Inför Mora-VIK Hockey; Har VIK äntligen hittat kemin?

Äntligen fart, äntligen fläkt, äntligen seger. Även fast det satt långt inne så kunde Västerås Gulsvarta krigare kämpa sig till tre mycket viktiga poäng mot Södertälje i torsdags.  I morgon söndag så åker VIK hockey till FM Mattson Arena i Mora för kämpa sig till ytterligare tre poäng och en säkrare mark i serietabellen.

Jonte Berg var som pånyttfödd mot SSK. Fortsätter han att visa hjärta mot Mora?

Motståndaren: Mora IK

Mora spelare så sent som i fredags borta mot Djurgården där laget inkasserade sin andra raka förlust.  Djurgården tog tag i taktpinnen redan från start och kunde gå fram till 3-0 innan Mora vaknade. Dalkarlarna gick ikapp till 3-2 innan Djurgårdarna än en gång drog ifrån.  Matchen var enligt rapporter spelmässigt jämn, men trots detta så vann Djurgården tillslut med 5-2.

Mora är ett lag som på pappret bör ligga i tabellens övre regioner, men på sista tiden har resultaten inte riktigt gått den väg som laget eller fansen önskat.  På de senaste fyra matcherna har Mora en målskillnad på 8-16 vilket inte kan kännas roligt för någon med knätofsar.  Sedan Moras utmärkta NHL-förstärkningar åkte hem har laget vunnit 3 av 8 matcher vilket såklart inte bara sätter sina spår i tabellen, utan även mentalt.  För att stävja lagets fall i tabellen plockade Mora in Mikael Zettergren innan transerdeadline. Zettergren som haft det tungt med poängproduktionen i VIK har fått en bra start i sin nya klubb och har på sina två första matcher gjort 2 poäng.  Zettergren spelar dock inte mot VIK.  En annan glad nyhet för alla Mora-fans är att den mycket duktiga JVM backen Mikael Wikstrand har förlängt sitt kontakt med Mora trots att i princip alla Elitserieklubbar jagat honom.  20-åringen som spås en lysande framtid har gjort 22 poäng under säsongen och blir en spelare att se upp med.

Får Gustav Lindvall fortsatt förtroende i kassen?

VIK Hockey

Det var länge sedan som en vinst kändes så skön som den mot Södertälje. Inte bara för att det var ett tag sen VIK la beslag på hela poängpotten, utan även för att det var riktigt nära att Södertälje utjämnade.  För en gångs skull får vi tacka Pirre Schilken från Luleå. (Och det tillhör inte vanligheterna).

I matchen mot Södertälje såg VIK för första gången på länge, riktigt heta ut. Än finns det hopp. Extra roligt är det förstås att det var spelare som fått en undanskymd roll under lockouten som visade sig från sin bäst sida. Leisenring, Kimby och Berg hyllades med alla rätt efter matchen. Det kanske vore en lina att prova tillsammans ?!?

Under flera matcher har VIK sett tämligen uddlöst ut, och det har saknats både kemi och energi men hoppas, hoppas att det VIK vi såg i torsdags är det VIK vi kommer att få se under resten av säsongen. I en intervju med Hockeysverige.se fick Mikael Zettergren frågan hur spelet i VIK förändrades när Backlund och Berglund försvann och även Zettergren är inne på det saknas Kemi i truppen.

– Patrik och Backlund är så pass bra spelare att dom klarar av att producera. Men vi som lag hade ändå problem, under stora delar av säsongen i alla fall, att just göra mål och hitta kemi i kedjorna. Det här höll sig ju kvar även efter att dom killarna försvann.

Det är för tidigt att säga om VIK hittat den kemi som saknats, men om så är fallet kommer avslutningen på säsongen bli rolig.

Matchtips: 3-5