Inför Södertälje, Robin Jacobsson vill stanna & vad ska in mer efter Langkow?

 

Hur hälsosamt är det att sitta still men ändå vara nära maxpuls? Den frågan ställer sig nog många hockeyfans i allmänhet och VIK-fans i synnerhet nu.

På söndagseftermiddagen väntar Södertälje borta i en hyperviktig bottenfight. VIK har varit spelmässigt bättre i båda mötena med SSK denna säsong. Detta plus att VIK har en bra trend just nu gör att det finns hopp om seger.

Men SSK har några uttalade spetspelare som skytten Anton Holm och playmakern Fredric Weigel som inte VIK kan matcha, plus såklart en fantommålvakt i Alexander Sahlin (dock osäker efter skada).

VIK är emellertid spel- och resultatmässigt lite på gång och borde ju faktiskt tagit tre poäng senast borta mot Vita Hästen. Men Christer Olssons gäng har sämst skotteffektivitet i serien (7,7 %, SSK har 9,2 %) och gör minst mål (2,04 mot exempelvis SSK:s 2,11).

På de senaste sex matcherna har VIK tagit 11 av 18 möjliga poäng främst genom en förbättrad defensiv. Men man behöver definitivt vässa offensiven och här kommer nyförvärvet Chris Langkow hjälpa med sitt enligt uppgift vassa skott.

Langkow är dock inte det sista nyförvärvet. Vad jag förstår letar man ytterligare en poängstark forward plus en back, både på den offensiva och defensiva marknaden.

Ett litet problem har varit att Simon Karlsson, som hyllades av i princip alla i Södertälje utom Mats Waltin, inte har kommit igång offensivt i spelet med puck. Antar att det gjort att Äpplet måste vidga söket och inte bara leta defensiva backar.

Apropå att söka backar så har VIK jagat Robin Jacobsson, som är en väldigt komplett back på allsvensk nivå, men den store och starke ex-VIK:aren har sagt sig vilja stanna i KooKoo (ja, laget heter faktiskt så). VIK letar vidare både i Europa och Nordamerika.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"822887293476335616";s:5:"pDate";s:19:"2017-01-21 19:23:14";}}";

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Nybro får en guldklimp i Frylén! Spännande att följa! https://t.co/BfRD11Tf1U

SvaraRetweetFavorit
Crill - AvatarCrill1913Crill

@philipsunell @VIKFanCentral @antonj85 Tänkte mest om den som var duktig på att kanske zooma in och ta det i slow s… https://t.co/oxCb9R9pMT

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@Crill1913 @VIKFanCentral @antonj85 Ja men du ser ju alla kameravinklar som finns på cmore finns ju inget annat du kan trolla fram?

SvaraRetweetFavorit
Crill - AvatarCrill1913Crill

@philipsunell @VIKFanCentral @antonj85 Syns otydligt om de är hand eller klubbskaft. Eller ser du handpass solklart… https://t.co/liAMUvQlll

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto