Vi ser ju att Östmankedjan är stekhet. Skedung har dock tappat och det vägrar släppa för Benker. Hetta är het med många poäng de senaste matcherna.

Jesper Johansson är en fjärdelinaspelare som också kan göra lite poäng och är på väg att göra typ 8+8 för 16 poäng över 52 omgångar, det vore otroligt om det höll i sig. Snacka om bredd där.

1 svar

  1. Pelle skriver:

    Tycker att Skedung ändå gör massor av bra saker. Om jag minns rätt så är det väl ofta han som ger Wikman bra lägen. Men eftersom Wikman (tillsammans med Benker) hör till dom största målsumparna i laget så märks det inte i statistiken. Wikman har väl inte varit den målskytt som man hoppats på. Han agerar mer som en typisk 4:e linaspelare. Mycket energi och skridskoåkning, men avslutar med för dålig skärpa. Hetta borde däremot inte spela i fjärde, han är ju en producerande spelare.