Inför Västerås- Djurgården: Årets publikfest ingen vill missa

Sist gick det bra för Gulsvart då Djurgården besegrades i ABB Arena. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Årets sista match ska spelas och det förväntas bli en riktig publikfest. Det är Djurgården som gästar och båda lagens supportrar förväntas vallfärda till ”Skräcklundahallen”. En match som ingen vill missa.

Djurgården

Efter en så här långt svajig säsong verkar anrika Djurgården hittat en stabilare form. Tränarbytet från Challe Berglund till Tony Zabel har haft en positiv effekt vilket kan ses genom avancemang i tabellen. Zabel har fått stockholmarna att vinna flera matcher i rad och bli ett lag som kan prestera. Under de 11 matcher som Zabel varit huvudtränare har Djurgården plockat hem 25 poäng och lyckats ta sig upp på en sjundeplats vilket betyder playoff och fortsatt spel efter seriens slut.

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Djurgården har tappat spets i Douglas Murray, Patric Hörnqvist och Gabriel Landeskog. NHL-spelarna fick lov att lämna Djurgården och Sverige på grund av skatteskäl, den så kallade ”183-dagarsregeln” tvingar bort spelarna. Men Zabel ser ut att kunna hålla kursen trots dessa avbräck, dock har det i och med JVM blivit två till. Juniorerna Alexander Wennberg samt Linus Arnesson är ute på landslagsuppdrag och spelar därmed inte med Djurgården. Detta är självklart tungt efter som dessa två är bra energiknippen och Wennberg har svarat för inte mindre än 18 poäng i sin första A-lagssäsong.

Västerås

Tim Heed och hela Västerås tog en rejäl revansch borta mot Oskarshamn senast. Heed som mot Mora var nonchalant på offensiv blå och bjöd Bobby Ryan och hela Mora på ledningsmålet och tre poäng fick istället skjuta första målet mot Oskarshamn från just blålinjen. Lasse höll nollan och allt bör vara frid och fröjd i VIK lägret. Eller?

Helt lugnt blir det nog aldrig men med den defensiva styrkan VIK senast visade prov på så kan både laget och staden vara nöjda på det planet. Fagervall letar frenetiskt efter den perfekta sista kuggen till Backlund-Berglund-kedjan. Nu har dessutom Mikael Backlund blivit avstängd två matcher.

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Snart känns det som om varenda forward har fått chansen bredvid den magiska duon men ingen riktigt passat. Snart kanske det är dags att låta Fryklund ta platsen eftersom han gjorde det klart godkänt eller så kanske man ska ge Lundbohm ett försök eftersom han ändå är tillbaka i Sverige.

Matchen mot Djurgården kommer i vilket fall som helst bli en av årets hetaste drabbningar, det kan jag nästan lova. Om det inte blir på plan eller läktaren det visar sig med tiden.