Inför Match 3 mot Björklöven: Tre segrar på fyra slutspelsmatcher trots svagt PP, ingen större kemi eller 60-minutare & åter dålig disciplin – hur bra kan det bli för VIK om ”allt” börjar stämma?

42 Responses

 1. Patrik Hidefjäll skriver:

  Nej, jag lägger ned detta med hockeyn för denna säsong. Jag utnyttjar inte min säsongsbiljett. Ingen mening att se detta skit, när spelare agerar för att skada motståndarna, deras tränare bara hånler och domarna tittar bort. Jag vill inte ha med detta att göra.

  • Mr H skriver:

   Patrik Hidefjäll: Det är sorg att se vad Du skriver, och känner. Det här går inte att överträffa.
   Sporten har förändrats. Det här är bottom line. Jag känner igen det, eftersom jag ryckte till vid Rahimis hopp-armbåge. Till exempel.
   Tilltron till sporten fick sig en rejäl tryckare.

 2. UliH skriver:

  Wessner domare igen. Suck… kommer garanterat bli flera situationer man kan diskutera

  • Pelle skriver:

   Har dom ingen ranking på domarna. I slutspelet kan ju inte alla behövas. Samtidigt är ju förstås konkurrensen inte blodig.

   • UliH skriver:

    9 min spelade o två solklara armågstacklingar missade. Bl a en av Rahimi på Albano.

    Tom sopan Lückner säger att de är glasklara.

   • UliH skriver:

    9 min spelade o redan två armbågstacklingar. Bl a en av grisen Rahimi på Albano.

    Wessner blind som väntat

    • UliH skriver:

     15 min överkörning av Lorek. Wessner tittar rakt mot situationen men är blind.

     Tom sopan Lückner säger herregud.

     Blev tydligen 5 min o matchstraff i efterhand… efter videogranskning. Han inser väl själv hur dålig han är o inte kan ducka.

    • Patrik Hidefjäll skriver:

     Ingen mening att följa hockeyn när Wessner dömer, tappade helt lusten efter att han tagit ut två VIK-spelare på ett bräde för att på något sätt påverka matchutgången till fördel för Björklöven.

     • Peter T skriver:

      Va det wessner som tog bägge utvisningarna??
      Jag kan ge dig svaret, nepp, det va det inte.
      Han tog en utvisning på VIK, inte så många på löven heller iofs.
      Ge er nu för fan med gnället på zebrorna,

      • Pelle skriver:

       Rahimi skickade Albano till sjukhus. Domarna dömde ingenting. Säger ju allt. Men det blir väl som efter förra matchen, anmälan och slutspelat för Rahimi på ett långt tag.
       Stråhle är den värsta partiska tränare jag någonsin sett. Värre än Gath.

      • Mr H skriver:

       Peter T:
       Säg det till Jansson och Albano!
       Såg Du matchen?

      • Musse skriver:

       Peter T är du seriös??? Det var den största skandalmatchen av ett domarteam hittills. Rahimi hoppar in en armbåge i skallen som skickar Albano allvarligt skadad till sjukhus. Lunis får en armbåge i ansiktet. Överfallet på Jansson tänker de inte ta för tills de tittar på jumbotronen. Och vi ska inte gnälla på domaren?
       Tog Wessner en utvisning på VIK. Jag kan ge dig svaret, nepp han tog den ena vid dubbelutvisningen och den sista på Cheek. Sen missade han två riktiga överfall som kommer leda till långa avstängningar i efterhand. Du kan ju inte ha varit på matchen om du inte ser det.

       • Mr H skriver:

        Musse: You’re on fire today. Med all rätt.
        Missade Lunsjö själv.
        Rahimi’s hopp-armbåge är det som är mitt enda minne från hela matchen. Det räckte.
        Häng dem högt!!!!

  • Pelle skriver:

   Du fick rätt. Två hjärntrappor blev det.
   Den ena bestraffades inte alls. Wessner skyllde efteråt på att han var felplacerad. Var alla domarna felplacerade?

