Inför Karlskrona-Västerås: Tuffast möjliga start efter landslagsuppehållet när Västerås ställs mot ett av seriens bästa hemmalag

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Efter en veckas speluppehåll är det dags att återgå till det som betyder någonting. Bortamatch mot seriens kanske starkaste hemmalag väntar när Västerås tar sig ner till Karlskrona för att försöka knipa åt sig tre poäng och skapa ett bättre läge i tabellen. I dagsläget är det tolv poäng upp till andraplatsen som Mora innehar, med en match mer spelad.

Det avslutade landslagsuppehållet innebär inte bara att det återigen är dags för seriematcher, för Västerås innebär det också en ny spelare i truppen. Jan Urbas ansluter och spelar förhoppningsvis redan ikväll. Det är dock lite osäkert då slovenen haft känningar av en skada och stod över den sista matchen med landslaget.

Urbas eller inte Västerås har kapacitet för att vinna den här matchen precis som man har med alla andra matcher. Conny gör assisten, Johner och Williams delar broderligt på att slå puckarna i nät och vi väntar bara på att Montpetit, Davidsson och Frycklund ska få sin islossning. Det här laget har visat på senare tid att det finns gott om vinnarmentalitet som också kan generera poäng. Det gäller nu bara att den återigen kommer fram och ger en snabbreplik på Moradebaclet.

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Västerås har tydligen lite problem med sjukdomar och Filander kan därför behöva laborera om en aning i kedjorna. Vilka som blir frånvarande och vilka som får fylla ut är fortfarande oklart, det står dock klart att Fransson vaktar kassen.

Karlskrona gick senast på en nit borta mot AIK då de fick se sig besegrade med siffrorna 5-2. Det ska understrykas att det var på bortais eftersom Karlskronas statistik på bortais kontra hemmais är som natt och dag. Tre raka bortaförluster i jämförelse med fyra raka hemmasegrar talar sitt tydliga språk.

Per Hånberg, tränare i Karlskrona, väljer att göra en förändring inför kvällens match och det är att byta målvakt. Fjolårets succémålvakt Patrick Galbraith får stå åt sidan och från båset se på när hans målvaktskollega Timo Leinonen återigen får chansen, Leinonen som förövrigt visat upp imponerande siffror i de matcher han fått chansen. Hånberg behöver även handskas med en ofrivillig förändring inför kvällens match eftersom Jason Walters lämnat klubben för nya äventyr. Det är alltså en centerplats som behöver fyllas i Karlskrona.

1 svar

  1. Jan skriver:

    Almtuna seriens bästa hemmalag.

    Karlskrona får dessutom klara sig utan sin enda spelare av SHKklass Jimmy Andersson.

    Det här ska bara VIK vinna.