Inför Oskarshamn med unge Lukas Zetterbergs assister på näthinnan

FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Efter den första segern i mannaminne borta mot Pantern väntar ett strå vassare motstånd, dock på hemmaplan, i form av Oskarshamn på fredagskvällen.

Det offensiva spelet har lossnat en smula för VIK och särskilt har passningstempot i power play skruvats upp rejält på sistone. En av arkitekterna bakom detta är glädjande nog 19-årige Lukas Zetterberg.

Efter att ha gått poänglös från sina första 30 allsvenska matcher har det nu blivit två fina assister på de senaste två matcherna. Under försäsongen visade Zetterberg sitt vassa skott. Har man skott, spelsinne och händer är det ”bara” att jobba otroligt hårt så kommer det gå väldigt bra.

Det är tidigt, men kanske har Eddie Davidsson äntligen hittat en spelare i ”Z” att skapa kombinationer med, som #80 gjorde med Dustin Johner?

***

Så här säger IKO-kännaren @snackarhockey från Twitter:

– En del skador och tillbakakallade lån här. Hagelin – hjärnskakning, Källgren – klubbspets i ögat, Björn Karlsson – handskada, Anton Karlsson, Kristoffer Gunnarsson och Pontus Widerström spelar med Frölunda ikväll och saknas imorgon (Karlsson är den som skulle kunna dyka upp, men dom säger att han kommer saknas).

– Poängmässig form och spelmässig form är inte detsamma hos oss, bra utdelning poängmässigt på ändå ganska knackigt spel. Ganska jämnt i laget, den som stuckit ut mest är Källgren som varit oerhört stabil så här långt. Deschamps har producerat bra. Känns som det finns en växel till att lägga i på många håll.