 3. HockeyFarsan skriver:

  Kommer nog att krävas en hel del focus från Fryklunds sida i kväll eftersom både spelare och coach i Björklöven kommer att ta alla chanser till provokation.

  • Pelle skriver:

   Hoppas Tero är beredd och bänkar honom innan topplocket går.

 4. Stenberg skriver:

  Schilkey två matchers avstängning

  • Pelle skriver:

   Gör väl kanske deras PP något svagare. Men de har många bra PP-spelare. Tex Weigel som slår bra passningar.

  • Musse skriver:

   Det är ju bra att han blir avstängd i efterhand. Men frågan kvarstår hur alla fyra domarna kunde missa den? Han kunde ju ha avgjort matchen i slutet i något av lövens pp, poängkung som han är, hur kul hade det varit. Vi får hoppas på en bättre domarinsats ikväll.

  • Peter T skriver:

   Vad bra, slipper han åka till Bästerås då iaf 🙂

   • Stenberg skriver:

    Notera att match 6 spelas i ABB Arena så Schilkey lär nog behöva dyka här….

   • Pelle skriver:

    Men han kanske hann åka innan han fick beskedet?

 5. Mr H skriver:

  C:
  1. Låt oss säga att Du får rätt i ditt resonemang – att #9 spelar resten av slutspelet.
  Han måste tänka på sin karriär. Ett år till här? Undrar om det inte är så att han kostar i runda slängar ca. 700.000:-. Är det värt det för VIK?
  Den 29 januari blev väl #9 avstängd 3 matcher? Det är rätt nyligen.
  Det är tjatigt det här. Vill inte vara för negativ. Jag kan tro på mycket av det Du säger. Har ändå svårt att känna igen att domarna bara tar när det är en spelare som syns i ett sammanhang. Men Du har definitivt rätt i att det är så det verkar ibland. Det ligger något i det.
  Svensson och Cheek åkte på flera matchers avstängning var och än tidigare under säsongen.
  Går Skedung, eller någon annan center sönder igen – då blir det lurigt mot Löven på den här nivån.
  Blir Schilkey friad – jag då har vi det återigen. Då är det över med domarnas trovärdighet ännu ett snäpp, och de måste förklara sig. (Svaret om någon timme troligen)
  Rahimi t. ex. ska inte komma undan jämnt – vi måste sätta press på domarna vad gäller honom.
  2. Vi skulle kunna ha ett sorts prestations-program där varje poäng ger extra lön i slutspelet. Eller hur? Precis som i VM t.ex. Det kan ju göra att vissa spelare blir extra motiverade. Har inte sett om vissa klubbar har det tänket, eller systemet. Bara en ide’.
  3. Det är pengar som står på spel för VIK – och avancemang i sig. Vi har chans att gå fram lite om de bärande är skärpta. Bara då går det. Det här är det viktigaste argumentet.

  • C skriver:

   Jag håller med dig om att det är
   tjatigt och att spelaren i fråga åter hamnar i fokus av fel anledning. Men jag tror inte att någon här seröst tror att han blir bänkad ikväll pga det som hände senast. Nästa säsongsbygge får vi fundera på sen men med en ny coach som får jobba med Fryklund från start så tror jag det kan bli bra. Dock fokus på löven nu!

   Jag spekulerar ju bara om vilka som blir utvisad dock inte men kollar vi senaste 2-3 säsongerna så minns jag endel fall där VIKspelarna får en 5a och motståndarna inte får nått alls men blir avstängda i efterhand precis som senast. Man glömmer lätt att Schilkey är den som gör den grova förseelsen i matchen eftersom han är den enda som är anmäld till disciplinnämnden men det är Fryklund som diskuteras.

   Det är nog sällan domarna missat att en VIKare gjort nått de här åren och så får vi en avstängning i efterhand.

