Inför Asplöven-VIK Hockey: Hockey på nya breddgrader

VIK Hockeys femte och mest meriterande seger denna säsong kom i hemmamötet med Leksand. Som VIKare är man ju van med snåla och tajta möten med dalkarlarna, men senast gick mycket precis som vi hoppats på för våra Gulsvarta. Imorgon gör VIK Hockey något man aldrig gjort förut – spelar hockey i Haparanda.

Foto: Rune Åhlén

Motståndaren: Asplöven

Haparanda har väl egentligen aldrig förknippats med hockey – inte ens i Norrbotten. Lag som Luleå, Skellefteå och Modo tar och har alltid tagit all plats i media. Till och med i Haparanda har hockeyn kommit efter nyheter om bandyn och tjuvfiske i Torneälven. Men med Asplöven i Allsvenskan så kanske läget förändras både i Haparanda och Norrbotten.

Asplöven har i vilket fall gjort en klart godkänd insats efter att ha kommit igång väldigt sent med sitt lagbygge inför säsongen. Precis som VIK Hockey så fick Asplöven sin allsvenska plats till skänks eftersom Borås i det här fallet hade trassel med sin ekonomi.  Norrbottningarna har precis som VIK spelat tio matcher och lyckats dra ihop elva poäng. Ingen vidare utdelning kan tyckas, men efter förutsättningarna så är det ett klart godkänt resultat.

I truppen som inför året förändrats ganska mycket, återfinns flera gamla bekantingar som Per Hållberg, Lucas Sandström och Conny Strömberg för att nämna några. Själv har jag åkt och kollat på VIK Hockey när de hade bortamatch i Boden, men mig veterligen så har VIK Hockey aldrig (?) spelat så långt upp i Norrland som Haparanda tidigare.  Kunniga läsare får gärna meddela om jag har fel.

Brady Leisenring blev poänglös senast. Ändå ligger amerikanen först i VIKs interna poängliga med 12 poäng efter 10 matcher.

VIK Hockey

Centralens nya unga lysande skribent Jesper Jansson, avslutade sin senaste artikel med följande ord:

”Tisdagens match kommer jag inte glömma i första taget. Den innehöll allt och lite till. Fullpackade läktare, nerver som inte var kontrollerbara, tifo och skönsång från klacken. Och självklart ett gäng gulsvarta stjärnor med två stycken som lyste lite extra”

Självklart hoppas vi på ett fortsatt bra spel från våra Gulsvarta stjärnor. I takt med att defensiven blivit bättre och bättre så har även spelet på resten av rinken förändrats till det positiva. Det är flera spelare som tagit för sig och verkligen visat framfötterna, och från Centralens sida hoppas vi att det är en början på något stort. Framöver hoppas och tror vi att det är flera om kommer lysa lite extra.

Enligt VIK.se flyger laget upp till Kallax flygplats i Luleå i morgon och åker vidare med buss till Haparanda. Västeråsarna dras fortfarande med skador och Christian Hägg från juniorlaget har fått komma in i A- truppen för att backa upp. Kenneth Bergquist, Viktor Mårtensson, Marcus Jonsson, Christoffer Björklund, Per Helmersson, Marcus Eriksson, Fredrik Johansson, David Lundbohm saknas fortfarande av en eller annan anledning.  Förhoppningsvis är grabbarna på väg tillbaka… återstår att se vilka som tänker kriga sig kvar i uppställningen.

Matchtips: 2-6

4 Responses

 1. Fredde skriver:

  2-6 va kanske inte så tokigt tippat ändå!.. ”nästan” rätt 🙂

 2. Bästerås skriver:

  2-6? Haha, ja man kan ju drömma. Blir nog jämnare och svårare än vad folk tror.

 3. Henke_H1978 skriver:

  Har inte VIK mött Team Kiruna innan de degraderades? Eller är jag ute och cyklar? Kiruna är i alla fall betydligt nordligare. Sen är skillnaden på Happis och Boden ju på nästan samma breddgrad.

 4. Samuel skriver:

  Danne

  De flyger imorgon bitti till Luleå och åker buss vidare därifrån. Tror planet lyfter vid 9 tiden.