   Jag har själv dömt endel idrott tidigare och lite omedvetet håller man koll på ”busarna”. Fryklunds förra matchstraff när han försvarade Z i modomatchen i vintras kommenterade Sanny Lindström ungefär såhär. -För mig är det väll så att man försvarar sin medspelare och så är det bra med det.
   En 2a hade nog räckt där. Så vi har 2st tveksamma matchstraff på Fryklund den här säsongen. Kan vara matchstraff, kan vara 2 minuter.

   Så ja.. Fryklund har ALLA ögon på sig nu och får nog inte lyfta ett finger för då åker han ut. Därför får han fokusera på spelet och låta Cheek ta fighterna.

   • Pelle skriver:

    Håller med. Blir ju lite missvisande när match eller game ger 20 minuter också. Man borde väl räkna minuterna man spelar box. Då kanske man får helt andra personer i toppen på utvisningsligan.
    Att Rahimi inte ens fick en tvåa för sitt hårda rapp på Robertssons vader är ju också otroligt. Klart Rahimi får fina siffror då. Hade Frycklund delat ut det rappet hade han säkert fått en femma då också.

   • Musse skriver:

    Nä Cheek kan inte ta fighterna. Han är återfallsförbrytare i disciplinnämndens rullor då han fick en avstängning förra säsongen i KIK för crosschecking och i år för bentacklingen mot Modo. Därför han fick nån extra match för bentacklingen. Så han måste också hålla sig lugn, annars är han avstängd resten av säsongen.🫣

    • Mr H skriver:

     Musse och Pelle: Bra poänger, bra tänkt.
     Det kommer säkert flera anmälningar under seriens gång.
     Vi kanske kan få lite mer flyt nu, i alla fall!

   • Mr H skriver:

    C: Bra skrivet och ärligt. Jag ger Dig att det kanske är något om Z:s försvar. Tänkte mer på #9 ifjol i slutspelet. Nu är det slutspel- det som blir, blir.
    (I andra stycket vet jag inte hur Du menade exakt, eller ordföljden)
    Det är helt klart att VIK börjar – oförtjänt – få någon sorts Karlskoga super-rough stämpel!
    Nu fick Schilkey 2 matcher. Kunde det varit mer? Robertsson kan spela, och det kanske är svaret på frågan. Tur för oss att han är kvar.
    Rahimi och andra ska vara ”under lupp” de också.
    Vi går vidare.

    • C skriver:

     Musse, förstår hur du menar men jag tycker att Cheek har full koll på ”gruffen” efter avblåsning. Han använder inte klubban och crosscheckar eller så utan vet precis vad man får göra och inte och får oftast med en motspelare ut där. Det ska han fortsätta med.

     Mr H
     Jag ser att jag skrivit lite konstigt. Poängen är att det är bara spekulationer från min sida om domaren ser olika på olika spelare.

     Dock så har VIK senaste åren (tycker jag mig sett) haft otur med att man själv åker på 5or och matchstraff i matcherna medan domarna missar motståndarnas 5or och beviset på det kommer när motståndarspelarna blir avstängda efteråt. Som i söndags.

     Nu är det ju ok för vi vann men hade vi förlorat senast och gått miste om 5 minuter i PP är det ju åter ren skandal. Nu snackas det bara om Fryklunds utvisning medan Schilkey fick spela vidare och ingen nämner honom.

     Missar domaren en 5a i serien så får vi inte fördel av powerplay medan ett annat lag får fördel av att spelaren stängs av i efterhand. Då är det riktigt illa.

     Men Fryklund får fokusera på spelet och hålla armar och klubba nere efter avblåsningar.

     • Mr H skriver:

      C: Bra tänkt och förklarat. Vi får hoppas på max disciplin och lite flyt nu.

 6. kent skriver:

  Tero hade ett sista snack med Bergman efter det korta ispasset!? Han vill nod kolla om han är ok för match? Naturligtvis matchotränad men säkert jävligt spelsugen!? Ska bli spännande att se vilka som får förtroende av Tero???? EN parentes är att Bif hade 3 röda tröjor ispasset före Vik????

 7. Kent skriver:

  Ingen rödtröja idag! Bergman och jadeskog med på dagens träning👍

  • C skriver:

   Otroligt bra nyheter.

   Nu är det väll bara Aronsson som är skadad i VIK och han hade knappast tagit plats till ikväll med alla andra tillgängliga. Bergman ger sin kedja en dimension som saknats. Särskilt med det nya ”trapp” spelet för när vi vinner pucken i mittzonen eller egen zon kan han komma med sin fart i kontringar. Det tappar man lite med högra pressen vi spelade med förut.

   Angenäma problem att ta ut laget till ikväll 😎

   • Pelle skriver:

    Tränar Anthon Eriksson? Filip Persson hade jag gärna sett i slutspelet, men han är ju tyvärr borta. Han verkar alla glömma bort nu.

  • Peter skriver:

   Hade varit skönt att få tillbaka både Bergman och Jardeskog ikväll. Då hade jag gärna sett Lindelöf som sjunde. Och att Tero vågat ge Albano en chans i PP.

 8. Skämskudde skriver:

  Lehteräs största utmaning i karriären?😂😂😂😂😂

 9. Musse skriver:

  Tycker att Stråhle har en rätt oskön personlighet om man jämför med Letherä. Man se på Cmore när en besviken men cool Frycklund är på väg mot spelargången så får han retsamma pikar från lövenspelare. Han stannar upp och svarar, då lägger sig även Stråhle i och käftar med Fryklund. Om ni tittar på presskonferensen på lövens hemsida så får Stråle en fråga från en journalist vad som sas mellan dem. Han hävdar att han inte sa ett ord till Frycklund utan till en busschaufför som käftade med hans spelare. Man ser tydligt att det inte finns någon annan än Fryklund där. Pinsamt så står han på presskonferensen och blåljuger, eller så har han en egen ”molgan ”. En bra coach lägger inte fokus på en motståndare på väg ut…..

 10. C skriver:

  Jag är väldigt trött på att Fryklund tar utvisning hela tiden. Otroligt trött. På endast 32 matcher så lyckas han vinna hela seriens utvisningsliga och då är inte ens matchstraffets i söndags medräknat.

  Thomas Paananen har krattat upp det här scenariot åt oss genom att i bland annat i en podd säga att Fryklund behöver få ta utvisningar för att kunna spela sitt spel. Tex Rahimi hade bara 14minuter på 52 matcher i grundserien så det går alldeles utmärkt att spela på gränsen utan att sitta i utvisningsbåset hela tiden.

  Men.
  När jag såg matchen trodde jag inte ens att det var utvisning på Fryklund. Crosscheckingen är inte särskilt hård och lövenspelaren blir nog mer rädd än får ont av den. Stråhle viftar med TVÅ fingrar i båset. Är den 5 centimeter lägre så är det absolut ingen utvisning ens. Nej att ha namnet Fryklund på tröjan är inte så lätt just nu. Frågan är vad som hänt om tex Ludvig Östman gjort exakt samma sak?

  När Schilkey som inte är känd som en ful spelare gör sin slewfoot händer inget. Hade det varit tex Fryklund som fått en lövenspelare att ramla hade nog domarna haft en konferens och kramat fram en utvisning där med. Helt enkelt för att Fryklund är mest utvisad i ligan och då tittar domarna extra och anar att ramlar en spelare runt Fryklund så är det nog nått regelvidrigt som hänt. Mänskligt på ett sätt och fel på samma sätt.

  Kontentan. Spelar Fryklund resten av VIKs slutspel? Ja självklart, det är en ”no brainer” som stor Z skulle sagt. Är också helt säker på att Lehterä har funnit förtroende för #9.

  Måste Fryklund ändra om sitt spel och begränsa sina utfall snarast? Ja, annars blir det svårt att få kontrakt i en ”toppklubb” nästa säsong.

 11. Bozo skriver:

  Det behövs nått förutbestämt stoppord för att väcka #9 när hans hjärna bränner till.